Не си прав брато. Все още с умиление си спомняме за сервилата, кашкавала, сиренето, бозата и какво ли не от миналото.
Преди 3 години бях взимал от една известна марка салам Камчия и пекох парчета на скарата. Тогава не беше зле салама Сега когато го сложа той започва да се топи и да сдтава все по солен.
Хахаха, смешници. Отдавна съм в този бранш и смело мога да заявя, че това си е порочна практика, която се е наложила много отдавна. И технологично е възможно, и е доста по икономично. Продуктите с изтичащ срок се преетикират, а вече "тръгналите" се примилат в кутера с прясно месо и се бухат оцветители и много подправки. Така не дава голяма фира и си е чиста далавера. Имаме договорки с големите магазини да им вземаме стареещата продукция, която ние им доставяме и така ни правят по-голям оборот.
това правителство нищо умно не е направило до сега само издънки,и не очаквам нищо добро.БДС ама друг път ,откога ще е стандарта отпреди 20 години ,щтото хората са забравили какво е това от тогава,се *** сме яли,ами могат да правят салами от 20 годишното замразено месо от Ирландия ко като е старо кой ще разбере нали има месо ,ха ,ха
Ей, тоя лъжата я няма за нищо :))). Колбасите в БГ особено от около 2 г. насам са пълна гадост. Даже и случайно да се появи нещо сносно само след месец-два и то е скапано. Хубаво, че не могат да скапат филетата. А луканка и всякакви сухи, полусухи и т.н. колбаси от години не стават за ядене. Даже на голяма част от тях и котката ми се мръщи и не ги яде, въпреки че е много лакомо животно. Какво ли има в тях та животното се мръщи?
има су6еници и луканки,които са отвратителни на вкус-така ,че е вярно за тия изрезки в тях.не купувам от мн време.и за кожите е вярно.госп.защитава гилдията,ама не по правилния начин-всичко се маистори тук
Ха-ха-ха... Не знам какво вкарват в колбасите, но са пълен ***. Смърдят на ***.Вече нямаме животни които да се отглеждат в България и да отиват в кланници за прясно месо. Всичко е внос, на 20+ години замразено.Навремето купувах само унгарски колбаси, но и на тях им намериха цаката вносителите. Сега не ям месо и колбаси. Няколко пъти съм купувал за кучетата (кренвирши и салами), но и те категорично отказват да ги ядат.
ТОЯ ПУСТ МИНИСТЪР ,поне да беше казал кви са тея мишмаши че хората да не ги копуват все са на някоя умряла фирма :@,още малко ще кажат че правят саламите от истински дупета :D
Само да ви вметна че вчера си взех нарочно както сердно скъп луканков салам от една от известните БГ фирми, също така си взех и от "дупетата" - които всъщност са крайчета или капаци - пак луканков салам - произход Германия. ПОзнайте какво. Българският салам имаше вид и вкус на гума с подправки, германскте "дупета" си имаха вкус на луканков салам - и другата разлика е че "дупетата" са около 4-5 пъти по евтини!
Името на Председателя на Асоциацията на месопреработвателите е Кирил Вътев, а не Красимир. Не може такава престижна медия като вашата да подхожда толкова непрофесионално!!!
"такива продукти, ако ги вложим в производство на скъпи продукти, те ще ги развалят"...Стига, бе, немой така...От това качество не смятам че има накъде да се "развалят". Единственото хубаво е, че някои производители освен *** слагат и кайма, но са им доста завишени цените и шумно се рекламират
Да наистина съм работил в месопреработвателно предприятие,няма да коментирам кое как и от какво се прави ,ще кажа само че кремвиршите се правят само и единствено от свинска кожа,тя на вид и на вкук не е лоша но е кожа ,а разликата от пилешки до телешки кремвирши е една чашка боя на един кутер от 300кг.Хаиде да ви е сладко.
"Дупета" в луканката няма!, кълне се месар №1