"Абсурдно е изрезки от колбаси да се влагат в скъпи салами", обяви Кирил Вътев, председател на Асоциацията на месопреработвателите в България.

"Качеството на луканките и другите скъпи колбаси веднага ще се влоши и никой производител не би рискувал да развали стоката си с остатъчна суровина", обяви той.

По думите му Асоциацията отдавна е подала сигнал за вноса на "Дупета", заловени в сряда при едноименната спецакция.

"Вкарването на изрезки в скъпи продукти е невъзможно чисто технологично", опроверга той и твърденията на земеделския министър Мирослав Найденов, че заловените 194 тона "дупета" се влагат в луканки.

"Аз лично като производител, който познава технологията на производство, ви уверявам, че такива продукти, ако ги вложим в производство на скъпи продукти, те ще ги развалят, защото са отлежали, имат различен цвят, имат подправки, имат сол", допълни той.

Вътев смята, че "дупетата" се внасят в огромни количества, след това тук опаковките се размразяват, препакетират и се продават с доста по-висока цена на пазара.

Още по темата

Той е убеден, че няма фирми, членове на Асоциацията на месопреработвателите в далаверата.

"Ако при проверките сега се установят такива, те ще бъдат незабавно изключени от браншовата организация",  закани се шефът на месопреработвателите пред БНР.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase