137

Анонимен

преди 1 година

До 189 - 180 000 "лири", ше взумаш, ако си бизнес аналитик с AI в някоя финнасова комоания или институция.

136

Анонимен

преди 1 година

"В ИТ сектора не си харчат парите за ненужни административни длъжности, които не изкарват продукт," - обясни минтогава, защо имаме по един HR на всеки 8 работника ... А и от отново - колко са тея с 15000 и повече заплатки? "Доста". Ок! Ако така ше говорим, няма смисъл, да продължаваме.

135

Анонимен

преди 1 година

Мдмам, навремето на образованите хора им викаха "прослойка на гърба на рабоническата класа". Тогава имаше диктатура на пролетариата, и същата тази работническа класа беше на фокус, и ни се подиграваше. Сега се свърши тая приказка, дойде капитализма, и се оказва че уменията, знанията и интелекта струват много повече. А пролетариата не му харесва и плюе. Нека плюе, ама да си знае мястото. Вече не сте ценени.

134

Анонимен

преди 1 година

До 185 Иван В западните викаш, не взимали толкова? Във Великобритания, например, които даже са извън ЕС, взимат 15К в лири.

133

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 184 : Да махнем "директор". А какво ще кажеш за принципал, архитект, Technical lead? Те взимат повече от "директор", защото знанията им струват злато. В ИТ сектора не си харчат парите за ненужни административни длъжности, които не изкарват продукт, а се фокусират върху тези, които изкарват парите. Това с меринджейчетата и връзкарите тук няма да го видиш - един човек или е експерт или работи другаде.

132

Иван

преди 1 година

Готина фейк статия. Че те западните ай ти специалисти не вземат толкова пари. Смешна история, кой ли ви вярва на пасквилите....

131

182

преди 1 година

Виждам, ченима някое, дето иска да "изкачи корпоративната стълбица" и сега ще ми каже, че съм лош човек :)

130

Анонимен

преди 1 година

"15к заплата у нас не е нещо интересно и доста хора в сектора я взимат." - Махни хирата с "директор" в трудовата характеристика и ми кажи,нкакво рязбираш под "доста". Защото аз ти казвам, ченспециалист с 15 години стаж, ръководител на 20 човека екип, взима 8000 лева и на семейни събирания идва с лаптопа в чантата, че трябва да е достъпен 24/7 и се е слувало, да си тръгва в 21:00 в събота, че да бачка...

129

Анонимен

преди 1 година

Нека се разберем: IT (ИТ) специалистите не вземат по 10-15k, колкото един президент и водещ Новини в някои телевизии, но те работят за чужди фирми, които оценяват нормално, а не като ГЕРБ на Б.Борисов техния труд. Те самите си намират работа in house, така че няма защо медиите да се бъркат в техните неща. Както се вижда, младите лекари, инженери от ФКСУ на ТУ, програмисти, радиотехника, електроника,автоматика, строителни и минни инженери се търсят в чужбина.Тук остават политици,политолози и депу

128

Анонимен

преди 1 година

До 183 - Аз съм на 30 и вече се чувствам "стар". Само деця, дето са по-облъпени и от Хитлеровата младеж. Парите, икономиката, политика, дай пари, дай кинти, да покоряваме пазари, да тръоаме, да сме от "високото общество" - Болнави амбиции, мании за величие, бездушен материализън и идеята, че те трябвало да управляват Света ... И това на 23-24 години. После са по зле. Говоря за корпорацийките, като цяло. Това не отива на добре ...

127

Анонимен

преди 1 година

До 183, на 42 съм :) и имам много колеги и по-големки от мен. За заплата няма да дискутирам, но да знаете, че и такива с мнооогоооо големки заплати влизаме тук :) На мен лично ми харесва да чета коментари от индивиди от други прослойки на обществото и да си сверявам часовника. Все пак тези от по-ниските слоеве не са в обкръжението ми. А като синиър мениджър трябва да имам поглед и върху по-ниските. Никого не обиждам, just business!

126

Програмист

преди 1 година

До 183 : Аз съм на 50. И к'во? Робърт Мартин гони 70те и още пише код. И не само той.

125

Джо

преди 1 година

Истинските IT спецове с големите пари въобще не влизат в dnes.bg Тука лъжат само някакви кривогледи кодери с 15 000 лв *годишна* заплата.

124

Кико

преди 1 година

2 милиарда даде Томислав Дончев от ГЕРБ за "електронно управление" и... НИЩО! Караме си по старому! Нито се знае на кой ги е дал, нито се знае дали нещо е свършил! Това е положението у БГ! На парламента ще напишат: "руска губерния" и "тук е така".

123

до IT специалистите

преди 1 година

Момчета и момичета IT специалисти, най-добронамерено искам да ви подхвърля тема за размисъл: Колко от вашите колеги са на възраст над 40 години, над 45, над 50 и над 55 и 60 години? И помнете - единственото постоянно нещо е промяната. Казвам ви го като човек с много опит. Не ми отговаряйте, че имам работа и съм зает.

122

Анонимен

преди 1 година

Пляскате ли минусите, аутсайдери? Вместо да се видите в огледалото и да потърсите вината в себе си защо не можете нищо и работите за 2-3к като шофьори, седите и мразите сектора, който издържа държавата. Знаете ли, че едната шепа хора, работещи там, генерират вече към 20% от БВП? Една шепа от 30-50к души. А останалите 3 милиона работещи НИЩО не генерирате.

121

Бг Маднес

преди 1 година

А пък в борда на директорите на АЕЦ Козлодуй, заплати от 60 000 лева привличат младите хора... Факт!

120

Анонимен

преди 1 година

*** като чуе програмист и му става зле. Едно ще кажа- по цял свят програмистите взимаме в пъти над средните заплати за дадена държава. 15к заплата у нас не е нещо интересно и доста хора в сектора я взимат. А доста хора работят и като фрийлансъри на няколко места и си докарват на месец колкото за чисто нова немска кола от магазина.

119

Анонимен

преди 1 година

15 бона в ИТ сектора ги взимат съшите, дето ги взимат в другите сектори - шефпетата. Я собственици, я директори, вицета и разни с много връзки с други комоании, политици и адвокати.

118

АМАН от крадци

преди 1 година

Подставени на власт ограбват милиарди от народа през бюджета . Ползват отработени програми .ДА се провери колко милиарда ограбиха от народа за НЕНУЖНО ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО..Подобни разоряващи България разходи са срамни .. НЯма наказани,няма уволнени.. ПРи 12 % лихва по кредитите похарчени над 14 000 000 000 за газопровод Газпром - Сърбия само лихвите са милиарди..Да се провери събираме ли такса пренос за изплащане поне на лихвите или газопровода работи ГРАТИС..