45

Анонимен

преди 1 година

До Край 33 И какво щеше да ги правим тия съветски ръждивки. спри да живееш в миналото.

44

G

преди 1 година

Ами в навечерието на първата световна при 4 мил.население сме имали близо 1мил. Армия.втората световна да не говорим.тъй че другари нее виновна демокрацията а крадливите ви и продажни съселяни.

43

Анонимен

преди 1 година

Соломон Паси пуска сълза.

42

Знам

преди 1 година

До Анонимен 32Вътрешния периметър се охраняваше от руска войска, а външния периметър се охраняваше от БНА. Кой разбрал разбрал. Не искам да те убеждавам в нищо.

41

Анонимен

преди 1 година

Някой, ако ни атакува НАТО ще ни помага както помага на Украйна.

40

Зозо

преди 1 година

До Край......... Мдааа, я кажи и че бай Тошо отделяше 12% от БВП за армията и магазините бяха празни. Пък сега на 1,5% мрънкате. Ай сиктир!!!

39

Край

преди 1 година

България разполагаше с над 100 ракети които могат да доставят ядрени бойни глави на 400 км. от нас.Като гледа статистиката за въоръжението на Българската армия 1989 г и и 33 г. по-късно всяка *** седесарса устичка трябва да замълчи завинаги.

38

Знам

преди 1 година

До Анонимен 32Сега да ти кажа и аз служих точно в тези ракетни войски, ако ти говорят нещо поделенията /базата и бригадата / в с.Кабиле ? Но такива имаше и на други места в България сега няма да ти ги изброявам. Относно ядрените бойни глави да имахме колкото и да ти се струва нереално, но да имахме и такива, които се пазеха на едно място в балкана до което хората нямат никакъв достъп. Това поделение с главите се пазеше денонощно, много строго като вътрешния периметър се охраняваше от руска во

37

Анонимен

преди 1 година

До Край С други думи, цялата ни икономика периодично фалираше, за да им пазим на руснаците "границите"? Щото по всякакви разбирания, това е техника не за 9 а за 100 милионна държава. Да не говорим, че тая техника така и изгни и вече трябва да изхвърлим и последната. Можехме да й дадем едно последно бойно кръщение поне да има в Украйна и точно възпитаника на "великата" БНА се наа-а, показвайки за каква пародия става дума. Само бутафория и циркове.

36

Анонимен

преди 1 година

Русия реално не е и в топ 10, ако съдим как се представят в Украйна.

35

Анонимен

преди 1 година

България е пълноправен член на НАТО, няма никакво значение на кое място по военна мощ е.

34

Лаврентий Берия

преди 1 година

Аз виждам по отношение на армията две неща - ръководните позиции ги държат още комyнистическите мишоци от едно време. Наричаме ги "офицери" но всъщност са нещо средно между лапачи и хора верни на едни другари. Затова и Западните ни съюзници НЕ НИ ВЯРВАТ! Виждам също, че ние не искаме да произвеждаме сами въоръжението си - това което повечето съседи правят. За едни комисионни става дума, май. Виждам някакви "конкурси" безконечни за бронирана машина - край няма, за кораби - кръгли нули сме!

33

Кривонос Ариец

преди 1 година

В тази класация Израел е даден на 15-то място...след 13.ИРАН и 14.ТУРЦИЯ !...Муахахахахаха

32

Анонимен

преди 1 година

Срам преди 33 години сме имали по-силна армия, а сме 18 години в НАТО.

31

НИЩО НЕ ЗНАМ

преди 1 година

До Знам __ АЗ ЗНАМ, ЧЕ НИЩО НЕ ЗНАМ, НО СЪМ НАПЪЛНО СИГУРЕН В АКТА НА СЪМНЕНИЕТО, ЧЕ ЗНАЕШ НЕЩО,ЗА ТОВА КАКВА АРМИЯ СМЕ ИМАЛИ!!!

30

Край

преди 1 година

1989 г. БНА има над 220 адекватни за времето си изтребители - миг 21, 23 25 и 29 хиликоптери - 44танкове - над 2000 бр. от които 300 бр Т72 и 250бр Т62ракети СС23 - 8коплекса , 50 комплекса Скът могат да имат ядрени глави и Истанбул е в обсега им. оръдия няма да пиша.30 години по-късно след огромни успехи в демокрацията от това са останали само няколко миг 29 и танкове т72Демокрацията е ПРОВАЛ за българската нация.За

29

Анонимен

преди 1 година

До Знам "Имахме и повече ядрени ракети от турция и Гърция взети заедно, колкото и да го отричат днес." Понеже съм служил в ракетни войски, при това на страховитите ракети, които след това нарязахме, и там СЪС СИГУРНОСТ не е имало ядрени бойни глави, та ми е чудно, къде са били и на какъв носител сме щели да ги изстрелваме? Да не сме били с някои свръхсекретни прашки с подсилени ластици, специално за фъргане на ядрени бойни глави?

28

Балкан ПАУЪР

преди 1 година

Знаех си, че сме сила! Всеки 6 май ги гледам едни и същи танкове Т72 и БТРи и все са си същите откакто бях дете през соца. Даже боята е оригиналната. Само бройката им намаляла с 80%. Не знаех, че да си нарежеш военната техника и да оставиш друга на по 50 години те прави сила. Еле Боже, че и по средата на класацията. Ха ха ха.

27

Анонимен

преди 1 година

Платени предварително))))

26

Паоло Малдини

преди 1 година

Египет е номер 11...Италия е номер 12 ...Индонезия е номер 17 , а Саудитска Арабиа е 20-та ...Говоря на турчата----поне 5 ислямски държави са по-силни от тях и ще ги смелят от бой ..---това са Пакистан, Египет, Иран, Индонезия, и Сауди.Арабия !!