28

Mda

преди 3 години

Правил е, но недостатъчни и жестоко е. надценил уменията си. Вкъщи е имал специална палатка, която ти позволява да се аклиматизираш в условия наподобяващи недостига на кислород в планината. Написаното е много тъжно, но просто височинните туристи нямат място на К2 през зимата. Колкото и пари да платиш, ако нямаш способностите никой не може да те качи догоре.

27

НЯМА

преди 3 години

Никъде не пише как ще върнат тялото на този човек в България ?Ще плащаме ли пак милиони Долари от Данъците ни ?Или Има Застраховка ?

26

Анонимен

преди 3 години

Разбрахте ли от къде е булката?

25

K 2

преди 3 години

Никой не споменава дали е правил процедури по климатизация? На студено тялото произвежда повече кръвни тела,което значи ,че има още по-голяма нужда от кислород.На К2 ги няма онези скални козирки,където да направиш добър лагер,предпазващ те от лавини или камъни.Гледах как шерпи подбождат едно под друго парчета замръзнал сняг,там опъват тентите,уж било много стабилно ...

24

Планинар

преди 3 години

Женските сълзи много бързо пресъхват, споко ! Както е написал един човек по-долу, догодина по това време вероятно ще е сгодена за друг. Никога няма да забравя вдовицата на загиналия командос Емил Шарков - колко рев му дръпна и тя, чак на мен ми се скъса сърцето. След една-две години вече беше с друг. Само майка му продължава да се бори жената за справедливост. Както се пее във великата песен - "Любе жали ден до пладне - майка жали чак до гроба ! Толкова за женската вярност !

23

Шоп

преди 3 години

Винаги ми е било интересно как ходят до тоалетна в тия условия? Химически тоалетни ли си носят?

22

Коментар

преди 3 години

Поне първо да беше потренирам да пада по нашенските баири че по ниско!Другите така правят....и се отървават по леко..я със счупени ръце и крака..я затрупани от някоя нашенска мижава лавиничка!Лека му пръст...сняг де!

21

Анонимен

преди 3 години

Аз наскоро разбрах, че истинската му фамилия не е Скатов.

20

до Калина

преди 3 години

Споко, гериоте си ги има, но действат на невидимия фронт. Много хора те обгрижват, без ти да си наясно - тези в болниците на 1ва линия, електротехниците, дето се катерят зимата по сълбовете или хората хукнали да спасяват филанкишията.

19

МНЕНИЕ

преди 3 години

Защо Държавите в този Район на Планината допускат Пишман Туристи по Джапанки .Аз лично бих изкачил тази Планина Екипиран и за 2 часа .Нашите откачалки са взели пари от Бюджета и се качат с къси панталони , само и само да изкарат някой лев от тази Далавера на Министерството на Спорта на България .

18

Калина

преди 3 години

Да, споко, ще четете за все по-малко герои, а после и няма да четете, защото тези хора няма да ги има. И какво ще стане с вас разумните - още по-гадно и мръсно плюене,никакваа емаптия, и една безвкусна радост, че сте доволни от всичко. Бог да прости Наско, светлина на душата му!

17

К 2ж

преди 3 години

Базовият лагер на К2 е на височина 5000 м.Така, после следва някакъв склон , наречен Abruzzi route , по който има опасност от лавина, дори и през юли месец.Гледах и сцена,в която шерпите казват на тия лудите да не тръгват.Времето се променя от слънчево и безоблачно до мразовито и мрачно за 4 часа.Някакви пластмасови бидони им замъкнаха с магаретата,но не разбрах какво има в тях.

16

Кръстьо Перушки

преди 3 години

Да погледне от добрата страна - поне с Боян си правят компания сега и няма да е скучно!

15

Анонимен

преди 3 години

Гледайта видеото на Ред Бул как един руснак пуска к2 със ски!!! Невероятно.

14

Анонимен

преди 3 години

Абе след някой и друг ден ще четем ревове за поредния "герой" опитал незнайно защо да се качи на май на та си!То вече е традиция за всякакви безработници да падат от баирите!

13

Анонимен

преди 3 години

Хайде стига вече ни занимавате с тоя Скатов. Отишъл да си търси белята, нямерил я. Всички разбрахме за безсмислената му смърт.

12

Тошето

преди 3 години

С Буян ни занимавахте 3 месеца, сега колко ще ни занимавате с този?

11

Сата НАТО

преди 3 години

Няма страшно, щом на втория ден започна да говориш за пресъхване, ке те биде.

10

Зозо

преди 3 години

Ще си намери нов тъпкач, няма страшно.

9

K 2

преди 3 години

За 7 дни от кота 0 до базовия лагер, шерпите,заедно с магарета, получават по 2$ на раница! До базовия лагер са баири, поточета,каманяци и черен път.