92

Тъпанар

преди 5 години

До 82 - "!""...След това иранците унищожават Бактрия и Балхите и Джиреите бягат на запад. Джуреите и сега в България са известни като джуревци това са ромите."В общи линии си прав! Само дето си пропуснал да кажеш, че единствено българският владетел Аспарух е приел джуреите в собствената си държава и даже им е дал провинция Македония да се развиват на спокойствие. Сега разбирам, защо македонското образование не се признава никъде...

91

Анонимен

преди 5 години

Тасевски е абсолютно прав - Македония (вкл. северна) е българска покрайнина.

90

Богомил

преди 5 години

До ЗнайкоДа, през античността нашите предци траките са контролирали огромни територии. Персия е била под контрола на 4 тракийски племена, едно от които са медите, племето на Спартак.Тракийският цар Дионис завладява днешен Пакистан и Северна Индия и носи там цивилизацията. Накрая се самообожествява. Траките са ариите в Индия. Тракийската митология се приема и от гръцките племена, заселили се в тракийските земи. Нормално е по-слаборазвитият да приеме културата на по-развитите.Ние сме траките.

89

Гост

преди 5 години

Бесни били. Истината всички я знаем, включително и те българите - северно - македонските сръбски предатели.

88

до Знайко

преди 5 години

Ама ти ги говориш същите като македонците.

87

Стратег

преди 5 години

До до РасатеАбсолютна манипулация;))) Герберче, ние не сме ***;))) В текста пише: С'рещу българите, които опустошавали Тракия". Хахахахахаха и тогава тия българи разбили ромеите при река Цурта

86

Анонимен

преди 5 години

Да вземат по един душ и всичките ще се сетят кои са.

85

Знайко

преди 5 години

Във Шумер Дионисий е наричан Звезбулд на шумеро-акадски. Зевс, Аполон, Деметра, Диана, Афродита това са все български царе и принцеси. Богове за другите и наши предци. Като чуете Бакхус, Рама или Брама във Индия това е Дионисий най-големият български цар завладял и цивилизовал всичко. Съвпадението със Дионисус също не е случайно.

84

Тъпанар

преди 5 години

До Мале"Още Адам и *** са били македонци...."Бе тях ако питаш и Господ е бил македонец. За съжаление обаче, далеч преди Македония да има идея да стане държава, през ноември 1993 на Парк де Пренс (Франция), екип от двадесетина български изследователи и научен летописец Мичмана, откриха истината...

83

токо

преди 5 години

До Гошо...ТъпотоТасевски ще стане чист българин, след като......се изкъпе !!!

82

Гошо...Тъпото

преди 5 години

Тасевски си е...чист българин,ама още не го е разбрал.Само трябва да се поразрови в архивите за 2-3 поколения назад и смело да почне да се гордее с този факт.

81

америка е македонска

преди 5 години

Ако не знаете ,да ви открехна,че Америка е открита от македонец,исстинското му име е Ристе Колумбовски и е тръгнал за пътешествието си от Охридското езеро,а след това гадните испанци са им откраднали и човека и са му сменили името.

80

!

преди 5 години

Бугарите не си знаят историята. След като се разпада империята на А. Македонски се образува една държава Балхара/Бактрия. Която в последствие превзема индийската държава Джунгрия а населението там се е наричало джуреи. След това иранците унищожават Бактрия и Балхите и Джиреите бягат на запад. Джуреите и сега в България са известни като джуревци това са ромите. Името Аспарух е старо ромско име. Затова и траките са имали култ към бог Дионис които е индийския бог Рома.

79

Анонимен

преди 5 години

спрете да коментирате тая измислена държава!

78

Анонимен

преди 5 години

Ти пък Адам и ***... Не четеш маке-учебници. Баща им е бил македонец. И дядо му на него. Първият динозавър се е казвал маке-донт и е бил от Охрид. Викали са му Охри-донт и са измислили оня гаден цвят за тапети охра.

77

Диплодок

преди 5 години

Мани остави се-не само Гоце ,Яне, Даме ,Гьорче ,Климент и Наум са българи-българи са и самите македонци!Истината боли...

76

Знайко

преди 5 години

Дионисий е цивилизовал Шумер, когато се завръща са захваща с елините. Елините са били диви и неграмотни хора. И почва да ги учи, да танцува,т да пеят да пишат, да пият вино и прочие. Елините са го гледали като извънземно и те също го обожествяват. Тука вече по-късно се раждат и митовете за Орфей, но това са все българи стоели са толкова високо над полудивите елини, че ги наричат богове.

75

Знайко

преди 5 години

България съществува още преди Шумерската цивилизаци ама като не си знаете историята Дионисий и Сабазий са български царе ходили са на походи дори до Индия и са ги завладели оаче там изниква чyма. Ти древни българи или прабългарите ги знаем захвърлят всичко вземат малко плодове и вазират По пътя натъпкват плодовете в мяхове нямали са нищо друго И някак си плодовете ферментират и се превръщат на вино Тъй се ражда легендата за Дионис бог на виното. Във Индия Дионисий е наричан Рама.

74

Мале

преди 5 години

Още Адам и *** са били македонци....

73

до Расате

преди 5 години

Във Фанагория са живели евреи с писменост, че е била и част от Римската империя. Как си представяш в техните летописи да няма и една дума за Кубрат и Велика България? Това е абсолютна небивалица, да живеят там хора с писменост и да не знаят, че живея в някаква Велика България. Това ДОКАЗВА, че там не е имало никакъв Кубрат с 5 сина. В същото време имаме достатъчно летописи, че България е съществувала тук и водила войни с Византия още след 499г.