80

БРЕЙ

преди 5 години

Развитият ни АЙ Ти сектор -България е последна в ЕС по навлизане на цифрови технологии в икономиката и обществото

79

БРЕЙ

преди 5 години

България е последна в ЕС по навлизане на цифрови технологии в икономиката и обществото

78

Анонимен

преди 5 години

Ученето си е учене, но учени вземат мизерни заплати, а неучени се уреждат на добрите заплати, че имат силни лакти.

77

БРЕЙ

преди 5 години

България е последна в ЕС по навлизане на цифрови технологии в икономиката и обществото

76

Анонимен

преди 5 години

Да споделя че инжинер и доктор гладни няма да останат никъде по света. Милионери може и да не станат но винаги ще ядат бял хляб.Също така и морски офицери.

75

Анонимен

преди 5 години

2 387 лв. си е нищо при хиперинфлацията в София и апартаменти от 3000 евро а не лева кв. м. От 5 хиляди лева нагоре е горе-долу.

74

Анонимен

преди 5 години

Като помощ на всички бих казал- направете си LinkedIn профил, квалифицирайте се, направете една добра мрежа, мислете правилно (има курсове за целта), имайте отношение, поведение (и за това има курсове) и работата сама ще ви намери. През ден получавам какви ли не оферти. Заплатите в IT сектора са огромни, именно защото компаниите си "крадат" кадрите една от друга. Хората са малко, дори и тези без грам опит нямат нито излъчване, нито поведение. А това се търси- чар, интелект, поведение.

73

Анонимен

преди 5 години

Вече и машинните инженери и електроинженерите , химици , физици , биолози ще трябва да могат програмират..Вместо да завиждате накарайте децата ви опитат да програмират..

72

Иван

преди 5 години

Преди години почнах в София на 900лв. Гаден град, много хора, мръсно. Сега съм на 8000лв и градът е прекрасен :)

71

до 69

преди 5 години

14к месечно у нас в корпорация е малко сложно. Аз самият съм в голяма корпорация и имам освен петцифрена заплата какви ли не привилегии- вноска на автомобил по избор, лично паркомясто, какви ли не други глезотии, но тези заплати са рядкост. Водя интервюта всяка седмица- под мен също има хора с петцифрени заплати, но са единици. Като цяло при нас начално на зелени хора даваме 2.2-2.5 месечно. Средно ниво- 3-4.5, високо- 4.5-7++. Хора почти няма- нямат манталитет, отношение, излъчване.

70

До истината е друга

преди 5 години

Само да направим едно уточнение, че маса хора не я разбират коректно тази фраза: "Успелите Хора Не Работят за Други!!" - винаги работиш за други, под една или друга форма. Само който не е пробвал собствен бизнес не знае какво значи в действителност "нямаш работно време", особено в началото :D Успелите хора *не* работят, освен за удоволствие.

69

Анонимен

преди 5 години

Футболисти са с 40-50 хиляди евра заплата. Евродепутати са на 10 хиляди евра заплата. Няма никакви смешни ИТ.

68

Анонимен

преди 5 години

На времето започнах млад и зелен- 1200лв. начално преди 9 години. Виждаха ми се толкова много пари. Сега само удръжките на месец са ми толкова. Израстнах- знания, кариера, много проекти, опит, манталитет. Като студент работих като склададжия, за да се издържам. От малък исках да съм програмист, защото нямахме пари и знаех, че там заплащането е добро. Всеки с желанията и целите си. Всичко се постига с борбеност, смелост, правилен манталитет. А не да се мрънка как сме барманчИтЪ и смИ бедни.

67

Стамат

преди 5 години

До 66 "истината е друга"Да бе, всички сте началници и работите за себеси :)

66

Анонимен

преди 5 години

хайде стига с тези, кскво всички да ставаме програмисти, а хляба ще го внасяме от Румъния.. За десет години си аут от този бизнес, нс 10 един успява да се реализира самостоятелно. Очи и тяло се амортизира....хайде да поговорим след 10 г .

65

Кодерче

преди 5 години

Чисто взимам 14к + лева на месец, корпоративни привилегии и всякакви газарийки не ги броя, с декемрийската 13тата е гарантирана, а Март като излезнат финансовите резултати дават и 60% от заплата още един бонус. 30 дена почивка. Работя като кодер, дерзайте.... в джобса сме пуснали обяви, но нещо не могат да минат интервютата желаещите...

64

рени

преди 5 години

Завиждайте колкото искате, но на тия дето едно време сте викали телефонистки сега заплатите са от 2к чисто нагоре. Ако телефонистката знае различен от англииски отива на 2.5к, ако има и компютърни умения 3к и нагоре. За мъжете са по високи заплатите. То едно време викахте и инженерчетата, докторчетата, архитектчетата, ама ся хората взимат добри кинти а тарикатите едвам връзват 800лЕа, и космоса им е крив. Та едно време свърши, вече които го мързи вика на успелите джeндъри и жули домашарка.

63

Анонимен

преди 5 години

Това айтито е до време, и на това ще му мине ерата. Пак ще опреме до брадвата.

62

истината е друга

преди 5 години

ако Ви се налага да работите за Други Хора за каквато и заплата да става въпрос, истината е, че Нищо Не Сте Постигнали! Успелите Хора Не Работят за Други!!

61

xph

преди 5 години

Който е писал статията, и правил проучванията за нея, да се застреля!