38

Анонимен

преди 5 години

41,Някой държавен ВУЗ - може би. Но тия са частни, там се плаща и то яко. При това за едното нищо.

37

Бизнесмен

преди 5 години

Бизнеса подкрепя инициативата на БСП за образование на ромите. Това ще достави напазара на труда нов ресурс с образование, и бизнеса ще може да оптимира разходите на фирмата като реструктурира част от работния ресурс и го замени с по-икомомичем, така ще реализира по-големи печалби.

36

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 29Не са пълни, а не мгат да намерят студенти и ги пускат с томболи.

35

Анонимен

преди 5 години

И какво, пълнят детските и училищата с ромчетаТо няма много и с какво друго. В блока, в който живея, в момента има точно едно малко дете и една тийнейджърка. Имаше хора с деца, но и последните мохикани си събраха багажа и се махнаха в последните 2-3 години.

34

SS

преди 5 години

До АнонименИ какво, докторант взима колкото един ром за 3 дни просене.В България нивото е сведено толкова ниско, че образованите взимат колкото тези извършващи ниско квалифицирана услуга.Професора взима по малко от служителя в Ли д ъл.А обясни сега на детето ти защо трябва да учи.

33

Божият син

преди 5 години

Мор по добитъка, идва свинска чума!

32

Анонимен

преди 5 години

Да се възстановят ПУЦ-овете от едно време.За по-младите да поясна, че това са Професионално-учебни центрове, в които научаваш занаят и получаваш диплом за това.Те ще решат много въпроси, вкл. безработицата сред хората с ниско образование и липсата на майстори и строителни работници, които да знаят какво правят, а не като сега взети от пътя!

31

Анонимен

преди 5 години

Те нямат жилища а БСП искат да ходят и на училище. Жилищата са много скъпи, а заплатите са много ниски. 20-30 членно семейство живее в барака.

30

SS

преди 5 години

И какво, пълнят детските и училищата с ромчета заемат места за останалите деца и изобщо не стъпват и носят бележки цялата година а ходят да просят щото е по лесно.Страшен лобизъм с ти РОМИ.Всички сте за смяна.Трябва ни Диктатор.

29

ДС

преди 5 години

ГЛУПОСТИ. Да махнат помощите. Да има данъчни облекчения. Работиш и имаш дете - намалят данъка с 20%, при второ дете още 20%.........

28

Анонимен

преди 5 години

Имаме много страхлив премиер, това е големият проблем. А от премиерът най-много зависи накъде ще се движат нещата. Това са разумни предложения, но групата на ГЕРБ в парламента ще гласува както й заповяда Борисов. А него го е страх от БХК, от другите НПО-та, от "началниците", от евентуални мащабни протести на ромите и от хиляди други неща.

27

Анонимен

преди 5 години

Трябват повече ВУЗ и безплатно образованиеВ момента дори да е безплатно образованието, човек трябва да е луд, за да учи тук.

26

Анонимен

преди 5 години

26,Щом са пълни разните му УНИБИТ, НБУ, ВУЗФ и подобни измислени унита с огромните им такси, значи българчетата и родителите им имат пари и им се дават. При това за некачествено образвание, ама тяхна си работа.

25

И още

преди 5 години

- Детски надбавки само ако и двамата родители имат минимум средно образование;- Никакви привилегии и предимства, основаващи се на етнически произход. Откъде накъде на тях ще предлагат безплатни парцели общинска земя, за да си строят къщи? Откъде накъде те ще имат предимство при настаняване в общински жилища?И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО възстановяване на Строителни войски за всички, които не са завършили средно образование. Да се измисли нещо подобно и за лицата от женски пол, които не са завършили средно.

24

И през соцаНаказваха

преди 5 години

за съжителство на сем.начала с непълнолетни, също и ако детето не ходи на училище. Но въпреки това имаше колкото щеш ромски уж-сватби с купени малки момичета. И тогава много ромчета отпадаха от училище.Необходимите, строго прилагани закони са други:- Срещу безделничеството;- Никакви помощи на здрави пълнолетни под 65 г., ако за тях има работа;- Унищожаване на всички незаконни коптори и да се настаняват в нормални жилища - или под наем, или да си купят, по селата има къщи и за по 1 000 лв.

23

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 20От преди 1989 г. да, но сега е платено. Сега по училищата останаха само ромчета а другите избягаха.

22

Анонимен

преди 5 години

Поредната патардия преди избори. После ще забравят всичко, което са говорили. Както направиха Обеднените патриоти.

21

Анонимен

преди 5 години

Колко наивни хора имало...Подобни бойки призиви има поне по три пъти в годината. От всяка партия поне по веднъж.Вие сериозно ли мислите, че ще си резнат достъпа до лесния електорат, дето им гласува за по 20-30 лева и тарелка кебапчета?

20

Анонимен

преди 5 години

Не може да се рещи проблема с образование, защото образованието ражда само безработни и после нямат работа с високи заплати.

19

Киро Кардана

преди 5 години

Е добре де как едно 12г дете (ученичка) роди ще ходи на училище като бебето и реве в къщи???И ако примерно майка и го гледа бебето кой ще я кара до вкъщи през 2 часа да го кърми през междучасието ли ?А когато се прибере от училище Питагоровата теорема ли ще решава или памперси ще сменя!Питам за един приятел!