103

Анонимен

преди 5 години

Новата кола има по-нисък данък, но трябва да я застраховаш с каско против кражба, и застраховката е много повече от данъка. А ако не я застраховаш още на първата седмица ще ти я откраднат, автокрадците в България имат тайна мистична дарба веднага да научават кои коли не са застраховани.

102

Бай Иван

преди 5 години

Отпада и досегашната отстъпка, която се даваше за наличие на катализатор. - МНОГО УМНО

101

Анонимен

преди 5 години

Че кой ги крие застраховките? На всеки сайт на застрахователите може да се видят тарифите. Гражданската на Запад започва от 400 евро, но обикновено е около 800-1000, да не говорим за пълно каско.

100

До 100

преди 5 години

Айде да не говорим глупости и измислици наизуст.В Германия основна тежест има еко-оценката.Можеш да получиш облекчение, ако колата ти е олдтаймер.Но ако автомобил не покрива даден ецро-стандарт, нямам как да има стикер за него. А стар дизел нямам как да го покри.Умирате да говорите наизуст и да заблуждавате общественото мнение.

99

Данъкгейт до Fool

преди 5 години

Приятелю fool(колко правилно си се кръстил), имам две магистратури, което реално не значи нищо. Не бързай да се изказваш толкова подготвен. Нужни са били милиарди години еволюция, за да се родиш ти и такива като теб, които не ползват капацитета си по предназначение, глупавички са и не виждат по далеч от носленцето си. Вечер сънувате комунисти, а през деня "хамериканци", делите се на стари премиуми и нови дачии. Докато го има това разделение, ще ви третират като ***. Мир и здраве.

98

от Германия

преди 5 години

Тук в Германия е рай, рай, рай!

97

Анонимен

преди 5 години

Жигулката на снимката е поне на 40 години, и е много по надеждна от 20 годишен западен тараясник. 20 годишения таралясник на 25 години вече се е разпаднал, какво остава за 40 години вече е куп ръжда, а това може да върви още.

96

Анонимен

преди 5 години

Трябва да е поне 1000 лв. Стига сте ни тровили, защото ви е срам да се качите на тролея. Колата не е привилегия, трябва да можете да си я позволите. Нямате право да вредите на другите, защото нямате пари. Същото важи и за дървата и въглищата, които вече са в мазетата...абсурдно е в 21 век да се топлим на твърдо гориво.....Айде, започвайте с минусите.

95

Демократ

преди 5 години

Аз карам само нови западни коли. Руски лади - не! При демокрацията умните и кадърните успяват в живота и карат нови западни коли а само мързеливците и некадърниците карат страи брички!

94

Зодиак

преди 5 години

Даите и за зодийте. Кой ще плащат наи високи данаци?

93

Уууу!

преди 5 години

до некой сиДостойни доходи всеки иска и казва,че трябват,ама не падат от небето.За да има достойни доходи трябва да има стимул за развитие от властта към хората.Какво прави властта обаче?Ами я се опитай да развиеш бизнес и ще видиш.Ще те спрат,особено ако ти върви бизнеса!Иначе искат данъци,но са назначили толкова излишна администрация,толкова излишни наредби,които и администрацията не знае и не чете,че ти идва да хвърлиш всичко и да побегнеш с писъци!Няма глупави вече да се борят с монопола им

92

Анонимен

преди 5 години

Ей мишки, трябва да ви направят данъка като в Европа. Да се научите да работите като европейците

91

fool

преди 5 години

До ДанъкгейтЕ заради това мислене сме в това положение. Такива като теб без образование, без грам мисъл и без амбиция освен да си караш 20г "премиум" кола ни дърпат назад. Трябва на 20+ годишните котури като твойта данъка да им е 1000+лв да имаш стимул да работиш и да учиш.

90

Никой

преди 5 години

Ще си купя и карам нова кола, когато в България има не 10 откраднати коли на ден, а за цялата година. Моля проверете статистиката, че на година изчезват (последните 10-15г). около 3600 автомобила, намерени са между 2-4%. Всичко е прах в очите, не се прави за гражданите, а за определена група от хора. Статистиката отново показва кой години са най-масовите коли между 10-20, е сега се сетете къде ще искат да събират повече пари.

89

Анонимен

преди 5 години

И "по нова" да имаш, след няколко години си в категорията "стара". Замърсяването е параван. Доене трябва на българската офца доенеееее. Бате ви Боко ще ви издои споко

88

Анонимен

преди 5 години

До ДанъкгейтДа бе приятел, ама колко са новите колко са старите коли. Да направят данъка двоен за старите над 20, ама другите да карат без данък. Като взимаш трябва и да даваш...Нашите са свикнали само да взимат

87

Данъкгейт

преди 5 години

Абе само е36, е39, 46 са ви в главата. Яд Ви е нещо, че сте дали една гора пари за нови консервени кутийки по 75 коня. Да се научат *** да не хвърлят гуми и други *** в кюнците, да направят данъка на новите коли по-евтин, поне да има смисъл човек да си купи тея каручки за по 20000 лв дето им се отваря прозореца с ръчка и нямат климатик. Ще си карам старата премиум кола на 20г. и ме боли фара, но е правилно, когато данъка на старите коли се увеличава с 50%, поне на новите да пада с 50%.

86

некой си

преди 5 години

До Уууу,пълни глупости си написал.Трябват достойни за живот доходи,за да тръгнат нещата.Никой не е глупав да не си купи нов автомобил.Наистина има много бараки по пътищата.Които пушат като парен локомотив.И тровят атмосферата.Но това е работа за ГТП,а не на калпак,има стари МПС,които с добра подръжка са годни за експлоатация.Решили са с тези промени да пълнят касата,а не да опазят околната среда.За пореден път.

85

Уууу!

преди 5 години

до наблюдателНапротив твоята гледна точка е грешна и е като на управляващите.Те затова казват,че демографската криза вреди на икономиката.Затова управляват с комунистически решения(те са си комунисти де).Намаляват потребителите с 2 000 000,а те са свикнали да събират сумата ''x''.Дали е от коли,ток,парно,вода,данъци,сумата им трябва и вдигат взиманията за да я съберат.Седят едни жилища празни,коли,които не се карат,ток не се ползва,от парно се отказват,или емигрират и сумата ''x'' не излиза.

84

Анонимен

преди 5 години

Нафтовите печки - тирове са две три хиляди на ден, които минават през страната, ама нали фирмичките са на наши хора , те не замърсяват. Дайте да оскубем тези дето нямат пари за нова кола. За пенсии пари няма , заплатите няма да увеличаваме, е откъде да се скубе?