43

Румео филиповски

преди 6 години

Каито не е кадърен да отглежда животни, въобще да не се захваща.....Направете го със закон и правила....

42

Анонимен

преди 6 години

Еврофондовете са за големите риби, за обикновения фермер няма нищо. Трябваше да насочат парите към дребните производители, които си изкарват хляба със земеделие, а не към големите бандити.

41

Дарвин философ

преди 6 години

Тая порода не става за планината .Все едно да заселиш ескимоси в Сахара или Масаи в Якутск.

40

О времена О нрави

преди 6 години

С тия субсидии само рушат природата.За субсидии се разораха диви баири,палят се стърнища,разорават се каменисти почви с диви растения.Държат се испански лешояди в клетка и се пускат в местност където са изчезнали от 100 години и няма храна за тях.Купуват се диви кози и се държат в една оградена с тел. малка площ до парк Витоша-Проекти баце и за зелени и за пенбени октоподи....

39

До Борис

преди 6 години

Тези коне се отглеждат , за да се поддържат пасищата в планината. Предполагам, че по някое време стават и на луканки..

38

Анонимен

преди 6 години

Не, че нещо ама днес гредах репортажа по БТВ - Собственикът обяснява, че ги издирва животните от месец и половина и в момента в който спира репортерката го пита ама вие защо не сте търсили животните?? Някакви пишат за субсидии..... При тези климатични условия какви субсидии какви 5 лева.... някой от вас ще отиде ли да поживе в планината за седмица не за месеци(да не казвам и година за колкото е субсидията) и да му дадат после 330 лева. Такива коне съм виждал на вр. Лисец Март месец но без сняг.

37

Борис

преди 6 години

Това лято бях за известно време в Копривщица и се натъкнах на странен случай.Високо над градчето до един извор имаше десетина коня и около тях се въртяха двама младежи и едно момиче.Налях си вода и ги попитах техни ли са конете и отговориха-Да, гледаме ги само заради субсидиите.Попитах ги за какво ползват конете а те отговориха-За нищо, просто да са живи и да получаваме парите.С други думи държавата плаща десетки хиляди само за да съществуват конете а тези младежи да живеят от това...

36

д-р Исня

преди 6 години

Вълците и мечките също са емигрирали явно с мисълта, че държавата е оставила населението да измре и храна няма да намерят тук. 100 коня няма кой дори труповете да им оглозга.

35

Анонимен

преди 6 години

Защо изобщо трябва да се дава субсидия за подобно нещо? Дори да се отглеждат в нормални условия, каква е ползата?

34

Анонимен

преди 6 години

Между другото има държави в които се извършват такива зверства и с хора.. Ние сме се запътили към тяхното положение с това беззаконие...

33

123

преди 6 години

Не че нещо ама конете са били 100 само по документи. Ако има 70 трупа на коне знаете ли за каква камара от загниващо месо говорим. Поредната далавера лъснала. А тоя дето така ги е зарязал е за разстрел. А конете ако бяха диви, щяха да знаят как да се нахранят дори и в това време.

32

Служетл в МЗ

преди 6 години

До Анонимен: "Какъв собственик пишат тука . тези коне са диви"Този който получава по 165Евро на животно европейска субсидия, уж да ги отглежда свободно (диво)! Получавал е субсидии последните 3 години. И не само за коне, а и за... овце, крави и кокошки! Казва се Петър Пищалов с адрес ул Николчевски път 3, Кюстендил. Последното е на вниманието на Прокуратурата!

31

Анонимен

преди 6 години

Трябва да се разследва този случай - девойките по телевизията казаха, (уж от снимки в интернет разбрали, после едната каза, че знаела отдавна и звъняла на собственика на конете). Е какви са тия глупости тогава. Хем не знаели, хем знаели, пък тая си траела. Защо не е казала преди да стане фатално за конете? Какво и е пречело да подаде сигнал в полицията? Нещата изобщо не са наред след като се знае и се трае.

30

Анонимен

преди 6 години

До GolemPrazТи човек ли си бе

29

123

преди 6 години

*** и жестоките ***. Тоя си е направо да ги вържеш в гората и да го забравиш там.

28

Анонимен

преди 6 години

На такива пишман-животновъди с приоритети да бъде отнито правото да кандидатстват по каквито и да е Програми , схеми и мерки ...и да бъдат осъдени да върнат получените субсидии. Не е човешко, така да мъчиш животинките !

27

Анонимен

преди 6 години

Като не си зелен, покажи им как се прави, че да ги засрамиш.

26

Анонимен

преди 6 години

Какъв собственик пишат тука . тези коне са диви, те са избягали в планината преди много време и там се размножават.

25

Анонимен

преди 6 години

Къде са пишман зИлените???? Броят ли комари по Дунава?

24

Анонимен

преди 6 години

Не се наядоха комунистите с тези субсидии. Да се задавят дано!