33

Реалист

преди 4 седмици

Цената на труда в Бг е ниска щото качеството е ниско и производителността е ниска. Както казваше бай Тошо: :"както работиме така и ще живееме".

32

Нашенски уникати

преди 4 седмици

От труд до труд има разлика. Уж с дипломи за една и също специалност, но единият знае и работи съвестно, за другия не е ясно как изобщо е успял да вземе диплома. Но са назначени на едни и същи длъжности и им се дават еднакви заплати. Или пък неимоверно затлъстялата роднина на шефа. На длъжност като нейната са назначени още трима, които здраво работят, а тя дреме и не върши почти нищо. Но заплатите им са еднакви.

31

До 14

преди 4 седмици

За сравнение може да видиш икономиката на САЩ, там при население 330 милиона имат над 100 публични компании с пазарна капитализация над 100 милиарда долара и повечето от тези фирми се занимават с технологии и производство. Тоест висока добавена стойност. В България в топ 10 на най големите компании имаме само минни компании добив на ресурси, производство на горива и ел енергия, и АЕЦ Козлодуй. Няма технологични производства! Няма висока добавена стойност.

30

Роската

преди 4 седмици

Аз пък смея да твърдя, че стандартът се покачва. Хигиенистките в големите вериги са на по 1500 нето вече, общ работник за неквалифициран труд за под 100 лв на ден няма как да намериш, празниците има задръствания по пътищата за Гърция и летищата за Рим, Милано и Дубай. Моловете се пръскат по шевовете, пред чейнджбюрата се извиват опашки, всеки има поне по два имота и кола, телефони за 1000 лв имат и децата даже. Приказката за бедния българин свърши.

29

Анонимен

преди 4 седмици

Няма виетнамци а хрантутници на държавна ясла мноооого . Много кърлежи има . А колко вземат евродупитатите от нашия ждоб ? Ако уволним Брюксел дали няма да сме по богати ?

28

Анонимен

преди 4 седмици

...ама нали казвахте че ГЕРБ и Борисов прогонвали Българите в Европа- минаха 4 години и какво се промени след 30% инфлация на Баджанаците и 0.6% на Борисов- а сега де?! И не Българите не сме мързеливи- ТАЗИ ОПОРКА НА ОЛИГАРХИЯТА ЗА ДА ОПРАВДАЕ ВНОСА НА ИНДОКИТАЙЦИ- КОИТО СПЕЛИ НАВСЯКЪДЕ И БИЛЕ ДОВОЛНИ ОТ ВСИЧКИ ПАРИ!

27

Анонимен

преди 4 седмици

Не е вярно. Пеевски работи много високоплатен труд и стандартът му на живот непрекъснато се покачва. Цената на имотите му даже изпреварва имотите в Бока Ратон,Флорида. Това е важното. За народа кой го интересува? Той така или иначе ще измре. Така е по плана на ДС.

26

Успешен инвеститор

преди 4 седмици

Инвестираойте дългосрочно в активи, които ви носят доходи, там е истината. Има пари, вкарайте ги от чуждите икономики в българската икономика. Как ли? Купувате чуждестранни акции и реинвестирате дивидентите в български дивидентни компании. Така правя аз. Колкото за политиците и изборите, всички са едни продажници и предатели. Те не мислят за народа, а обсулжват техни интереси и на техни хора. Забравете, че ще дойдат пари, ако вие не ги създадете. Такъв е манталитета на българина затова е така.

25

SKF Builgaria

преди 4 седмици

Българите са мързеливо и крадливо племе, и като чели тези пороци не са достатъчни, отгоре на това е нулева работна дициплина и безкрайни претенции.

24

До 14

преди 4 седмици

Ами като за на начало 1 милион от тия 3 са на държавна работа. От останалите 2 милиона 67% е сектор услуги (тоест не произвеждат нищо). Както казах селско стопанство 0 унищожено, индустриални производства липсват. Нямаме нито една голяма и сериозна технологична компания, нито едно автомобилно производство, нито едни масов продукт които да е разпознаваем на световните пазари. Нашата икономика не произвежда висока добавена стойност и а дори тук там да произвежда нещо, то няма мащаб. Дребни фирми.

23

до 17

преди 4 седмици

До Анонимен,а мързеливия и крадлив народ изобщо не виновен,нали според теб,какво му ена стандарта,къде има друг народ с толкова имоти и спестявания(не само в банките ами и под дюшека),колко да е заплащането,спрямо "положения" труд даже много плащат,не може дори да не стъпваш на работното място,щото са те назначили по шуробаджанашка линия и да искаш още,заплатите в българия са космически срещу нищоправене и спрямо европейските също

22

Анонимен

преди 4 седмици

Питайте ише ижите от ПП хвалят се че повишили доходите neнсии под 500 лв и. Книмам а заплата 950 лв или чисто 710 лв.това са доходи по ниски от Албания ,Македония и сърбия ,които не са в ЕС ,голям от хване на ПП крадците и тарикатите ,да ги изметем на пп на последно место в НС )))

21

опетков

преди 4 седмици

До MNENIE Вярна е само втората част от твърденията ти. Основната причина за диспропорция между заплати и цени е липсата на истински функциониращ пазар като основна вина за това има държавата. В много сектори с нейна помощ, дейатвия или бездействия се вихрят монополи и картели. Най-важният в това отношения е картелът при производство на храни. Държавата не направи нищо, за да облекчи достъпа на производителя до пазара и позволява наличието на прекупвачи да вдига цената 2-3 пъти.

20

Анонимен

преди 4 седмици

Вчера един приятел се върна от запада, и вика че има много работа там, летищата, ресторантите и хотелите са пълни, хората си бутат пълните колички, пътуват си на Шри Ланка и се наслаждават на живота, обичат се, разхождат си кучетата, кономиката на ЕС се развива, заплатите растат, не е като в Русия.

19

Гражданин

преди 4 седмици

Един колега много хубаво го е казал по-долу - при отворена държава няма как да се вдига до без край минималната заплата и съответно стандарта, защото голяма част от услугите стават непосилно скъпи. Какви умен предвид - всеки имот в столицата и някъде в провинциите или както му викаме преди на село. За една и съща услуга примерно някаква обща работа, вече трудно можеш да намериш човек за под 50 лв, и то за няколко часа не цял ден 8 часа да се свърши нещо, а в София даже и 100 лв. Е как да стане??

18

Анонимен

преди 4 седмици

А колко е цената на труда в Люксембург, колко е цената на труда в Люксембург. Хайде сега да видим колко е цената на труда в Люксембург?

17

Анонимен

преди 4 седмици

Ми че то за всичко са виновни управляващите.

16

Мхмм

преди 4 седмици

Всеки говори за цената на труда, която отдавна в България не е ниска. Да, не е като в Швейцария, но защо не се говори за добавената стойност и качеството на този труд? В края на 90-те и особено 2000-те идваха много международни компании, разчитайки на образовани кадри и евтина работна ръка. Вече ги няма. Защо? Няма го образования студент, готов да започне на ниска заплата и да учи. Всеки завършил е полуграмотен, но с високи претенции. Е, после да не кажете, че няма инвестиции. Защо да дойдат тук

15

Анонимен

преди 4 седмици

A колко е стафката в Норвегия, а колко е стафката в Норвегия? Има ли тук колеги форумци някой от Норвегия който живее от години в Норвегия да каже колко е стафката в Норвегия?

14

Анонимен

преди 4 седмици

Do 5. /Ами то почти няма икономика. От какво да забогатее народа като почти нищо не се произвежда в тази държава?Я обясни като няма икономика къде работят 3 милиона души в България ?Ние нямаме газ или петрол или природни ресурси .Обясни къде работят 3 милиона души ??