106

2

преди 5 месеца

Това е може би първият регистриран случай от началото на войната, когато украинец нелегално напуска Украйна за Беларус по река Днепър.

105

1

преди 5 месеца

Украинец доплува до Беларус на дюшек по река Днепър, спасявайки се от мобилизация. Инцидентът е станал на 17.03. Мъжът е задържан на около 3 км източно от с.Брагина. На 4.04 делото за нарушение на границата беше разгледано от Централния районен съд на Гомел. Украинецът не се яви в съда. Според съдебното решение украинецът трябва да плати глоба от 400 блр.рубли (около 5х. грн), а дюшекът, чиято цена беше оценена на 25 р. (около 300 грн), подлежи на конфискация. За по-нататъшната съдба на украинския гражданин не се съобщава нищо.

104

Анонимен

преди 5 месеца

Трудна ситуация очаква зомбираната по натовски стандарт *** от средата на май - Буданов. Началникът на ГРУ в интервю за украинската Би Би Си призна успеха на ВС на РФ в Авдиевка, но "за останалото е твърде рано да се говори". "Изправени сме пред доста трудна ситуация в близко бъдеще. Но не е катастрофално, Армагедон няма да се случи. Но от средата на май ще има проблеми", прогнозира Буданов. Според него руската армия ще проведе "сложна операция" от средата на май до началото на юни, но няма да има "атака срещу Киев".

103

Анонимен

преди 5 месеца

извършват контраатаки в редица области.

102

Анонимен

преди 5 месеца

Ситуацията на Часов Яр: 98-Mа ВДВ заедно с съдружни части продължават да подобряват тактическата обстановка по фронтовата линия. В гората северно от жп линията, до Богдановка, 331-ви и 217-ти пехотни полкове на въздушнодесантните пехоти прочистват окопите, зомбитата напускат позициите си и бягат, когато са заловени, казват: "Казаха ни да седим, когато започне атаката, трябва да отстъпим , когато отстъпвахме, започнаха да ни удрят с касетъчни снаряди." Зомбитата на киевският наркокартел трупа резерви, голям брой FPV, и когато тези резерви пристигнат, те подготвят града за защита и извършват кон

101

2

преди 5 месеца

В началото на лятото на 2023 г. става един от създателите и командир на подразделението на чуждестранните наемници The Chosen company в състава на 59-та отделна мотопехотна бригада на киевският наркокартел. Не е съвсем ясно в кой сектор от предната част е елиминиран Бурдет. Миналата есен групата "Избраната компания" се появи в района на Авдеевка. О'Лиъри, съдейки по данните от отворен код, все още е жив.

100

1

преди 5 месеца

В зоната на СВО е ликвидиран поредният американски наемник - Иън Бърдет. Той пристигна от Орегон в Украйна преди година, присъединявайки се към така нареченото подразделение "The Chosen company"(Избраната рота) под командването на Райън ОЛиъри. ОЛиъри е пенсиониран американски военен, който е ходил на краткосрочни мисии в Ирак, Афганистан и Сирия като наемник. През март 2022 г. той пристигна в Украйна. Участвал е в разработването на БЛА, включително за атаки срещу руския Черноморски флот.

99

Анонимен

преди 5 месеца

До БългаринАбе какво ни занимавате с Афганистан, който е на хиляди километри от нас?

98

H2

преди 5 месеца

Този ще ни затрие най накрая.

97

Българин

преди 5 месеца

Така е. Афганистан остана една държава след края на конфликта. От Украйна ще станат 3 или 4 държави в близките няколко години.

96

Ехаа

преди 5 месеца

До Аз Руснаците загубиха...Защото не висяха като суджуци по колесниците, оставяйки бикините си по просторите и оръжие за милиони, ли ? К0зяците живи да ви ожалят

95

Анонимен

преди 5 месеца

Зеленски имаше десетки пъти шанс за спиране на войната и избягване на жертви и от двете страни, спазване на Минските споразумения, след това при обсадата на Киев от Русия, когато руснаците отстъпиха срещу обещание за мир, след това в Истанбул, но убиха преговарящите. Но той предпочете да убива украино-руснаци и всякакво друго население в Украйна!

94

Анонимен

преди 5 месеца

Зеленски вече не е легитимен президент. Мандатът му изтече и той отмени изборите. Как се нарича държава, в която президентът отменя изборите и казва: аз ще управлявам докогато реша?! Това е фашистка хунта.

93

Ром'с

преди 5 месеца

Зеленски направи 6оляма грешка Като се отказа от мирнияТ договор от Истанбул още в началото на 2022 година ,Като плслуша некомпетегтният Вашингтон(Нюланд-изгониха ...,БайдеТо..) и циничният и имперски Лондон(Бобито на Джонсън) да се откажат от предвърителният мирен план за урегулиране на нещата в Украйна...Крим се признава за руски,Донбас автономен ,но в состава на Украйна,без НАТо... Това струва на Зелю стотици хиляди украйнски жертви и загуба на териториии и коллапс на Украйна.

92

Анонимен

преди 5 месеца

"две думи, САЩ се отърваха от старите си боеприпаси" - То па едно бреме ... В момента нямат капацитет, дампроизвеждат снаряди в голям размер.

91

Знаещ

преди 5 месеца

Сила ест -Ума не нада

90

Аз

преди 5 месеца

Така е! Руснаците загубиха в Афганистан!

89

Анонимен

преди 5 месеца

"Во Франции подали в суд на Столтенберга за развязывание конфликта на Украине Директор французского издательства Talma Патрик Пазен подал всуд нагенерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга заобман ипровоцирование конфликта наУкраине." Источник: https://rusvesna.su/news/1713445070

88

Анонимен

преди 5 месеца

Аахахах ... Ако някой беше дал 200 млрд. на Афганистан и ги жеше въоръжил с танкове, ПВО, снасяше им информациянот сателути, предъпреждаваше ги за шпиони в мрежите им, Афганистан щеше да набие и САЩ. Не ги величая, но като им погледнеш историята, винаги са се биели зверски и до последно. Нещо, моето в Украйна преключи миналата година.

87

Бай Кор

преди 5 месеца

Кви 61 млрд. ?!? Няма да ви дадат толкова и стига сте преписвали под индиго. От тези 61, близо 24 остават в САЩ, за да се попълнят военно временните запаси. С две думи, САЩ се отърваха от старите си боеприпаси и вместо да се налага да ги утилизират, ги заровиха в плодовитата украинска земя. Отделно 9 млрд. са за възстановяване на инфраструктурни обекти. Подробното разпределение, много добре го дадоха по CNN. И САЩ вече разбраха, че получат ли кеш украинците, кинтите изчезват яко дим... Запад...