52

до 64

преди 8 месеца

Не от въглищните централи, а от ТЕЦ. Не бъркай двете неща. ТЕЦ да поне 15.

51

Българин

преди 8 месеца

Предното правителство загубило 100 милиона евро заради пропуснати срокове !!! За 100 лева откраднати -правят съд и - затвор. А за 100 милиона откраднати от държавата - няма дори наказан !!!! А трябва да има осъдени и - затвор !!! Национални предатели си играят с народните милиони като джобни стотинки!!! Защо не е осъден виновния министър или мин.-председателя ??? Това са 100 милиона , ей !!!! Всички искат да управляват , защото не ги съдят за краденето !!!!СЪДЕТЕ министри и мин.председатели!

50

тоз пък

преди 8 месеца

Кой ток ще спре? Тя Марица Изток работи на най-много 1/3 от капацитета, че само трупа загуби. И сега сме почти без нея.

49

До 54

преди 8 месеца

36% идва от АЕЦ Козлудуй, 34% идва въглищните централи. Тези двете поддържат България защото токът който едва от тях е наличен в на пълна мощност 100% от времето. От ВЕИ идва 23% но производството е непостоянно. Зависи от времето. Дали има вятър, слънце, и дъжд да напълни язовирите. На ВЕИ не може да се разчита към момента. За да стане надежден източник, трябва капацитата да надхвърли потреблението и да се инсталират акумулиращи системи в които да се натрупва енергията между пиковете.

48

Партизанин

преди 8 месеца

Гавазите от ппдб, които според записа им след 1-2 години ще са по островите(да се надяваме Белене, но надали) първо подписват планове за възстановяване после предоговарят... що за абсолютен олiгофрен трябва да си да действаш по този начин? От позицията на какво ще преговаряш след като вече си подписал? Само едни национални предатели на които мястото им е ако не в Белене или Слънчев Бряг плдо Ловеч, то поне в Украйна на фронта в ЛГБТЮ+ легиона

47

Анонимен

преди 8 месеца

Когато дойде режима на тока, друга песен ще запеете. Да видим как ще изкарате без интернет 3 часа. Искам да видя тогава какво ще бълвате. Само режим на тока ще ви превъзпита, предатели. Какво ви пречат хората, че протестират? От къде ще се внася ток? Когато спре тока, ще спрат и мобилните услуги. Да видим тогава как ще оревете орталъка. Повечето хора с малки деца ще изпаднат в паника. Вместо всички да излезем и да подкрепим протестите, тука седнали да дават акъл, че нямало страшно.

46

даваййй2

преди 8 месеца

На целия този фон и усложняването на финансовата ситуация в ТЕЦ-а заплатите на служителите там парадоксално са били индексирани с близо 20%.

45

давайййй

преди 8 месеца

От 1 юли тази година обаче централата все пак участва в тока за бита с извънредна заповед на ресорния министър, който по закон може да направи това. Реално схемата сработи по модела - висока цена на тока, но силно намалени мрежови такси, за да не се усети покачването. Целта бе да се осигури работа за въглищната централа, така че тя да продължи да работи - нещо, което за поредна година се плаща от всички данъкоплатци на солидарен принцип, чрез сметките за ток.

44

Спомен

преди 8 месеца

Когато още Боко беше мин.-председател и ДПС с Бисеров от трибуната на Парламента го питаха : " Боли ли като ви вадим зъбките?" , тогава Боко излезе и каза : " Знаете ли , че Доган ме е поръчал ? " . Трябваше да изпълнят тогава поръчката !!! Днес щяхме да имаме друг ред .

43

Анонимна

преди 8 месеца

И през 90 години имаше режим на тока. Държавата в момента е тотален батак. Дано не се връщат годините в които имаше режим на тока.

42

Анонимен

преди 8 месеца

От тези национални предатели не можеш да очекваш честна дума, дори майка си ще продадат ! Държавата е заприличала на абсолютна ко чи на, за продажниците, не оставка, а съд и присъда !

41

Анонимен

преди 8 месеца

Стига сте плашили хората,България има мощности за производство от порядъка на 12-13 хиляди мегавата дневно,средната е 4 хиляди мегавата а пиковата е не повече от 5 хиляди мегавата дневно,какъв режим ви гони след като ние произвеждаме три пъти повече електроенергия отколкото потребяваме?

40

Не че нещо

преди 8 месеца

Ако имам пари, ще ползвам ток. Ако нямам .- е, няма да ползвам. При ТЕЦ-овете обаче няма не искам, няма недей. Даже радиатори нямам, но сметките "топло" вървят. Ами, аз си гледам от моята камбанарийка. Дано възможно най скоро затворят тия тецове.

39

Анонимен

преди 8 месеца

Очакваме събирането на съвета за национална сигурност и обявяването на Плана за развитие на родата на Киро за криминално внесен и противозаконен.

38

ХА-ХА-ХА-ХААААААААА

преди 8 месеца

Комунизма в България Си Отиде със Жан Виденов, И Ние в РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Си Живеехме Добре - 30 Години, Но Се Появи Едно Посолство и НЯКАКВИ ПЛЪЪХХЧЕТА Се Появиха и Ни Разказаха Играта - Закривайте Го Това Гннусно Пососолство......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА

37

Нане

преди 8 месеца

Аве хубаво за магистралата и прохода... Аве гасете и мощностите ве... Спрете им тока на гриндирята Ве... ===)))

36

Гошо...Тъпото

преди 8 месеца

С фото-клетки и фото-волтаици,индустриален ток не се...прай. Кабинетната ни политическа...пяна изплувала начело на държавата,това не...вдява. (платено съобщение на ТЕТ "Г. С. Раковски" в Ст. Загора)

35

Пекаров

преди 8 месеца

Доколкото помня бай Тошо на фона на АЕЦ с 4 блока и никакви еко и зелени ограничения ни осигуряваше режим на тока всяка зима.

34

Анонимен

преди 8 месеца

Индустриална зона без ток. Метенето ще е ръчно, тоалетната хартия - лична. Подходящ терен само за автомобилни гонки за залози в интернет и за клипове на Пайнера.

33

До Гиб Мелсън

преди 8 месеца

И тоя режим на какво се дължеше,сигурно България нямаше достатъчно мощности за да гарантира вътрешното потребление или точно в ония размирни времена електроенергията като една конвертируема стока се изнасяше поголовно с цел нечие обогатяване а всички българи бяха умишлено подложени на геноцид,бъди сигурен,че същите тия които ни спретнаха тая схема тогава,са същите които сега насъскват хората с идеята да си опазят заграбеното и натрупаното благосъстояние!