Снимка: БГНЕС

Остават затворени автомагистрала „Тракия“ при Стара Загора и Проходът на републиката от работещи в енергийния сектор.

Трети ден продължава протестът на служителите на електроцентралите и мините. Нощта премина без напрежение, но и без заявка за вдигане на блокадата, предаде bTV.

Работещите в мините и ТЕЦ "Марица изток 2" се обявиха срещу териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони, които в петък бяха приети от правителството.

Още по темата
Движението през Прохода на Републиката е блокирано още при Гурково. Протестиращите са позиционирани в три точки, така че да бъдат ограничени и възлови обходни маршрути.

Международни шофьори вече второ денонощие са в капан.

След като вчера министърът на енергетиката Румен Радев отиде на място при протестиращите, премиерът академик Николай Денков покани на среща протестиращите в Министерския съвет. Тя е насрочена за днес в 16 ч., но очакванията са нито един от синдикалните лидери да не се отзове на поканата.

Заради блокадите в района на Стара Загора са въведени следните обходни маршрути - за пътуващите по магистрала "Тракия" той е от пътен възел "Нова Загора" по пътя към Нова Загора - Сливен до пътен възел "Свобода".

За пътуващите по път Казанлък - Стара Загора: за гр. Стара Загора - през с. Памукчии, с. Християново, Калояновско шосе; от Стара Загора в посока Казанлък - по пътя Стара Загора - Нова Загора - Сливен, бул. "Калояновско шосе, с. Християново, с. Памукчии. Повече информация - на страницата на Агенция пътна инфраструктура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase