77

Анонимен

преди 5 години

Гърция е създадена през 1830 година,вижте на историческата картата къде е била.

76

Гледна точка

преди 5 години

Нагли, мързеливи, мазни!!После що им били високи заплатите и пенсиите? - защото са свикнали вечно да живеят на чужд гръб!7 национални фалита от 1854г.

75

ай сиктир

преди 5 години

До привет от ГерманияАбе *** баба ми е бежанка от Одринска Тракия от това което ми е разказвала ще ти настръхнат косите. Като са побягнали са нахвърляли набързо каквото са счели за най-необходимо и са тръгнали възможно най-бързо имали са късмет да стигнат живи до България и до последно не знаеше дали има останали живи роднини от селото, а те не са били никак малко.

74

тракийски българин

преди 5 години

До привет от ГерманияВъзможно е да се забрави документа за собственост ! Пра дядо ми и пра баба ми са правили секс и са зачевали дядо ми по бащина линия когато турците внезапно нападат селото ! Пра дядо ми за кое да се сети по-напред , за документа за собственост или да стегне каруцата ! Пра баба ми горката едва е успяла да си обуе гащите ! Не са успели да си вземат додумента за собственост , но аз сега съм претендент за обезщетение ,искам си паричките дори и да нямам документ за собственост

73

Трол

преди 5 години

Аз съм съгласен да се платят репарации, но във валутата от 1944 година! Баба Меркел да натовари няколко влакови композиции с райхсмарки.

72

Анонимен

преди 5 години

Ние искаме 390 ... ще бъде !

71

Анонимен

преди 5 години

През 1915 година след неуспешна война с турците,гърците се изселват от Азия исе настаняват в тези териритории с българско население,българите ги приемат и дори хранят децата на гърците,защото са били крайни бедняци,просяци(това го знам от свидетел),но по-късно някои от българите са били избити от гърците,гърците отнемат насилствено имотите на повечето българи.

70

Да предоговориш...

преди 5 години

..репарациите 70+ години след края на една война би било истински световен рекорд!Не вярвам гърците да успят да го постигнат, обаче....;)

69

Анонимен

преди 5 години

До АнонименЩом са толкова коректни немците да кажат колко ток можехме да продадем от двата спрени реактора ? И колко загубихме от Южен поток и кога ще ни заплатят репарации и като какви ни се мешат във нашите реактори и тръби ? Ние ходим ли да се бъркаме в Северен поток ? Немеца не е коректeн, а лъжлив и фалшив, българина е честен и коректен и затуй си пати.

68

Анонимен

преди 5 години

До АнонименСеверна и централна Гърция винаги са били населени с българи,ВИНАГИ,още от 5 век след Христа!От там се водят и боеве срещу Византия,по-късно и срещу османцитеПросто западните държави откъсват тези територии с българско население и ги дават на гърците.През 1915 година след неуспешна война с турците,гърците се изселват от Азия и се настаняват в тези териритории с българско население,българите ги приемат,някои от българите са били избити от гърците им отнемат насилствено имотите

67

Анонимен

преди 5 години

Съветския съюз да плаща репарации- 45 години окупация и репресии над мирните граждани. Наследниците на Съюза да не се ослушват, а да плащат.

66

до 68

преди 5 години

не е въпроса в сещанетоТе просто никога не са имали документиКъщите им там са били незаконниКакто тези на ромите сега

65

привет от Германия

преди 5 години

До ай сиктирОнзи как си представяш хора които бягат за да спасят живота на семейството си и се чудят кое по напред да натоварят на каруците, че ще се сетят за документи???....................................Че да приготвиш каруцата отнема много повече време ,отколкото да си вземеш документа за собственост и да го сложиш в джоба си ! Така ,че не се прави на остроумен ! Турция ясно и категорично каза - ке обезщетим всеки български гражданин ,който покаже запазен документ за собственост !

64

до 65

преди 5 години

именно, по време на Османската империя, България просто не я е имало, докато Гърция никога не е хилав част от ГерманияРазликата е огромна

63

ай сиктир

преди 5 години

До привет от ГерманияОнзи как си представяш хора които бягат за да спасят живота на семейството си и се чудят кое по напред да натоварят на каруците, че ще се сетят за документи??? Аман от разбирачи на международни договори и между другото според Ангорския договор между България и Турция сумата е договорена,но и до ден днешен нищо не е изплатено на никого и най-вероятно никога няма да се случи.

62

Анонимен

преди 5 години

Русия скърши гръбнака на Германия и после сама се възстанови от войната без да иска никакви репарации и помощи.

61

Анонимен

преди 5 години

България е депо за евтини чистачи и черноработници на Германия, а българските професионалисти предлагат масово професионалните си услуги в Германия.

60

привет от Германия

преди 5 години

Така , немците са избивали гърци ,терците са избивали българи ! Защо немците трябва да плащат репарации ,а турците не ?! Ще ви обясня ! Гърция е била само окупирана , тоест държавата Гърция продължава да съществува и немците нямат право да избиват гърци при никакви условия ! А България попада под османско владичество , тоест вече България не съществува ,а става част от Осм. империя ! Когато има бунтове от страна на българите ,турците са в правото си да потушават бунтовете за да запазят империята

59

Анонимен

преди 5 години

българия също трябва да плати репарация на Гърция за изкланите от фашшистките й орди цели мирни села в Северна Гърция в периодика 1942-1943 г.

58

Анонимен

преди 5 години

Какво ще направи Гърция? Явно не знаят, че не трябва да хапят ръката, която ги храни.