468

Балканджия

преди 5 години

Не всичко е ядене, духовното потисничество е по-страшно от физическото. Едно стадо дори да е цветущо, охранено, да се плоди, ако щеш с панделки да го накичат, накрая пак бият с камшика, стрижат, доят и курбан става.

467

ЕПИЛОГ

преди 5 години

До НИКОЛОВРОБИ СМЕ БИЛИ И РОБИ ЩЕ СИ ОСТАНЕМ...... САМИ СИ ГО ТЪРСИМ РОБСТВОТО!!!НАРОДЕ

466

Анонимен

преди 5 години

Абе какво ме интересува мене какво е било някога ? Интересува ме сега какво е. Стига сте се ровили в миналото и пренаписвали историята.

465

ХИПЕРБОЛА

преди 5 години

Колко лесно забравяме за комунизма, който до днес върлува още? Има и живи свидетели!И колко добре помним турското с помощта на народното творчество-ХИПЕРБОЛИЗИРАНО

464

Анонимен

преди 5 години

Има истина в това,което някои пишат тук,че е било по-добре да бяхме останали част от Турция.Турците са 13-та икономика в света и нарастват с 1 млн. годишно.Имат право на пенсия на 45г.Средната възраст на населението им е 31г.

463

Анонимен

преди 5 години

Ами тези неща си ги знаем и те изобщо не променят "митовете и стереотипите", че сме били роби на османлиите, а описаното в статията не е било благодарение на фе.совете, а ВЪПРЕКИ тях. Били сме им като стадо, нихната... И какво значение е имало колко си благосъстоятелен, когато всеки г.ад може да те пребие като скотт, ако не му направиш път или поклониш на улицата. А за Полша да ме прощават, като бройка жертви може да са прави, ама на руснаците не са мили краката и после ..... знаете.

462

макаренко

преди 5 години

До неизвестнотокакво да кажем за децата -суворовци и нахимовци във СССР? Същата работа!войната остави много деца сираци и безпризорни които с охота бяха военизирани.

461

неизвестното

преди 5 години

До леничарите можели да държат връзка със семействата си и да помагат с пари и помощи. -били са високообразовани във сравнение с останалото население и финансово добре. - за многото бедни и многодетни семейства това е било добре дошло!- всичко е било на доброволни начала както при международните легиони.платена наемна войска!

460

Скептик

преди 5 години

Ако слушаш ***, те са предали Търново защото в Турция се живеело добре.

459

Въпрос!!!!!

преди 5 години

Да разбираме ли че историци-еничари искат да реабилитират зверствата на османската империя?????????

458

Анонимен

преди 5 години

При Симеон в 900 г. България е 2 милиона и включва цяла Румъния, Македония, Косово и Албания и стига до Атина и излиза на Бяло и Синьо море. Византия е 9 милиона, а Сърбия и Унгария по 0,5 милиона население. Русия е 2,3 милиона, а Турция е 0.

457

НИКОЛОВ

преди 5 години

До АнонименСамо българите ли са били "роби" ???? Гърците и сърбите за 450 години , нито един ден не са били роби !!!! Как така ??? Нали и те са завладяни от Импхерията ??? Нали са били и те християни (***) ???? Или следваш тезата на руските окупатори , че сме били "роби" и те как са ни спасили !!!! Ако не е била Европа ,Цариградската конференция и Берлинския конгрес , ощке щяхме да сме крепосни на руските помешчици !1

456

Анонимен

преди 5 години

Има разлика защото при Полското въстание Полша се бие с Русия за заграбени от Полша чужди територи на Украйна, Литва и Беларус, докато в Априлското въстание България се бие с Турция за бг територия.

455

филибелия

преди 5 години

До Сата Н.Поне Източна Румелия да беше конфедерация с Турция!

454

Анонимен

преди 5 години

ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ ЕВРЕИ ОТ ДОЙЧЕ ВЕЛЕ И НА ОСТАНАЛИТЕ ИМ ЮДЕЙСКИ СЪПЛЕМЕННИЦИ ПО СВЕТА ДА ЖИВЕЯТОТ СЕГА НАТАТЪК СЪЩО ТОЛКОВА(ХУБАВО) И ПРИ СЪЩИТЕ ТАКИВА УСЛОВИЯ ПРИ КАКВИТО СА ЖИВЕЛИ НАШИТЕ ПРЕДЦИ ПО ВРЕМЕ НА ТУРСКОТО РОБСТВО..ОПА--(ПРИСЪСТВИЕ)

453

Скептик

преди 5 години

Пълни глупости.

452

Анонимен

преди 5 години

Купете книга "Задругата" на Добри Божилов

451

български боляри

преди 5 години

български боляри(владели територии от днешна Гърция),преди падането им под османска власт -Българския болярин,който е владеел областта в която влиза и Солун,преди да падне под турско робство,се нарича Богдан,живял през 1356 до 1371 година!На югозапад от него българския болярин се нарича Хлапен ,а на юг(днешна централна Гърция) владението на болярина Симеон,което е било доста голямо!На изток от Богдан е бил болярина Углеша.

450

Анонимен

преди 5 години

Еврейския либерален п***рц***л Дойче Веле вместо да се опитват да ни пробутват лъжата,че по време на турското робство българите били (добре) ,да вземат да напишат истината за измамата на 20 и 21 век-,а именно измамата холокост .знаете ли ,че в редиците на армията на нацистка Германия и по високите етажи на властта на хитлеровия райх са служели близо 200 хиляди евреи .Това става ясно от разсекретени документи останали от времето на нацистка Германия

449

Анонимен

преди 5 години

Задачата на руските подлoги е да фалшифицират историята в полза на най-големия български враг Русия. Те не се интересуват от историческата истина. За тях най-важно е Русия да се представи като ангел хранител на България. Това е причината българите в голямото си мнозинство да мразят Русия.