45

Анонимен

преди 5 години

И те ще избягат. Вие прогонихте тези живяли години, а се надявате, че някой друг ще предпочете да стои тук, вместо да забегне. За тях ще е по-лесно, защото и без това не са в родината си.

44

мид

преди 5 години

Нещата за мен са ясни! Ще се отпушат някакви проекти за ремонти на изгнили дувари по селата за милиони евро и накрая ще дойдат 10 украински пияници и 2 белоруси...хаха къщи на село ?!? и какво ще правят там, то там не се търси работна ръка. Където има работа къщите не са изоставени. Вече хептен за балами ни имат на принципа"ако мине" като вица за сервитьора и сметката : Ракия 2лв, Салата-5Лв, АкоМине - 10Лв

43

Арсений

преди 5 години

И с колко ще скочи безработицата?!?

42

Анонимен

преди 5 години

Тези баш Българи видят ли БГ паспорт и веднага ще си бият камшика към западна европа. Така направиха комшиите Македонци. Взеха БГ гражданство дадоха им Български лични карти и след един месец заминаха. Обадиха ми се че са се устроили в Австрия бачкат и вземат по 2.000 евро заплати. Питаха ме дали и аз не искам да ме уредят при тях на работа. Казах им че ще отида при тях през пролетта. Тука и куче да вържеш ще преяде синжира и ще избяга.

41

Човек

преди 5 години

А това синдикалистите, защо не мисли за българските работници. Местната власт, защо да не помисли за инфраструктурата в тези изоставени къщи и квартали? Държавата защо не се змасли, защо тези квартали и къщи са необитаеми. Защо държавата и местната власт не инвестират тези 200 милиона в инфраструктура в кварталите в които живеят български българи, а трябва да мислят за молдовски, украинските и т. Н.т българи?

40

бумеранг

преди 5 години

Синдикатите вместо да са на страната на работещите защитават интереса на работодателите за ниски заплати.И сега с благовиден предлог да спасим България от демографска катастрофа ще правят социален дъмпинг.Това ще доведе още повече до изчеване на българите които ще се изнесат там където им предлагат що годе нормални условия на живот и труд.А новодошлите дали ще останат повече от 2-3 години?Нямам думи за поведението им.

39

мид

преди 5 години

Иначе звучи прекрасно, аз бих се радвал да дойдат да живеят хора, които се чувстват българи и желаят да бъдат тук, но от малкото ми контакти по тези държави имам следните изводи: 1) В Украйна познавам 2ма българо-украинци програмисти и казват, че са по-високи заплатите от колкото в София за IT. 2) българите в Сърбия за на 40-50 мин от София общо взето и си пътуват ако имат причина, не търсят работа като цяло в Сф по мои наблюдения

38

Роб на влаЗта

преди 5 години

Аз се записвам....Ако не ми подарят къща на село и работа .....направо се изнасям.

37

Повдигната заплата

преди 5 години

До искащите високи заплати - то е ясно, че всички ги искаме. Но защо да бъде ВМЕСТО вкарването на българи. Нека да си дойдат българите от чужбина, пък и заплатите да се вдигнат. Двете неща не се изключват. Дори и Германия с високите заплати търси работници от чужбина. Все едно да кажеш на германците - вместо да внясяте работници, вдигнете заплатите си. Значи за Германия и развитите страни е добре да влизат млади работещи хора, а за България - не, това ли искате да кажете?

36

Анонимен

преди 5 години

КНСБ да слезнат на земята!Няма 100 000 българи готови да рискуват да заживеят в България!В цяла Сърбия по-малко от 25хил.са се декларирали като българи !Проявяват интерес към България предимно за паспорти с които да работят в чужбина ,НЕ и в България!От 30год.слушам как Бесарабските българи щели да се завърнат но освен някой заблудени индивиди други няма!Няма и да има!

35

Анонимен

преди 5 години

Държавата да се погрижела, майко мила, да не дава Господ тая държава да се погрижи за тебе...

34

Анонимен

преди 5 години

Страната е като след бомбардировка първо оправете българите в България, после ще оправяме тези в чужбина.

33

мид

преди 5 години

Добре, тея локуми ги слушаме от сума време. Защо никой никога не повдига въпроса как ще бъдат ограничени да не напускат България?! Ако им дадат нормални бг паспорти заминават веднага за западна Европа естествено. България в крайна сметка не предлага нищо чак толкова качествено в сравнение с техния дом освен ЕС паспорт. Дали има механизъм да имат документ само за Бг и да не могат да плъзнат с него лесно.

32

Анонимен

преди 5 години

Абе, тоя проект не беше ли някаква евроазиатска партия за инфилтриране на руски шпиони в България, тъй като числеността на русофилите намалява катастрофално !?Радев и Иво професора непрекъснато бият тревога за естествената утилизация русофилите !

31

Тооо

преди 5 години

Тия работи трябва да се направят така или иначе, а не за внасяне хора само. Тия, които са тук и те могат да използват тази информация...

30

ЖАН-ПИЕР ПАППЕН

преди 5 години

Вие сте уникално малоуумно племе..Дори из Руските села в Сибир няма да намерите по-ниски заплати, а ТОВА Е целта на тези Кошарешки Синдикати (назначен синдикат , като кошарески СВИДЕТЕЛ В СЪДА )...ТОА Е ЗА ЗАТВОР - ром Пламен Димитров .Не, вие сте..уникум небивал уникум .Вместо да вдигаш залатите, вкарваш руски агенти--уж като Бедни Билгари, да работят пак за малко пари отново !!::))) !!! ??????

29

дедо Ви

преди 5 години

Бла бла! Нужни са квалифицирани, образовани и трудолюбиви хора! За да се живеят и плодят в РБ е нужно само едно! Европейско трудово възнаграждение, здравно и социално осигуряване! Минимална заплата към днешна дата 1000 евро

28

ноби

преди 5 години

абе тия бутафорни синдикати, вместо да работят за интереса на работниците, те тръгнали да оправят бакийте на работодателите. мaмa ви прoста дeйба. в румъния мин заплата е 850 лева

27

Анонимен

преди 5 години

До КНСБ - руски агентЧети бе, писател! "да потърсим механизъм за устойчиво заселване на българи, които живеят в Украйна, Молдова и Западните покрайнини"

26

Анонимен

преди 5 години

Що за рептил ще си изоcтави работата и дома там за да дойде да стане прислужник и слуга в някакъв хотел за 300-400 евро.