29

Един българин

преди 6 години

И аз като "до суджука" (номер 28) се опитвам да гледам обективно на статията.Статията е едно "копи-пейст" на подобни стари новини отпреди години.Логично е (по света но не и у нас) цените на имотите да растат постоянно.Познавам обаче една дузина архитекти поне, които стоят без работа.Някои са даже пред фалит - проектирахме цели жилищно-туристически комплекси от хотелски тип, продаваха се но никой не ги купуваше и си останаха празни.Сега вече всичко замря, няма работа, няма ново строителство.

28

Бла Бла

преди 6 години

Кой ви плати за "хубавата" статия. По-големи глупости не бях чел.

27

До Конспирация

преди 6 години

Пич, какво не разбра? Сметките са ти горе долу вярни има пари за 25 000 тристаени апартамента. Има демографски бум. Раждаме по минимум 2 деца, което за да се напълнят тези апартамента значи сме нарастнали с 500 000 души послдните 8 години.Аз ще си купя и балон нямаКУПУВАЙТЕ да не съм сам. КУПУВАЙТЕ да не съм само аз прецакан....Искам да съм добре приспособен към едно болно общество. Само така ще имам признаци на добро здраве

26

до суджука

преди 6 години

Опитвам се да погледна обективно на статията и да разбера защо цените в Редута биха се покачвали. Живея тук. Квартала е спокоен. Това е +. Има добре поддържан парк (Гео Милев) +. В близост до два големи мола (Сердика и Скай) +. Но улиците са на хармоника -. Излизането на бул. Ситняково е трудно -, градски транспорт на практика липсва -. Паркира се върху тротоарите -, а самите те са разбити (нормално, ако се паркира върху тях) -.

25

Св

преди 6 години

Е добре, тази статия ме убеди. Убеди да изчакам 3-4 год. . След толкова ще е и края на тоя световен икономически цикъл. И колкото да се напъваме, ние сме нищожни за да повлияем на световната икономика. Съчетано с "тъмните прозорци" и крайния брой новодошли в "разрастваща" се София, смятам, че най - малкото ще се задържат на сегашните нива или нива от 2013-2014. Не съм на зор, а и сега кеширах 1,5 бр. панелки Ще си купувам нещо по - добро от сегашното ми. Дали съм прав, времето ще покаже...

24

шоп

преди 6 години

София ще стане благоустроен град когато ще е възможно човек без затруднения да се предвижи пеша от Люлин 1 до летището. В момента това е упражнение за търсачи на силни усещания. Столицата ни е едно презастроено село с нацвъкани в полето сгради.Тротоарите са символ на градската среда, а в София те са дефицит.

23

Строителен контрол

преди 6 години

Супер некачествено строителство в София.Какво купувате: арматура - най-тънката и некачествена.Бетон: вместо Б20 по-план, ви слагат Б15. Изолация: стиропор с най-ниска плътност. Боя: Най-евтината. Да сте гледали, сори. Гранитогрес: 3-то качество, турски. Сори, трябва фирмите да печелят.Дограма: евтина, некачествена като я напече слънцето пожълтява.Ламинат: супер евтин, с никакви изолационни качества, иначе ви го рекламират за супер качествен.Извод - пре*цакани сте отвсякъде!

22

bobi

преди 6 години

70% и няма балон? На какво основание се вдигат цените и кой нормален човек плаща толкова пари за 50-60 квадрата?

21

Жоро

преди 6 години

До Никиповечето от тези апартаменти са за отдаване под наем краткосрочно...чужденците в София са се увеличили многократно вследствие на евтините полети...пълно е с всякаква *** :-)

20

леман брадърс

преди 6 години

А този филм вече го гледахме преди няма и 10 години...невероятно как едни и същи статии, едни и същи заклинания...

19

Анонимен

преди 6 години

Накрая като ви изпраскат непосилни данъци и ще се оцъклите!Сигурно на запад са прости хората, че не си купуват жилища да им плащат непосилни данъци, ремонти и поддръжка, а си живеят под наем и си свиркат.

18

Анонимен

преди 6 години

Хора престанете с тия банери бе ! Може ли такова нещо ? Не влизам в сайта да чета глупавите ви реклами !!!

17

Брокери срещу хората

преди 6 години

Малеее чета ви коментарите и как само си личи кои са комисионерите и кои сме "дребните" хорица.... АМА айде като сте толко добри брокери направете преговори със собствениците да смъкнат 40-50% от цената пък тогава пускайте ако щете и 300 платени публикации... Направете нещо смислено. Ден година храни ама след 1-2 години *** ще ми ядете :D :D :D

16

:):)

преди 6 години

поредната пусканица за вдигане на продажбите щото има застой. Шашкане на търсещите че цените скачат и да купуват сега и на момента.

15

Жоре Брокеро

преди 6 години

Цъ, нема балон...само 70% увеличение...кой знае, може би доходите са нарастнали със 70%? Трябва да си много увреден ментално, за да се навиеш да купиш тухлена кутиика на шпакловка и замазка която ще ти излезе колкото една прогимназия като крайна цена! Гледам на всеки ъгъл никне нов блок и се чудя дали пък няма някакъв неочакван ръст на населението...*** то и това няма, даже обратното. А да, и предлагането е 3 пъти повече от търсенето..Цъ, нема балон казват брокерите- сичко е абцелютно реално :-)

14

Анонимен

преди 6 години

Без пари да ми дават жилище в софия не бих отишъл посмъртно.....

13

Ники

преди 6 години

България се топи всяка година - демография и миграция. Кой ще живее в тези жилища, това ми е много интересно.

12

Конспирация :) :) :)

преди 6 години

А бе пичове, кат гледате новинарски сайтове що не гледате и телевизия?Преди няколко седмици и 3те големи национални телевизии в централните им емисии разказваха за "голямо раздвижване" на този бранш. Думи като "сигурна инвестиция" контрастираха с несигурните други инструменти за инвестиране (И ПАК РАЗКАЗАХА ЗА КТБ И ЧЕ УЖ ВСИЧКИ ДЕТ СИ ВЗЕХА ГАРАНТИРАНИТЕ ПАРИ СИ КУПИХА АПАРТАМЕНТИ) ДА АМА НЕ 5МЛРД ЛЕВА (СРЕДНИ 100К ЕВРО АПАРТАМЕНТ) = 25 000 АПАРТАМЕНТА Съберете 2 и 2 и не бъдете балъци.......

11

34435

преди 6 години

Гледайте реалистично на нещата. В момента в световен мащаб нещата вървят доста добре, бизнесът върви добре и заплатите като цяло се вдигат. България не е изключение, дори тук тенденцията е заплатите да се вдигат една идея по-бързо. Личното ми мнение е, че е ОК да се купува, стига да си с достатъчен доход да си покриваш кредитите и живота. Кофтито е, че София е неустроен град и няма да се оправи в близките години (в нашия живот поне). Идеално е да си с къща на село, но можеш ли да направиш компр.

10

:)

преди 6 години

Цените ще се вдигат, както винаги е било след силен спад. Който купил - купил. След 5-10 години пак ще паднат и пак ще има изгорели балъци. Това е животът. А песните за "платените съобщения" и "избягалите в чужбина" ги пеят само лузърите, които нямат какво да инвестират И НЕ ЗНАЯТ КАК! София ври и кипи. Ако не стане някоя война, до 3-4 години София ще има стандарта на Централна Европа.