49

Анонимен

преди 10 години

Уволнения на 90 % от сегашния състав и с тези икономии може да се вдигнат заплатите на тия, които остават. Така ще останат най-добрите. Ще трябва да се вдигне или махне и плоския данък, защото няма пари в бюджета.

48

Анонимен

преди 10 години

10 хиляди лева за стар, 5 хиляди лева за млад.

47

sante_dog

преди 10 години

освен голяма заплата, ще трябва обаче и контрол. т.е - при случай като с младата фотографка да има поне 2-3 осъдени. Един от 112 - за забавяне на сигнала. Един от лекарския екип - за това че не си е подготвил оборудването и един началник - за неупражнен контрол. Като тук си говорим за ефективни присъди + отнемане право на практикуване и т.н. Ако им увеличат заплатите нека се засили контрола. Стига прикриване на лекарски грешки и нагло отношение. ДА за по-високи заплати. ДА за по-добър контрол!

46

Реалист

преди 10 години

Преди да се предлагат подобни заплати е добре да се помисли от кого и от къде ще се вземат тези пари. Принципът "Дайте да дадем" работеше в социализЪма, но сега не се получава.

45

АНОНИМНА

преди 10 години

ДАМИ И ГОСПОДА ! НЕКА ЕДИН ОТ ВАС ДА ДЕЖУРИ ПОНЕ ЕДНА НОЩ В БЪРЗА ПОМОЩ. САМИ С ОЧИТЕ СИ ЩЕ СЕ УВЕРИТЕ В РАБОТАТА НА СЛУЖИТЕЛИТЕ ТАМ, ОСОБЕНО СЛЕД 19.30. ДА ВИДИТЕ С ОЧИТЕ СИ КОЛКО И КОИ ПОСЕЩАВАТ ЗДРАВНОТО ЗАВЕДЕНИЕ ЗАЩОТО НЯМАТ ОСИГУРОВКИ , А И ЗНАЯТ , ЧЕ НЯМАТ ПРАВО ДА ИМ ОТКАЖАТ ПРЕГЛЕД .А БЪЛГАРИТЕ СИ ЗАПЛАЩАТ ПРЕГЛЕДИТЕ.Е КЪДЕ Е СПРАВЕДЛИВОСТТА.?!НИЕ СМЕ РЕПРЕСИРАНИТЕ, А НЕ ***

44

Българин

преди 10 години

Подкрепям, ако всички държавни чиновници минат на минимална работна заплата + министри, политици, депутати и прочие ***.

43

беден лекар

преди 10 години

Не се сърдете на лекарите.Признавам, голяма част от тях са големи гадняри, меркантилни търговци забравили договора си с Хипократ, дистанцирани от върховния си дълг да спасят застрашения безценен човешки живот!Всички лекари, след дипломирането си са чисти като бебета, надъхани да помагат на хората!Но вие знаете, основния закон в диалектиката:Количествените натрупвания в качествени изменения.Липсата на пари направи българския лекар подвластен на явленията на пазара и борсата, клетвата я няма

42

Анонимен

преди 10 години

До raboteshtИ ти си един специалист... и как ще стане .. име ЕГН и номер на лична карта по телефона 10 минути чакане за проверка дали си осигурен и тогава ти пращат линейка? Те щото мн бързо работят та още бюрокрация им вкарай така май ще е по-добре хич да ги няма! Как в ЕС на всякаде може да е безплатна спешната помощ и да има пари за лекарите ,а тук не ? Проблема е в неработещите и сивата икономика само ,че никой не прави нищо против тях понеже те оправляват!

41

Блях

преди 10 години

OОрешарски ви такова таковата, нали бе, доктори моктори, пациенти мациенти

40

кдй

преди 10 години

Защо *** пролиферират ли?Защо не плащат данъци, осигуровки, неработята, в същото време имат ток, вода и ги лекуваме !Да! Това е правилният въпрос!Неговия отговор е същия и като на: Защо не се осъждат ***, защо не ги задържат и арестуват, защо не ги закачат?- Ще ви кажа!- За да ви няма, за да сте роби в държавата си, да се побъркате и да емигрирате или просто да умрете! Това е Ран Ът !!!Може да го отричате, но по дяволите, той е пред очите ви.

39

анонимен

преди 10 години

Това увеличение трябва да е еднакво за всички градове. Ако е 2000 в София, толкова да е и във всяко градче на страната. Данъците са еднакви за всички.

38

Анонимен

преди 10 години

До 121Те Комунстите като са вече 66 години на власт така ни оправиха ,че...! Нещо променило ли се е в кой парламент от 89та насам ДПС не е било на власт! Не ГЕРБ не БСП не НДСВ , а точно ДПС са главния проблем те винаги диктуват нещата в държавата ,за това и нищо не се е променило към по-хубаво за българите!

37

Анонимен

преди 10 години

Пука му на Станишев за вас, той си ближе сладоледа и ви се присмива от Брюксел!

36

121

преди 10 години

И от къде пари за здравеопазване като на власт е била крадливата шайка герб????!!!!?

35

Анонимен

преди 10 години

До АнонименБратко, аз съм този ,който го написа... но как очакваш всички да плащат ,когато системата позволява на *** *** да се възползват от това ,което ние плащаме? Ако тези ,които не плащат започнат- ще ги пренасочът точно към *** не там ,където трябва, защото просто ДПС е на власт и докъто са там винаги ще е така! Защото са незаконна етническа партия ,която толерира само една част от населението и то неграмотната и мързеливата част от това население!

34

rabotesht

преди 10 години

Напълно възможно е да ги взимат, ама първо:1. Нямаш осигуровка, няма спешна помощ.2. В здравното осигуряване влязат и частни фондове- 2% от 8те могат да влизат в такъв фонд. И преди някой да почне да говори за крадене от гадния капиталист и прочие брътвежи- питайте хора със здравно частно осигуряване дали не виждат едно по-друго здравеопазване. Аз лично съм клиент на Дженерали и от години не съм си виждал GPто, не чакам на опашки, влизам в модерни здравни заведения.3. Здравно образование.

33

Анонимен

преди 10 години

И от къде пари за здравеопазване като на власт са крадливата комунистическо-турска шайка БСП/ДПС?

32

444

преди 10 години

Тука вече се оляха с цифрите!!!!

31

Анонимен

преди 10 години

До АнонименФалират защото са перални на някои мафиотски босове за това фалират!

30

Анонимен

преди 10 години

Всички са големи разбирачи. Но виждам, че само един се сети, че за да работи системата трябва всички да си плащат честно осигуровките на истинските доходи. И тук дори не споменаваме за ***, които паразитират на гърба на социалната система. Говорим за хора като всички нас, които не се осигуряват на реалния си доход. Получават 700 лева а плащат осигуровки за 300. Докато се надлъгваме с държавата, се надлъгваме със себе си