29

до всички

преди 10 години

Отдавна живея в Германия и мога да ви кажа че винаги е било така--по-рано на местото на българи и румънци бяха турците.След създаването на Е.С. доидоха ;свежите роби;-така ни наричат германците.Е.С. за това е създаден-нови и евтини работници.Не се радвайте на европейците,ще ни използват само за роби и нищо няма да получите в замяна.Затова убиха нашата икономика-да им работим и слугуваме и това е в цяла Европа.Сега чакат новите роби от Украйна...Жалко за България и народът ни БОГ да ни пази...

28

t0read0r

преди 10 години

До Анонимен 27другите бъдещета - турското, руското и американското са по-светли според теб от европейското? проблемът не е европа, а това, че не разкарахме комунистите. със смелчаци като теб, курнас пред компютъра, друго какво да се очаква?

27

Анонимен

преди 10 години

Нали заради това не ни искат в Шенген?! Ще трябва да ни плащат като на бели хора.

26

до 20

преди 10 години

не че неискат- немогат.

25

Анонимен

преди 10 години

Европейско бъдеще на България. Робски труд и мизерия, съчетани с приятни изизсквания, "съвети" и санкции от другите "равноправни" в ЕС.

24

макето

преди 10 години

Бугарина насекъде си е роб его сабалето давая некви по нова дет не зимали заплата от фефруари питам се що са чекали цела годин преди да дигнат стачка я навремето затова се отказах от инженерството и станах овчар

23

манго

преди 10 години

Навремето думата безработен не съществуваше макар,че имаше работа никой не работеше,макар че всеки работеше всеки крадеше ,макар че всеки крадеше имаше за всички,еееее няма такъв филм вече.....

22

dimitar

преди 10 години

kolkoto poveche se govori za choveshki prava po ne se spazvat.tipichen primer za izmama e firmata a ne partiyata DPS.za tolkova godini vav vlasta kakvo napravi za elektorata si?drugiyat primer e SDS no za shtastie se razpadna.samo imenata im sadarjat dumite prava i demokraciya no vsashtnost sa si mafiotski strukturi klonove na BSP.tova sa novite porobiteli na BALGARIA. VREMETO ZA OTSTREL NA POLITICI DOYDE.TOVA E PATYAT KAM PRAVATA , SVOBODITE i DEMOKRACIYATA V BALGARIA.

21

ahmed

преди 10 години

takiva hora ima i viv belgiya no nyama takava organizaciya da za6titi interesite na bilgarskite rabotnici viv evropa

20

dragko

преди 10 години

ДО 20-ти......Това е най голямата глупост!България е бедна държава.Ако си работодател,като платиш осигуровките,данъците,отпуските,болничните.....Като напълниш гушката на някоя фирма за трудова медицина.....Като си махнеш разходите-ти остава почти нищо!Това е така защото цените на продукцията или услугите са безкрайно ниски и не можеш да имаш висок обем/оборот/.За това "богоизбраните"заложиха на вятърни мелници и соларни клетки!Но това е тема за друг разговор.

19

ДАААААА

преди 10 години

А вие какво мислехте,ааааа Че западняците много ги интересува как ст вие -от истока.....Ама мног заблудени хора имаме...Источна Европа винаги ще бъде считана за заден двор и колкото да им лижете г.за на западняците --ще сте роби-ВИНАГИ.....Подкрепям 3 и 16 всичко написано е истина....Нека някой да напише--кога в българската история ,България е получила нещо хубаво от запад.Отговорат е-НИКОГА.....И никога не съм подържал комунистите,не си мислете че съм такъв--просто истината е такава...

18

DEVSADIVTAME

преди 10 години

Според мен има негласно споразумение между работодателите в България да не се дават високи заплати независимо от обема извършена работа ...

17

Никодимчо

преди 10 години

Това част от немската кампания за отблъскване на потенциални емигранти ли е?

16

КНК

преди 10 години

До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! А ЗАЩО НАШИТЕ ХОРА СА ТАМ ??? ТОВА Е НАЙ-ВАЖНИЯ ВЪПРОС !!!! ОТГОВОРА Е ЕДИН : ЗАЩОТО СИ ИЗБИРАТЕ ДА ВИ УПРАВЛЯВА БКП - БСП,ДПС,АТАКА,ГЕРБ !!! КАТО ГИ ПОГЛЕДНЕТЕ НИТО ЕДИН ОТ ТЯХ НЕ Е ИЗКАРАЛ 2,00 ЛВ ПОЛЗА ЗА ДЪРЖАВАТА !!! ВСЕ ЧИНОВНИЧЕТА И НА ЗАПЛАТКА !!! ЗАТОВА СЛУШАТ КУКЛОВОДИТЕ СИ И НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА НАРОДА !!! ЗАРАДИ ЗАПЛАТКАТА И ДАЛАВЕРАТА СИ СА ГОТОВИ ДА ЗАТРИЯТ НАРОД И ДЪРЖАВА ! ДОКАТО ГИ ИЗБИРАМЕ ,ТАКА ЩЕ Е ! НАДНИЦА ПО 5 ЕВРО И ТОРМОЗ ОТ ТЕЗИ ДЕТО ВЗЕХА ДЪРЖАВАТА!

15

Анонимен

преди 10 години

Е че 8 ерво на час не е никак нищожно заплащане, за някой общ работник...

14

До до 3

преди 10 години

Правилният въпрос е не "руснаците на каква заплата ни държаха" а какво можехме да си купиме с тази заплата в страната в която живееме? Отговор: много повече от сега!Но тогава имаше други лостове за изцеждане - валутният курс, диктуван от запада, така че да души Из. Европа. Другото беше цената на суровините - нефта и газта на Русия - също изкуствено подтиснати до $10 на варел (споразумение с арабите), сега е над $100; със златото още по-зле ... Това са колониални ментални модели. Подкрепям 3!

13

dragko

преди 10 години

Алооо,някой зорлен карал ли ги е да тропат по вратата за работа?Да си направят фирми,да започнат бианес......Всеки сам си решава!Демокрация!Икономиката на всяка страна се крепи на РАБОТОДАТЕЛИТЕ.Те сключват договори,те плащат данъци,тях ги мачкат със закони и изисквания/някои от които ***/.Минали хиляди километри за да работят по 6 месеца и после да легнат и да плюскат помощи още 6,а реват.Тарикати!Отврат!

12

tribun

преди 10 години

Стандарта който имаме в момента,се дължи и на тези 1,5 милиона българи които работят зад граница,дори и за по няколко месеца,те формират доход който все още крепи държавата,повечето фирми в Германия не спазват разпоредбите,по някакъв начин са обвързани с фирми които наистина печелят пари от посредническата дейност,които основно са турски,български и т.н.

11

Анонимен

преди 10 години

На гърба на такива хора се крепи 'чудото на германската икономика'. Целенасочена дискриминация към работниците от Източна Европа, те имат по-малки права и германските работодатели правят печалби наемайки такива хора. Защастие има още 1 месец от този 7 годишен терор.

10

Работник

преди 10 години

Ами в скапания *** се работи за 3 евро НА ДЕН! Работодателите и тук се държат със служителите си като с роби, а Инспекцията по труда спи или си затварят очите с пачки...