248

681

преди 11 години

До Шоп"никой не те обвинява.Шопе , Шопе-е! Вярно ме е насадил. Но за обвиненията не си прав. Изчетох голяма част от коментарите и точно обвинителна нотка видях в някои тях. Казват "щом искате да живеете в центъра ще плащате!". Ами нали си плащаме двойно по висок данък , такси и т.н. Плащам си и синя зона не пред дома си , а пред училището на единия син , пред дестката градина на другия , пред офиса си , пред счетоводната фирма , пред болницата ! По няколко СМС-а на ден. Приятен и успешен ден.

247

Шоп

преди 11 години

С нищо не си виновен, никой не те обвинява.Прадядо ти те е насадил така, какво да правиш...

246

681

преди 11 години

320 чудесен коментар!Да добавя нещо. Къщата в която живея също е наследствена през 1923 година е била в покрайнините на града. Кв.Лозенец не е съществувал ,а на негово място е имало лозя и овошки. На местото на НДК - казарми. С какво съм виновен аз ,че поради разрастването на града това се е превърнало в център?

245

в

преди 11 години

В центъра на София трябва да има възможно най-малко коли. Живущи - неживущи - няма значение. Решението не е паркинги или преференциални цени, или пък "сини зони", защото така количеството коли ще си остане същото. Рестриктивни мерки са решението и то ще се случи рано или късно, защото няма друг начин. Това ламаринено гробище, което представлява центърът на София в момента не може да продължава да бъде вечно.

244

ДО 315

преди 11 години

И АЗ ЖИВЕЯ В АПАРТАМЕНТ, НАСЛЕДЕН ОТ БАБА МИ НА БАЧО КИРО И ЦАР СИМЕОН, ТАМ СЪМ СЕ РОДИЛА, ТАМ МИ Е ЖИВОТЪТ. КАКВО ПРЕДЛАГАШ- СОФИЯНЦИ ДА ХОДИМ НА СЕЛО, А СЕЛЯНИТЕ ДА ЖИВЕЯТ В ЦЕНТЪРА ЛИ? АКО ПЛАТЯ ТАЗИ СИНЯ ЗОНА, ПАК НЯМА ГАРАНЦИИ, ЧЕ ЩЕ СПИРАМ ПРЕД НАС- МОЖЕ ДА ПАРКИРАМ НА СЛИВНИЦА И ДА ХОДЯ ПЕШ ДО НАС 20 МИНУТИ- А КОЙ ЩЕ МИ ПАЗИ КОЛАТА ПРЕЗ НОЩТА? КАК ДОСЕГА МОЖЕШЕ, ОТКАКТО ГЕРБ Е НА ВЛАСТ- СИНЯ ЗОНА, ПО-ВИСОКИ ДАНЪЦИ ЗА ЦЕНТЪРА- Е, ЗА КАКВО СА МИ ТИЯ ***?

243

Анонимен

преди 11 години

Някои хора тук пишат, че живеещите в центъра на София трябва да плащат, но нали тези пари са им взети от общината, от Фандъкова, с по-скъпите данък сгради и такса смет защото ползват по-често центъра. И сега да дадът още, на Фандъкова.

242

Анонимен

преди 11 години

ЧЕСТИТО, СОФИЯНЦИ! ВСЪЩНОСТ НЕЩО УЧУДВА ЛИ ВИ? ДА Е НАПРАВИЛА НЕЩО ЗА НАС- КУЧЕТАТА, КОЛИТЕ, ЗЕЛЕНИТЕ ПЛОЩИ, КОИТО ПО ЗАКОН НЕ СЕ ЗАСТРОЯВАТ, НО ГРАДИНКАТА ЗАД РУСКАТА ЦЪРКВА ЛИЧНО ФЪНДЪКОВА Я ПОДАРИ НА ЕВРЕИТЕ ДА СТРОЯТ БИЗНЕС ЦЕНТЪР? ВСЕКИ ОТ ГЕРБ Е ЛЪЖЛИВ, НЕ КАТО ***, КАТО ГЕРБАДЖИЯ!

241

Анонимен

преди 11 години

баба ми живее на шипка, но аз си купих собствен малък имот извън центъра и плащам кредит. личен избор. не повече от 20% от протестиращите някога са дали и една стотинка, за да имат имот в центъра, тяхната привилегия е, че са наследили. макар, че ще наследя апартамента, не смятам да се нанасям в него, предпочитам спокойствието. ако го дам под наем, това ще е проблем на наемателя, иначе ако искам да съм там, ще трябва да си плащам. не се сърдете, не го казвам със злоба.

240

ДО 307

преди 11 години

"*** МАТРЯЛ" СИ ТИ.ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРИЯ,С ТАКИВА КАТО ТЕБЕ НЯМА НИКАКВИ ШАНСОВЕЗА ЕДИН НОРМАЛЕН ЖИВОТ ЗА ОБИКТОВЕННИТЕ ХОРА.

239

Анонимен

преди 11 години

305 ИМАМ си гараж,льольо и я паркирам в него. Не я паркирам навън.

238

до 305

преди 11 години

Пред вас,не ваше а на целия град.Това трябва да ти е пределно ясно.Времето когато си маркирахте пътното платно с номера на автомобила си отдавна е отминало.

237

Lei

преди 11 години

Аз живея в Редута, не в синя зона, но и тука е същото. Почти всяка къща има гараж, ако няма гараж, има достатъчно голям двор, за да си паркира вътре колата. Но всеки си е припознал тротоара пред къщата за свой собствен! И всеки е много учуден, като му кажеш противното! :-))))

236

Анонимен

преди 11 години

аз живея в комплекс от затворен тип (не е нещо луксозно или грандоманско) и плащам годишна такса за поддръжка, в нея влизат и поддръжка на градината, паркиране, охрана и т.н. който не му се занимава, плаща и нещо от рода на 20-30 лв. на година и човек ходи всеки месец, проверява и плаща сметките за ток и вода. въпрос на личен избор е. никой не ме е карал да живея насила там, нито ще ме накара да живея в центъра.

235

Анонимен

преди 11 години

До аз до 292Ми като живееш в Лондон си коментирай лондонските проблеми, какво даваш акъл по една тема, която въобще не те засяга ?

234

Анонимен

преди 11 години

304 който си има пари за кола и бензин трябва да намери пари и за паркиране. Как така за едното имал пари ,а за другото няма? Ами тези гаражи дето се използват не за гаражи,а за магазини и далавери? Значи той ще печели от гаража си като магазин,а ще изкара колата на общото,обществено пространство и ще я паркира безплатно. Хем пари от наеми от гаража си взема,хем да не плаща за паркиране. Е къде по света е позволено това?

233

аз

преди 11 години

С такъв *** матрял, какво може да се очаква. Със селянин не може да се спори. Пропастта между образования човек и масово срещания *** *** е огромна.Безсмислено е. Лошото е че селтака може да гласува, а той гласува срещу себе си и по-доброто бъдеще на децата си, оти е *** ***.Жалка работа - жалко за България че толкова изпростя.

232

Хохохаха

преди 11 години

Ужас, що приказки се изписаха за едни 30 ст`инки на ден! Пък тези, дето ще ги дерят по 2 лева, си мълчат виновно! :-))))

231

Чиновник

преди 11 години

до 302Абе льольо, ти колко плащаш, за да си паркираш колата пред вас?

230

Анонимен

преди 11 години

"да имаш кола не е конституционно право" не прав си не е, просто е необходимост

229

Рамбо Кючуков

преди 11 години

Идват избори. Българите пак няма да гласувате и цялата тежест по избирането на новото правителство ще падне върху нас, ромите. Както добре знаете, нашето гласуване струва пари. Отделно трябват и за помушти, че пак ша почнем да крадем бакър.