93

!!!!!!!!!!!

преди 13 години

Извади си тълковния речник и провери определението за-демокрация ! Едва ли е това което си мислиш. За Европа не мога да споря,защото не съм живял там,но за САЩ не ти вярвам ама хич !!!!

92

!!!!!!!!!!!

преди 13 години

Добре,като си толкова умен ми обясни каква е разликата. За мен няма значение дали ще идва някоя мутра и ще ми иска пари всеки месец или правителството ще ми сложи данъци и такси за всичко което им дойде наум. Защо гражданите на английската империя и сега на Англия трябва да плащат данъци с които да издържат някакви търтеи в Бакинганския дворец?

91

за 95

преди 13 години

В САЩ и част от Европа има демокрация, за разлика от путинова Русия........не си заслужава писането темата

90

!!!!!!!!!!!

преди 13 години

Забрави да споменеш и "най-голямата демокрация"- САЩ !

89

бакал

преди 13 години

Асанж да е бил разстрелян случайно? Както стотина руски журналисти?

88

за 91

преди 13 години

Ако беше скроил тоз номер на рашките вече да бяхме му сторили 40 -то...............

87

за 85

преди 13 години

А разлика между империя и мафия дали може да направиш, а смехурко ?

86

Хиената

преди 13 години

Нали! И Асанж руснаците го арестуваха.

85

!!!!!!!!!!!

преди 13 години

Думата няма значение-дали ще е мафия или правителство-методите са същите. Някой е канил английското кралско семейство да завладява и екплоатира териториите,които Англия е владяла или някой моли сега американците да си развяват байрака по половината свят ? Служвите винаги работят за силните на деня. ЦРУ да не работи за американските граждани ?

84

Анонимен

преди 13 години

Путин мъдро обвърза тази апатия с първите кълнове на постсъветския икономически растеж, за да сключи нов обществен договор: той обеща да се погрижи за повишаване на жизнения стандарт, ако насреща руснаците се съгласят да приемат значителните ограничения на конституционните им права.Доскоро и двете страни се придържаха към този договор, но покрай глобалната финансова криза Кремъл спря да изпълнява своята част от негласно поетите ангажименти. Респективно - има нужда от нов обществен договор, най-вече поради това, че в политическия живот вече се намесва едно ново постсъветско поколение - поколение, което не е отровено от страха, насаден от държавния терор по време на Съветския съюз.В последните десет години Путин и антуражът му бяха "затегнали бурмите", не допускайки никаква съпротива срещу неконтролираните им властови амбиции. От целия спектър граждански и политически права на руснаците им остана само едно - да пътуват. Но ето, че сега младото поколение започва съзнателна борба срещу безправието. Тези хора имат съвсем друга представа за жизнения стандарт и затова претенциите им са по-големи. Много от тях са били в чужбина, а всички са гледали чуждите филми, в които хората с техния социален ранг на Запад водят много по-добър живот.Борбата за възстановяване на конституционните права в Русия бе усетена от широката общественост за първи път през 2009 година. Тогава на един московски площад демонстрантите настояха за спазването на член 31, който регламентира правото на мирни събирания. Това "Движение 31" се разшири бързо и преди два месеца проведе едновременни демонстрации в Москва и още 48 града.

83

бакал

преди 13 години

Не, и в Китай, Индия, Пакистан, Афганистан, Ирак...Eто нещо интересно. Информация от кухнята: youtube/watch?v=-BmnSDoU1Z0

82

!!!!!!!!!!!

преди 13 години

Само в Русия ли се опитват да отстранят неудобните на силните на деня ?

81

бакал

преди 13 години

Мафия знаеш ли какво е, човек? Каква английска мафия, какъв половин свят, какви пет лева?Колкото до това дали е лошо - лошо е, когато държава и организирана престъпност са се слели до такава степен, че държавните служби отстраняват неудобни на престъпността личности. Както се случва в Русия.

80

!!!!!!!!!!!

преди 13 години

Английската мафия е владяла половината свят до преди стотина години. Американска мафия разграбва света през последните70-80г. Смяташ ли че е лошо Русия да се опитва да разшерява влиянието по света или това е запазена марка само за някои други ?

79

Анонимен

преди 13 години

Как се промени ? неудобните журналисти се самоубиват по често !

78

!!!!!!!!!!!

преди 13 години

Ти пък от къде знаеш аз какъв съм? Мислиш че не мога да чета ли ? Не знам как се внасят парите в Кремъл,но виждам как се променя Русия след 2000г.

77

Дойче веле

преди 13 години

Какво представлява Русия, разкри неотдавна скандалният теч с дипломатическите телеграми: мафиотска държава, в която полицията рекетира малките фирми, а службите за сигурност - големите, в Кремъл се внасят куфари с банкноти, Путин е най-богатият европеец с милиарди в Швейцария, руско-украинският газ е в ръцете на организираната престъпност, а руската мафия е разгърнала структурите си от Испания до България.

76

!!!!!!!!!!!

преди 13 години

На тебе ако ти харесва там си стой,но Путин едва ли прави планове да ходи там за да му трябва твоята издръжливост...........

75

Анонимен

преди 13 години

до 79 Лека поправка! Червената върхушка открай време е работила против националните интереси на държавата и винаги за личен собствен интерес!

74

Анонимен

преди 13 години

Червената върхушка открай време е работила против българите и винаги за интересите на руснаците. Едно време, когото руснаците са искали да създадът нова държава на Балканите от България и Югославия, в Благоевградско са били и изтезавани българите, защото не са искали да се пишат македонци в паспортите си. Такава срамна случка няма никъде в никоя друга държава в света. Да биеш сънародниците си, че не искат да бъдат други, освен българи в собствената си държава България-това са българ. комунисти.