Бившият руски петролен магнат Михаил Ходорковски заяви, че премиерът Владимир Путин е самотен човек, който изпитва любов единствено към кучетата.

Ходорковски, който излежава осемгодишна присъда за данъчни измами, коментира в статия за вестник „Независимая газета“ телевизионния разговор на Путин с гражданите на Русия на 16 декември.

В излъчвания наживо диалог Путин разгневи адвокатите на бившия шеф на „Юкос“, заявявайки, че мястото на един крадец е в затвора.

„След първоначалните емоции ме обзе друго чувство на съжаление към този вече не толкова млад човек, който все още изглежда енергичен, но и самотен начело на своята безкрайна и безмилостна страна“, пише Ходорковски.

„Любовта към кучетата е единственото искрено чувство, което пробива ледената броня, носена от националния символ в началото на хилядолетието“, допълва той.

Според Ходорковски „мъж, който носи такава броня, не може да бъде щастлив“.

Още по темата

Бившият петролен магнат очаква след дни да бъде обявена още една присъда срещу него – по дело за присвояване на над 200 милиона тона петрол, пране на пари и кражба на акции.

Прокуратурата поиска 14 години затвор за Ходорковски.

Според защитата му обаче процесът е продължение на личното отмъщение на Владимир Путин, отбелязва Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase