115

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 106 Не се прави на оригинален, Петър не е сякъл монети и това не е въпроса ми. Другаря тук пита дали може да има държава, ако не е сякла монети. Знаеш ли какво значи отговора на МОЯ въпрос, а не на този на който ти ИСКАШ да отговориш?

114

Анонимен

преди 2 месеца

Американските и европейските оръжия ведно с българските.

113

Анонимен

преди 2 месеца

Мен ако питат, вече нищо не ги обединява. Украйна се е устремила по магистралата към светлото си европейско бъдеще, а Русия едва крета по някой селски коловоз и се връща към най-мрачното си постсъветско минало, далеч от цивилизацията..

112

Анонимен

преди 2 месеца

До 114 това е лъжа. ИСТИНАТА Е, че ако не бяха българите, русия ЩЕШЕ ДА ЗАГУБИ рускотурската война от 1877г. на територията на Балканския полуостров. Време е да спрете да целувате руски зад000ни000ци и ако имате български произход, да четете повече УЧЕБНИЦИ по история на България. Санстефанският договор е бил предварителен договор, т.е. ВСЯКА негова клауза е подлежала на промяна в бъдеще време, Затова е последвал и Берлинският договор като вече окончателен договор.

111

Анонимен

преди 2 месеца

108- че те са го направили още през 1876 г, при сключване на тайният договор между русия и австро-унгария, както и с Допълнителната конвенция към Тайният договор между русия и австро-унгария, подписан в Будапеща, от 3/15 януари 1877г. И в двата договора се подчертава едно и също нещо- E.v. Император на Австрия и др. и кралят на Унгария и Н.В. всеруският император по време на срещата си в Райхщат постигна принципно съгласие по следните точки: в случай на териториални промени или разпадане на Османската империя се изключва образуването на голяма обединена славянска или друга държава; напротив, Б

110

Анонимен

преди 2 месеца

България съществува като държава само и единствено благодарение на Русия. Без Русия днес нямаше да има държава България.

109

Анонимен

преди 2 месеца

112 ами в Русия има още няколко такива области с такова име - в края

108

Анонимен

преди 2 месеца

А бе, някой тук знае ли какво означава името Украйна - у край на, у края на какво? Каква е тази държава която си избира такова име "у края" на нещо?

107

Анонимен

преди 2 месеца

Украинската армия с всеки изминал ден изпитва все по-голям недостиг на боеприпаси и техника. На фона на факта, че Конгресът на САЩ от шест месеца блокира въпроса за военна помощ на Киев, ВСУ търпят неуспехи на фронта, озъбвайки се единствено с удари по руска територия. Ключовият проблем в Киев е липсата на артилерийски боеприпаси. Европейските страни така и не успяха да осигурят на своите съюзници достатъчно количество снаряди - няма памук, нужен за производството на барут, няма стомана.

106

Анонимен

преди 2 месеца

След "атаката" руснаците са наясно кой стои зад "атаката", кактово и да лъжат западните медии. Нивото на решителност, сплотеност и на гняв в Русия сега вече е на друго ниво.

105

Анонимен

преди 2 месеца

101- Абсолютно вярно. 1. русия НЕ ВЪЗСТАНОВЯВА самостоятелната българска държавност, а разделя българското землище на 5 части, 3 от които е съгласна да се присъединят към съседните ни държави, от 4тата част създава руското васално княжество Княжество България, а от 5тата част оставя второ васално княжество, подчинено на османската империя.2 Русия има интерес от това разпокъсване на България.

104

Анонимен

преди 2 месеца

До 92До Анонимен 86 Аз питах конкретно за 9ти век. Какво е правил Иван Асен Втори (не Петър) не е от интерес в момента))))В Европа през 9 век,малко държави са секли монети.Монетата на Петър е от 10 век.

103

SmO

преди 2 месеца

Нелитo лично ли ходи там или....*** Христова е като Киро,пише кво и кажат.

102

Анонимен

преди 2 месеца

98 за такива като теб едно хубаво "слънце" от сонцепека. Маама ви фашистка опоркаджийска нпо тролска. Азовец скрит в либерастията дриска коментари ти да видиш.

101

Естонски виц

преди 2 месеца

До Българин 93Двама естонци хванали златната рибка и тя казала на руски какво искат, за да я пуснат? В този момент единият естонец взел един камък и размазал златната рибка! - Какво направи? - попитал другият. - Не трябва да се вярва на нищо, което говори на руски -отвърнал естонецът с камъкът! П.П. Парен каша духа, освен ако не е български русофил, незнаещ историята!

100

Анонимен

преди 2 месеца

97- 22 Райхщатско споразумение между Русия и Австро-УнгарияРайхщад, 26 юни/8 юли 1876 г I. Запис на руската страна Беше решено.2. Относно бъдещето: б) Ако християните спечелят:Силите ще действат съвместно, за да разрешат последиците от войната.През 1876г. най-голямото етническо землище в Югоизточна Европа, е БЪЛГАРСКОТО етническо землище.Те няма да съдействат за образуването на голяма славянска държава,

99

Анонимен

преди 2 месеца

До 9791 руснаците никога нямаше да правят държава България ако икаха да е част от Русия.////От Русия не, разбира се, НО от Руската Империя със сигурност.

98

Анонимен

преди 2 месеца

97, а, тук друго пише- Райхщад, 26 юни/8 юли 1876 г. Райхщадско споразумение между Русия и Австро-УнгарияСкриване на детайлитеНаправление: Международни отношенияВид на документа: Правителство и наредбиДържава: Руска империяДата: 1876.07.08Етикети: Външна политикаИзточник: Сборник договори между Русия и други държави (1856-1917) Държавно издателство за политическа литература, 1952 г., стр. 144-148.Архив: Руско-германски отношения. Секретни документи, М. Издателство на Централния архив. 1922, с. 37-39; A. F. Pribram, Тайните договори на Австро-Унгария. Harvard 1921, том. II,

97

Анонимен

преди 2 месеца

95 македонският език е създаден от споразумението на Бойко с македония. До тогава никой не го признаваше. Спирай с глупостите, натото ти говори на македонски, а не ленин или сталин. Ще ядеш пердаха от америка и няма получиш гранта. И без това спонсорите ви ги търсят с Интерпол.

96

анонимен

преди 2 месеца

"Какво обединява руския и украинския народ?"а) президент Путинб) товарищ Путинв) цар-слънце (все същият Путин)