В чуждите скъпи и елитни ресторанти в чужбина може да избереш грамаж, а можеш и да си избереш и конкретен стек от няколко - който ти хареса на грамаж и мраморизация.Но момиченцата на плажа изобщо не са наясно какво продават, нито клиента им който го купува. Затова такива неща не трябва да се предлагат на плажа, като "продавачите" не знаят как да ти го продадат. Като са поръчали 3 скъпи стека - да беше излязъл шеф-готвача и да им е предложил избор стекове и степен на изпичане.
Този не знам на какво е ''шеф", но физиономията и разсъжденията разкриват аграрен произход и дълбоки комплекси... Иначе си е прав - и у нас, и в чужбина е пълно с *** и комплексари, които да пълнят кесийката на такива като него и да плащат 200 лв за пържолка.. От панелката в сф - в панелката по бетономорието, да се къпеш в изпр***ажненията си и навсякъде бетон, шум и воня - но ядеш 200 лв пържолка, баровец..
голяма паница. 5 спагета, 2 паренца варен морков, следи от доматен сок, а името Америка робеспиер Де дю голл ал насър пинкерелла , цена 22,88 . Нездравословното агресивно състояние удебели и нашия славен Ути .
Хубаво бе, яж си ги сам, като си толкова умен, а ние сме ***. Ей заради такива "умници" верно няма да ви стъпим освен на сватба.
И ти си толкова "шеф", колкото и другите пишман-готвачи от телевизионните циркаджилъци. 200-300 лева е средна ръка Вагю / Кобе говеждо, най-добрата порода в света. Да, най-вичоското качество е и доста повече и дори се предлагат на търг, но там вече предлагането е за тузари-снобари, а не за ценители.Това от варненската кръчма ОПРЕДЕЛЕНО не е Вагю. Блек Ангъс може би, но той изобщо не е чак толкова скъпа порода. Скъпичка - да. Така че не ни изкарвай неуки като себе си. Знаем цените на стековете.
До Zohan , Май френд, питаш небивалици... дали са грамотни или не си е персонално качество,.може да са плочкаджии и майстори покрив... които и ти ползваш, и плащаш .Тези си тръгват с 10 к лв в края на седмицата труд. А ти питай НАП защо това е възможно.Колкото до цената на тая мръвка ,дето у магазина е 18 евро килото ,... Оня па великия *** готвач 1600..абе лудия... Ти си *** мой човек,.В Сингапур оригинално японско вагио, префърцунено за 3 *** души сметката беше 360 долара,..***
BLACK ANGUS ПРАЙМ РИБ СТЕК - Небраска 400 гр на фирма Meat Revolution го има в големите супермаркети магазини в България - 44 лева е на сайта им. По 3 - 132 лв. Така че жена му да беше купила три специални пържоли от магазина и да ги беше метнала на скарата, защото надценка от 75 % може и да е ок за големите ни български шеф-ове, но за скъп ресторант, а не за плажно заведение.Същата фирма имат и 1,2 кг говежди томахоук за 120 лева на сайта и други видове рибай стек. Пробвах нещата фирмата.
До Zohan Едва ли е било инценировка. Беше им забавно и някак смешно че плащат такива пари за единия обяд, но сякаш човека си остана с едно човъркане отвътре че е прецакан. Все още доста хора не разполагат с банкови карти, а за тези е нормално да си носят пари, все пак са на курорт, 3-4 членно семейство. С 200 лв ли да излезе?. Отделно че изглежда работят в чужбина, 200-300 евро за тях са като социалните ни помощи.
варна го описва като разбирач , напуснал жена си и е с две деца - момчета, сега ще осиновява от сос, да не са на трафик ония. фентанила 6 кг от китай сега за лечебните заведения и рестиранти
Клипът беше цирк. Ромите изобщо много добре знаеха какво ще плащат и си имаха пари ....в брой. Аз лично с хилядарки в брой в джоба не ходя. Дай да видим сега какво следва. Нека НАП си ходят и проверяват навсякъде. Откъде обаче полуграмотни хора разполагат с пари за един нищо и никакъв обяд да хвърлят по седем стотака за мен си остава основната загадка.
Всъщност наистина в някои скъпи ресторанти (не плажни заведения) предлагат и пържола на грамаж и цената е на 100 грама, защото от цяло парче ти режат ако искаш 300,400,500, 800 и кило, и колкото искаш. В същите тези ресторанти имат и предварително отрязани по 300,400,500 грама стекове от същото месо с цена за стека не на 100 грама. При условие, че както видях по Нова - никой не реже нищо, а вадят стековете от пликчета -ясен е грамажа и могат да го напишат в менюто. Подвеждат.
Тази държава няма да се оправи никога, като разни кашавари и черпакчии сложили някакъв ранг ШЕФ пред името си ,както някои си сложиха ЛОРД и почнаха да ръсят мозък.Хората не оспорват колко струва американското или австралийското прозрачно теле.Въпроса е,че менюто е направено непрозрачно с цел да заблуди посетителя,защото това не е магазин да пише цена за 100гр.,а е коректно да има цена на порция, но кашавара защитник как да помисли с двете си гънки на пилешкия си мозък.
Готвач Петров, не познахте месото по фиша. Това е Кобе и ако си по сандали продават на загуба.
СКЪПИ МИ ПАПУАС ПЕТРОВ,ПРЕДНАМЕРЕНИЯТ ТИ ЗЛОБЕН КОМЕНТАР ИЗДАВА ЛОШ ВКУС ОТ КОЙТО ТИ СЕ ОПИТВАШ ДА СТРАНИШ.НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА СИ ИЗЛИВА СЛОВЕСНАТА ПОМИЯ,ОЩЕ ПОВЕЧЕ С/У НЕВИННИ ХОРА.ЗА КАКВАТО И ДА СЕЛЕКЦИЯ ДА ГОВОРИШ ВСЕ ПАК СТАВА ДУМА ЗА ХРАНА ,А НЕ ЗА ДИАМАНТИ.ИЛИ ПЪК ТИ СЛУЖИШ НА САТАНИНСКИТЕ СИЛИ,КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА НИ УБЕДЯТ ,ЧЕ НАЙ-ДОСТЪПНОТО НЕЩО КАТО ХРАНАТА Е ЛУКС.ПРЕВЗЕМКИТЕ И СНОБАРИЯТА СА ХАРАКТЕРНИ ЗА БЕЗПЪТНИЯ И БЕЗДУХОВЕН ЧОВЕК. БОГ ДА ТИ Е НА ПОМОЩ
И тъй като обаче пък клиентите от своя страна са били арогантни, всеки си е получил каквото е търсил. Следващият път ще си мерят кокалчето отзад.
От друга страна, показване цена за 10 грама, за 100 грама и т.н. в РЕСТОРАНТ, а не в супермаркет очевидно е опит за заблуда най-малкото на клиентите, тъй като съгласно общоприетите норми в ресторант се дава цена за порция, като би следвало да е упоменат и грамажа на порцията.Това ми напомня на типично българските хитрувания и номера с цигари без бандерол по морето, изкарани големи табла с фиксинга на БНБ пред обменни бюра, вместо курсовете по които работят и други подобн.
И ресторантът се знае, и какво са поръчали. Не се оспорват останалите цени, а ценообразуването на конкретен продукт с неизвестен произход.
"Мили господа Папуаси, за които и пържолите в Лидъл по 25лв са скъпи уточнявам. На клипа се чува ясно, че ядат селектиран Ри Бай вероятно Блек Ангъс Небраска USA Цената на това месо е 200лв за килограм в магазина, както в България, така и е цяла Европа (Австралийското и Японското са още по-скъпи).Надценката от 75% която го прави 350лв. е дори ниска ако сложите всички данъци е осигуровки на един ресторант печалбата на тази маса е 70-80лв." Петров нарича Папуаси ромите? Къде е Хелзинският комитет?
Шеф Петров за пържолите за 500 лв.: Цената е ниска, много глупаци около нас