Снимка: Facebook

Известният готвач Борис Петров коментира разразилия се в социалните мрежи скандал за семейство, което платило 650 лева сметка за три пържоли в ресторант на морето. Шеф Петров заяви, че "това е едно от най-евтините места в Европа за продажбата на това месо".

"Толкова е тъжно да живееш между глупаци", написа известният готвач.

"Тъй като от известно време се върти един клип с едно семейство което яло пържоли за 350 лв. за килограм говеждо и с празните си глави ги правим известни и плюем по всичко мило и родно, качвам тук две снимки от магазин за месо в София за такива, които са ходили на ресторант само на някоя сватба и други дето наричат и столовата ресторант", пише още известният готвач.

Още по темата
Той пояснява, че въпросното семейство яде селектиран Рибай, вероятно Блек Ангъс Небраска USA, като цената за килограм на това месо е 200 лева в магазина, както в България, така и в Европа.

"Надценката от 75%, която го прави 350лв. е дори ниска. Ако сложите всички данъци и осигуровки на един ресторант, печалбата на тази маса е 70-80лв. И може би това е едно от най-евтините места в Европа за продажба на това месо. Защо не си го поръчате в Гърция, за да видите колко ще струва там. Само че там, ядете Скариди-Лайнарки  по 5 лв. и викате евтино. Поръчката на клипа в Гърция ще е около 1600лв., не 600лв.", смята Петров.

 "Не искам да съм адвокат на измамите по Черноморието, но случаят не е такъв. Той просто показва колко глупави и първосигнално мислещи хора живеят около нас. Те са готови да полеят с катран всеки", заяви готвачът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase