69

Анонимен

преди 2 години

До ПредложениеТОЧНО ТАКА Е...А НЕ КАКТО Е У НАС-АДМИНИСТРАЦИЯ ПО БЪЛГАРСКИ...ТРИМА ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛИ ГЛЕДАТ КАК ДРУГИ ДВАМА НИЩО НЕ ПРАВЯТ...ИЛИ ПЕТИМА ОБЩИНСКИ АДМИНИСТРАТОРИ ЧАКАТ 2-*** БЕЗРАБОТНИ ДА ДОЙДАТ ДА СЕ РАЗПИШАТ В БЮРОТО ПО ТРУДА...

68

ДО 79

преди 2 години

В България има Частни Пенсионни Фондове - Държавата няма регулация върху лични сметки - съвет - започвай да инвестираш в тях и се откажи от Бисмарк модела .А иначе - България има работещи млади хора , избягалите в чужбина са малка част .

67

Анонимен

преди 2 години

Минималната пенсия почти стигна минималната заплата, сега ще вдигнат данъците и реално работещите на минимална ще взимат по-малко от минималната пенсия.

66

Предложение

преди 2 години

Предлагам да приложим Швулендорфския пенсионен модел.

65

Сотир

преди 2 години

До АнонименЗащо да се връщат българите от чужбина след като цифрата за отопление и охлаждане е два пъти по-ниска в сравнение с България,а за доходите няма да говорим.Например в САЩ.

64

Анонимен

преди 2 години

Нали ви казах, че цената на свалянето нанБойко Борисов ще бъде платена от работещите хора?

63

Предложение

преди 2 години

Предлагам да приложим некой почин, примерно финладнския почин, или скандинавския почин!

62

ZAKON

преди 2 години

В България пенсионния модел е копиран от Германия .НОИ има перфектна Формула - месеци трудов стаж , платени осигуровки за всеки месец , възраст - просто и елементарно . Проблема идва за хора които имат малко месеци стаж и малко внесени осигуровки а имат възраст за пенсиониране .Парламента на България приема закони като в Русия през 1917 година - да вземем от богатите пенсионери за да дадем на пенсионери без права от формулата . Трябва да отпадне Тавана на пенсията .

61

Предложение

преди 2 години

Предлагам да уволним администрацията и да пратим армията чиновници да работят нещо, сега при демокрацията и капитализма има много работа, умните и предприемчиви хора инвестират в бизнес, откриват нови работни места и търсят работници.

60

Анонимен

преди 2 години

МНОГО ОТДАВНА ПИРАМИДАТА В БЪЛГАРИЯ Е ОБЪРНАТА НА ОБРАТНО...НЯКАКВО НЕЗНАЧИТЕЛНО МАЛЦИНСТВО ОТ БАЛАМИ ПЛАЩА ОСИГУРОВКИ,ЗА ДА ХРАНТУТИ ОГРОМНА ПАРАЗИТИРАЩА И БЕЗПОЛЕЗНА АДМИНИСТРАЦИЯ...ТОВА Е ЦЪКАЩА БОМБА,КОЯТО ЩЕ ИЗБУХНЕ СЛЕД ВРЕМЕ...МАСОВО В ОБЩИНИТЕ НАРАВНО СЪС СКУЧАЕЩАТА АДМИНИСТРАЦИЯ СЕ НАЗНАЧАВАТ РОМСКИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ И ЗДРАВНИ МЕДИАТОРИ,КОИТО СА СЪЩО НА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА И ДЕФАКТО ТЕ НЕ СА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ПРЕВОДАЧИ ОТ РОМСКИ НА БЪЛГАРСКИ...

59

Анонимен

преди 2 години

Западът има свръх производство, а за да съществува трябва постоянно да го увеличава, но няма ресурси и пазари. Ресурси има в Русия, но там има и Посейдон и Кинжал. Никой няма да позволи на България да произвежда и "умни и предприемчиви" хора да правят бизнес, то ако можеше до сега 30 години щеше да стане. България е депо за черноработници и пазар на западни стоки, и винаги ще си остане бедна страна от третия свят.

58

Милен

преди 2 години

Да,така е ,но засегнатите няма защо да протестират вече ,а сега протестиращи не искат да са следващите.

57

Анонимен

преди 2 години

Десетилетия наред производстото изискваше все по-образовани и квалифицирани кадри. Днес нещата са коренно променени. Квалифицирани и образовани вече не са нужни, достатъчни са само малък брой такива, докато обурудването и машините могат да правят и произвеждат почти всичко за да реализират големи печалби на собсвениците, а човекът който ги обслужва не е нужно да е високо платен квалифициран работник. Скъпи електронни схеми се произвеждат от ниско квалифицирани и ниско платени работници които само знаят къде да сложат чипа и кой бутон да натиснат.

56

Анонимен

преди 2 години

Цената на газта 700$ на европейските пазари. Зимата 1000 лева сметка за отопление и ток на гарсониера.

55

Анонимен

преди 2 години

ЕТО Я ЕЛЕМЕНТАРНАТА СМЕТКА ЗА СИТУАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ:2 МЛН.И ПОЛОВИНА ВЕЧЕ ПЕНСИОНЕРИ,1 МЛН. И ПОЛОВИНА МИНИМУМ РОМСКО НАСЕЛЕНИЕ,КОЕТО НЯМА ПОЧТИ НИКАКЪВ ПРИНОС В ПЪЛНЕНЕТО НА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ А САМО В НЕГОВОТО ХАРЧЕНЕ,1 МЛН. БЛИЗО ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ,КЪМ ТЯХ ПРИБАВЯМ И ОСТАНАЛИТЕ НА БЮДЖЕТНА ИЗДРЪЖКА КАТО ЛЕКАРИ,УЧИТЕЛИ,ПОЛИЦАИ И Т.Н. И СЕ ОКАЗВА,ЧЕ РЕАЛНО РАБОТЕЩИТЕ ЗА ТЕЗИ БЛИЗО НАД 5 МЛН.ДУШИ СА ПО-МАЛКО ОТ 1 МЛН...Е КАК ИСКАТЕ ДА ВИ СЕ ВЪРЖАТ СМЕТКИТЕ?

54

Анонимен

преди 2 години

Срам за лекари, кметове, учители бизнесмени да сте с ТЕЛК, за да ползвате още и още привилегии. Гюнсурат и алчност, ли са ви болестите?!

53

Споко

преди 2 години

Споко, заплатите и пенсиите скоро ще станат по няколко хиляди евро, а може и по 100-200 хил евро да взимаме заплати, и в САЩ и в ЕС печатат мощно нови пари, ще има за всички в изобилие.

52

Щерю

преди 2 години

- Да, бе - направо ще сринат Световната икономика...

51

Гиб Мелсън

преди 2 години

От сутрин до вечер навсякъде се говори само за пенсии и актуализиране на пенсиите. Все едно няма млади хора в тази държава. То има ама малко. Реално България е пенсионерска държава и затова всички политици се мазнят на пенсионерите да им вземат гласа. Младите не гласуват масово и затова никой не им се мазни и никой не мисли за тях.

50

Дънди Прешъс

преди 2 години

Яжте банани.