238

Учен

преди 3 години

Още чакам някой да ми предостави доказателства, че мерките работят. Чакам? Няма ли някой смелчага да се включи в дискусията или ще продължавате само да давате минуси и да говорите наизуст някакви заучени фрази. Доказателства искам, моля за вашите данни, умолявам ви, искам да видя, чакам?

237

Анонимен

преди 3 години

До КоментарАми защото никой не спазва мерки. Нито дистанция, нито маски, еле па някой да си мие ръцете. Народа го боли ***, докато не пририпа за лекар. Тогава почва да плюва, да реве и хленчи, като оня от Боец, дето гори маски, па после рева, че искал в София да се лекува, а не във Видин и, че не можел да диша, умирал и прочее. Българинът обича да реве и да мрънка, като насрано пеленаче. Ако спазваше мерки нямаше да се налага затваряне.

236

Този министър

преди 3 години

е много стабилен. Направи организация така, че коронавирус да се лекува в болниците до голяма степен успешно. Направи буфер, който да се отключи, когато започне натиск към болниците. Същевременно не е поставял драстични ограничения - в края на краищата здравето на всеки човек е в собствените му ръце, ако спазва дистанция, дезинфекция и дисциплина вероятността да се зарази намалява значително. Когато се налага обявява локдаун, но много консервативно. Така можем да живеем живота си почти нормално.

235

Анонимен

преди 3 години

Областния на Варна,вчера каза ,че няма да затваря.

234

Учен

преди 3 години

До 251Ти си абсолютно ***, мисля, че не трябва да правиш опити за разсъждение. Какво общо има карането на автомобил с вирус бе главник? В реалния свят се изисква нещо, наречено доказателства, аз предоставих данни, изводите са явни за всички с ясна мисъл в главата. Ако искаш и линк към реално изследване мога да ти предоставя за ефекта от мерките и инфекциите (спойлер - такъв липсва). Аз те питам за твоите докзателства, не ми давай напълно несвързани примери, това е теория, не реалност!

233

Ahmed

преди 3 години

Abe da ne vi puka. Jiveyte sega za utre ne mu mislete...

232

az

преди 3 години

Масово затваряне, никой да няма право да излиза. Масово тестване на всички по домовете, който е болен разстрел, контактните се тестват пак след 5 дена, който е болен разстрел. След което затваряне на границите. Кой кацне със самолет, слезе от кораб или мине сухоземна граница да се разстрелва. Който оцелее ще разказва.

231

Анонимен

преди 3 години

сигурно след 10 дни всичко ще е по мед и масло?а да видим на изборите какви ограничения ще има

230

Коментар

преди 3 години

Вече година и нещо практиката показа че в това затваряне и отваряне смисълът е никакъв!Затваряш...вируса намалява...отваряш...той се увеличава!Изобщо нищо не може да го спре!Досега сигурно е преминал през цялото население,къде по леко,къде тежко, защото няма къде да се скрие човек от него!Мангъра може и да е луд но излезе прав!

229

Д-р Кауза

преди 3 години

До Д-р Коронис Кауза Ti ne si nikakav lekar,a ako imash diploma q pusni v toaletnata.

228

до 235

преди 3 години

Не ми обясни как точно според теб видимата връзка е, че щеше да има в пъти повече смъртни случаи без мерки, при положение, че съм ти написал, че във Флорида такива мерки няма и очевидно от данните няма "в пъти повече смъртни случаи". Дай да чуем разсъждението? Не трябваше ли при това положение да очакваме - най-слабите мерки Флорида да са първи по-смърност, 2-рите най-меки Тексас - 2-ри по смъртност? Както виждаш, данните показват друго, защото връзка между мерки и резултати - няма!

227

Анонимен

преди 3 години

Затворете шопите. Не от понеделник, а още от утре. За да не пламне навсякъде. От самото начало огнището е в София и през почивните дни го разнасят из цялата страна.

226

Експерт от ГЕРБ

преди 3 години

Ако имаш хотел, в ресторанта ти не влиза коронавирус - доказано от ГЕРБ. Всички ресторантьори и магазинери да си построят хотели и ще сме първите в света победили коронавируса.

225

Анонимен

преди 3 години

Твърдя, че в супермаркетите, превозните средства хората са с маски и спазват дистанция. Проблемът е, че вие сте некадърни. Можете само да крадете и да съсипвате държавата! 5 фази на ваксинация, зелени коридори, електронен портал, не можете да осигурите ваксини. По политически причини не правите дори и опит да внесете китайски или руски ваксини, не давате пари за българска ваксина!

224

Анонимен

преди 3 години

До Плевен 232 Отдавна може да се изписват пациенти от болниците и да се долекуват вкъщи, по преценка на лекаря Миналото лято го промениха . Преди това пускаха само след 2 отрицателни теста

223

Сър Пичук

преди 3 години

До АнонименЕпа за министър?

222

Учен

преди 3 години

До АнонименТи Ванга ли си, че знаеш какво щеше да бъде, ако мерките бяха въведени по-рано. Хайде тогава ми обясни защо Франция и Чехия, които не смекчиха мерките също имаха 2-ра, за Чехия и 3-та вълна даже в рамките на последните месеци?

221

Анонимен

преди 3 години

Втората вълна на коронавирусната епидемия в България видимо беше видимо спаднала.Тя можеше да е по-кратка, по-ниска и да вземе значително по-малко жертви, ако ограничителните мерки бяха по-навременни и по-строги. И затова важното беше същите грешки от есента да не се повторят от отново.Уви повториха ги.

220

Анонимен

преди 3 години

Медиците в "Пирогов спасиха живота на 16-годишно момиче с коронавирус. То е било прието в спешната болница с тежка дихателна недостатъчност. В продължение на няколко дни екипите са се борили за живота на детето.Момичето е останало в спешната болница четири месеца в изключително тежко състояние. Лекарите обаче успяват да спасят 16-годишната Маринела.

219

Учен

преди 3 години

До АнонименАбе *** - Флорида няма никакви мерки, 100% отворени - написал съм го - и имат по-малко смъртни случаи от Ню Йорк и Ню Джърси - със супер строги ограничителни мерки, както и приблизително същата смъртност с Калифорния, които също са със строги мерки. Как точно си извади този извод от тези данни не знам, имам чувството, че обяснявам на хора без грам способности за критично мислене.