63

Историята на София

преди 3 години

Евлоги Георгиев от Карлово, изпълнявайки волята и на своя брат Христо Георгиев, дарява и завещава място от 10 200 кв. м (в самия център) и 6 800 000 златни лева за построяване на сграда и издръжка на Висше училище в София.А да ги видим сегашните 'патриоти'?

62

До 54

преди 3 години

Чисто комунистически манталитет имаш! Може и да им се платят пропуснати те ползи за времето в което не са били във владение на имотите си, защо не? Варианти много. Другото е соцреализъм,-"да им ги върнат като ниви", после София за софиянците ще искаш да ви шивокони чисто де... Пич, частната собственост е непрокосновенна в нормалният свят, какви са тези 15 години забрана за строеж!?

61

Столичанин

преди 3 години

Прадядо ми си е пасал овчичките и козичките където сега е клетката на лъва и тигъра в зоопарка! Чакам да ми ги върнат, да си вдигна 3-4 кооперации!

60

Анонимен

преди 3 години

До минувачИли просто да им ги откупят на цената на нива, каквито са били, а не на цена на парцел в центъра на София

59

отАвстралияСидней

преди 3 години

да ви дам ли джокер? Ваше ляво или мое ляво? Кой сега се сме последен на вицовете а?

58

Анонимен

преди 3 години

Значи върху нивите от едно време са направили парк! Сега връщат земята на собствениците и техните наследници. Били са кални ниви едно време, сега им връщат едни кални поляни *** с кучешки ***. Последните 15 години Фандъкова(ГЕРБ) са могли да решат проблема с отчуждаването на 200 декара имоти! Бюджета на София е 1.8 млрд. Тове е повече от бюджета на целия полуостров Крим!!! Просто не остават пари от толкова кражби!

57

Вуйчо Ваньо

преди 3 години

Просто тука си смърди на поредна престъпна схема от страна на СО и в частност Софийски имоти, като естествено ощетена ще бъде общината - респективно софийските данъкоплатци.Грешката е вярна и проблема си нарочно заложена бомба.Преди 15г. баба ми имаше ниви около Карнобат по трасето на АМ Тракия, държавата вместо да ги откупи, ги замени,изведнъж нивите се преместиха с 3км.*** се оплаквай на арменския поп.Тука явно иде реч за милионо

56

ime

преди 3 години

пак ще гласуваме за фънди , няма проблем.

55

Край

преди 3 години

Давате им по един общински парцел до Нови Искър и Мировяне и приключвате. Имали са ниви от деда си - полчават ниви от Фандъкова.Само че няма да стане така - с помощта на чиновниците от Общината ще се източат едни здрави кинти.

54

Анонимен

преди 3 години

Аха, държавата да се намеси... Значи пак ние ще плащаме, задето досега не сте си мръднали дебелите шопарски трътки да отчуждите терените... Такава наглост само от шоп и от македонец можеш да видиш......

53

минувач

преди 3 години

Труден казус. Мисля че филосовското решение би било - да се възстанови статута на земята - НИВИ! Ако искат собствениците могат да гледат жито, картофи (на Фъндъкова ще и е присърце), арпаджик и така нататъка!

52

Краси

преди 3 години

Ако комунистите след 9.9.44г. не бяха откраднали на хората имотите насилствено,нямаше да ги има тези бъркотии с реституирането им днес!

51

Тялото

преди 3 години

Ако си собственик там и имаш дори капка свят ще го дариш това на общината условие никога да не се продава.Ако си в общината и 14 години си си бъркал в носа за тези неща си на съд за престъпна небрежност и причиняване на материално щети с бездействието си.

50

Анонимен

преди 3 години

До гого 52Човек, принципно си прав но кажи ми как да не се ядосвам, когато върнаха купен от прабаба ми имот в границите на ПП Витоша и водещ се гора. Дотук добре, вече 20 години си стои така. Но междувременно мутрета изкупиха съседните имоти и строят палати. А на мен в общината ми казват "Нищо не можете да правите, парк е." Като питам за другите как може, почват да крещят. Предлагат ми да изкупят, по 50 стотинки на кв м. - в Бояна, до Догановите сараи.

49

отАвстралияСидней

преди 3 години

да сложат бариера и да почват да събират такса от минувачите. И по някой виц да им оправи деня, Ваше ляво или мое ляво?

48

Софиянец

преди 3 години

ок върнете им парцелите в първоначално състояние - разрушава се всичко върху тях. Получава статут на нива и има право да го ползва единствено като нива.

47

проф. Ан

преди 3 години

Бездействието на софийските кметове е тенденциозно. Имат хора с имоти там и чакат да падне(както стана) мораториумът, за да започнат да плащат надути суми от нашите джобове и да си делкат хавата! Чакам подходяща офрта в линнкдина и димм да ме няма!

46

гого

преди 3 години

Аз примерно ако си купя въздушна пушка, може ли щото съм бил собственик, да я преработя на стрелкова автоматична... щото е моя и съм собственик. Ми неАко имам нива на село, можа ли да засадя кабабис, щото пак съсм собственикМИ пак неАко съм наследствен благородник Граф и имам наследствен замък и гора някъде си, да не мислите че може така да си изкореня гората и да построя жилищен комплексМи няма такива филми... никъде по света

45

Анонимен

преди 3 години

ьс От частници по-отврат няма.

44

царя

преди 3 години

Аааааааааааа ,и на мен да си ми дадат конюшните,ам ха