54

всеки момент

преди 3 години

еднолично и храбро можем да бъдем карантинирани ,ако се вдигне бройката и айде пак...

53

До 50

преди 3 години

Да в повечето е така, но такива с ниско квалифициран труд. Най актуален пример: в Германия, куриер, приятна работа. Заплата между 2200-2500...ама бруто. Като махнеш данъка стават около 1700-1800?. После наема. Ако го поделяш с някой, супер. Ако не, още между 600-850 ? на месец сега извади от 1700? 700?. Останаха 1000?. Уточнявам, че в супермаркетите е сравнително евтино, а при промоции е по евтино и от Бг:).т.е храна още 500? ако си угаждаш малко. Сам/сама прецени.:))

52

Анонимен

преди 3 години

Може ли някой да ми даде пример със заподноевропейска страна която е била 45 години в Комунизъм, плюс още 30 години в пипалата на руската енергийна и политическа мафия?Ха ха ха - след 30 години демокрация, НАТО, ЕС и евроатлантизъм - виновен е 45 години комунизъм. А какво се случи за 30 години демокрация, че днес сме първи по смъртност в света?

51

Гражданин от село

преди 3 години

Какво толкоз странно има.Още преди 2 месеца всички специалисти казаха че сезон няма да има.Който се опита да отвори ще завърши на загуба.Чужденците това лято ще са екзотика.Софиянци до последно ще чакот за Гърция,но с оглед ситуациите в Македония и Сърбия а и у нас последните дни-просто да забравят.Ще летуваме по вилите и могилите на село.Назад към природата.Отворените от скоро заведения са жалка гледка с по маса две плицикащи се на по едно кафи смелчаци.Ноу мъни ноу край!Готвим се за другото ля

50

едва ли

преди 3 години

загубата за държавата ще бъде голяма ако хотелите не отворят. така или иначе наемат доста персонал извън България или мургавички. освен това плащат само 10% данък а е ясно , че у нас само балъците плащат данъци а за мутрите има достатъчни вратички и услужливи държавни служители които да им спестят плащанията към държавата

49

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен България е първа по смъртност в света, разядена от корупция и без икономика - за какъв стандарт на живет може да се говори.

48

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"Може ли някой да ми даде пример на западно европейска страна в която живеят на по-нисък, или на равен стандарт на живот катко България?"Може ли някой да ми даде пример със заподноевропейска страна която е била 45 години в Комунизъм, плюс още 30 години в пипалата на руската енергийна и политическа мафия?

47

Анонимен

преди 3 години

80те години когато я приеха в ЕС от Брюксел наляха стотици милиарди в Гърция. Преди това Гърция имаше може би 10 пъти по нисък БВП от България, гърците живееха много по бедно от българите. Гърция служеше за зарибяване на страните от източна Европа. Но за България нямаше милиарди, ами вместо това икономиката беше съсипана. И сега и България и Гърция нямат икономика, но в Гърция продължават да наливат милиарди, а България я подритват и използват за пазар и евтини черноработници.

46

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 49Даже не знаеш къде се намира Аруба, както и не знаеш, че е развита като дестинация за екзотичен туризъм. Буквално страната живее само от това. Може да се очаква, че сте неграмотни де.България има 10 пъти по-висок стандарт от Буркина Фасо.

45

До засегната

преди 3 години

Другото лято, знаещите език ще заминат на летен сезон в западна Европа. Тежко е но като се върнат ще бъдат с по няколко хиляди ? в джоба. Да продължават хотелиерите да дават 800-1200 лева. Моя позната на рецепция в хотел на златни взимаше 1000 лева. С три езика. Сега е по речните кораби. Сезон 8 месеца, заплата 1900?, плюс бакшиш на ръка- общо около 2700?. Чуди се къде и е бил акъла, че не е избягала по рано.

44

Анонимен

преди 3 години

Може ли някой да ми даде пример на западно европейска страна в която живеят на по-нисък, или на равен стандарт на живот катко България?

43

Анонимен

преди 3 години

До АнонименБългария е сравнима по стандарт с Аруба и Буркина Фасо.

42

Я

преди 3 години

Не че нещо, ама министър няма как да каже или да нареди нещо, което е част от пазара да бъде безплатно. Може да има някакви договорки между бранша и министерството но така министър да се изтъпани и да каже беЗплатни шезлонги няма как да стане. Все пак не сме 89 година а 2020. А това, че с тези цени на шезлонги и чадъри ще отблъснат туристи си е тяхна грешка. Сега трябва да са най гъвкави, заради ситуацията. Но алчността....Искам да ги видя другото лято какво ше правят. Много народ ще се изнес

41

Анонимен

преди 3 години

болима у... за хотелчетата,ако искат да ги закриват

40

Засегната

преди 3 години

Хотелиерите могат да си позволят да не отворят 1 сезон, но всички обикновени служители, които разчитаха на 5 месеца сезон, за да се изхранват през лятото, къде ще отидат да работят. Това са много голяма част хора от Варна примерно, където и без това няма промишленост и работа се намира трудно. Това означава, че тези хора трябва да стоят без работа повече от 1 г., а и ако зимата и пролетта има още вирус, може и другото лято да е пред провал.Мисля, че хората трябва да се спасяват навън, който мож

39

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 39Не знаех, че стандарта ни се измерва в смъртност.А, така, щом сме бедни като африканци, може ли да ми дадеш пример с една африканска страна, в която се живее по-добре от България, и по какво съдиш за това.

38

Анонимен

преди 3 години

Те и да отворят все тая. При цена за 2 чадъра и 2 шезлонга 64 лв, както прочетох е днес, само мазохист би отишъл. А оная кифла Ангелкова обещаваше безплатни чадъри...

37

Варна

преди 3 години

То беше ясно. Който отвори ще му е много тегаво. Сезонът ще бъде проба- грешка. За съжаление.

36

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 29"80те години БВП на България превъзхождаше многократно БВП на Гърция."БВП на Гърция 1980: 57 милиарда долараБВП на България 1980: 20 милиарда долараБВП на Гърция 1985: 47.8 милиарда долараБВП на България 1985: 17.2 милиарда долараБВП на Гърция 1989: 79.2 милиарда долараБВП на България 1989: 22 милиарда долараИзточник: Световната банка

35

Анонимен

преди 3 години

Оставам с впечатлението,че последното нещо, което предлагат българските хотелски комплекси е услугата туризъм. За пране на пари стават, за фалшив алкохол стават, за проституция стават ( има достатъчно клипчета заснети в хотелски комплекси на български мекащи бизнесмени, за които разбира се не знаят). Да е жив и здрав Бойко и да национализира всички хотели. За мен няма нищо по добро от фалирал бг бизнесмен, защото това означава поне пет спасени живота на честни и бедни хорица.