54

Анонимен

преди 4 години

В Америка живеят под мост бездомниците! В Осло видях много бездомници по главната улица. В Дюселдорф също. И в богатия Цюрих има, пък им завиждаме на швейцарците.В Народна Република България не помня бездомници. 99% от населението имаше дом.

53

Анонимен

преди 4 години

61,НРБ загуби. Ако беше толкова яка, щеше да спечели. А не да фалира три пъти, третият от които окончателен и по лош късмет съвпадна с фалита на целия соцлагер.

52

Анонимен

преди 4 години

Берлин беше разделен, но `точно Хрушчов` нищо не е казал на никого нищо. КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ НА ГДР и на СССР решиха, че западняците `много ги шпионирали, а хората от Източен Берлин като им гледаха магазините на Западния сектор започнаха да бягат и да си намират работа на Запад. Затова им дигнаха стената и сложиха вишки сакън някой да не посмее да отиде от другата страна.

51

Д-р Исня

преди 4 години

"Шест месеца трябваше да спя на улицата, за да докажа, че съм бездомник""Едвам издържах! Нямах търпение да се прибера вкъщи и да си тегля една топла вана."

50

Анонимен

преди 4 години

но да имаш осигурена работа, безплатно образование и лечение и спокоен животЧовек, предпочитам да си действам сам, но това образование и лечение, дето бяха тогава, не ги ща. Предпочитам, частно, но свястно, пред тая държавна касапница, дето беше. Благодаря. В смисъл, разбирам хората, дето не искат да мислят и се задоволяват с трохи, ама това не е моето. Жив и здрав.

49

До 51

преди 4 години

А твоят модел е свободата на канарчето. Което си мисли, че е свободно, а е толкова заробено, че самото то не си представя какъв роб е. Виж днес какво става - короната затвори западния концлагер и изгладнелите черноработници се върнаха свободно в родината си? Щом капитализмът е толкова велика система, защо той работник от България не може с това което е спестил да оцелее 6 месеца без да работи там. Не може всички да са доктори и професори, разбери го туй. В НРБ въпросът за оцеляването не стоеше.

48

Анонимен

преди 4 години

50,Наскоро ми предлагаха доста голяма къща близо до малък град, струваше 10 000 лева. И това ли ти е много?

47

Анонимен

преди 4 години

Само, че другарят ви Тодор Живков не отказваше тези екстри на децата и внуците си. А на вас главите ви пълнеха с пропаганда. Колко хубаво сте си живеели в големия концлагер наречен България.

46

Анонимен

преди 4 години

До АнонименТочно така ,"народен човек",означва народняк,няма значение дали е богат или беден,това се отнася до характера на човека,а не до състоянието му и дали е богат или беден.

45

Анонимен

преди 4 години

Другаря Тодор ЖивковТоше, щерка ти караше Мерцедес. Че даже и катастрофира с него в Москвич и от сблъсика си пролича коя кола е по-качествена :D Що не й взе москве бе, Тоше?

44

info205y

преди 4 години

За това Великобритания е Велика, да го духат, скорбутообразните крадци на половин планета.

43

Анонимен

преди 4 години

И от шотланска ракия също се умира.

42

Анонимен

преди 4 години

Някой знае ли за плана на Хрушчов наречен Берлинската криза ? Защо тези тъй широкоскроени демократи САЩ, Англия и Франция които са окупатори на западен Берлин отказват да приемат плана на Хрушчов за един свободен и демитализиран Берлин.---------Батка, стига си манипулирал. В договора от 1945, Берлин макар и разделен на окупационни зони можеш свободно да се движиш, от съветската зона в американската. Точно Хрусчов забранява на американците да влизат в руския сектор и докарва танковете.

41

до 44

преди 4 години

Човече, този рай , който описваш е раят на овцата. Да живееш, без да можеш да пътуваш по света, да живееш и да ти казват, че трябва задължително да ходиш на манифестации и ако не идеш да даваш обяснения защо не си го направил. Да живееш `нахранен` като много добре знам какво представляваха хранителните магазини - те бяха полупразни, да живееш и ако имаш сестра или брат на Запад - да не те пуснат да идеш да ги видиш. А много млади хора, които не изтърпяха този живот бяха застреляни на границата.

40

Анонимен

преди 4 години

До До 33Аз не живях в панелка през соца,а в къща,близо до центъра на града,след това си купихме и огромен апартамент - панелен(гордея се),след това и голяма вила,а и панелките са по-здрави от сегашното строителство!Родителите ми нито са имали хора в БКП,нито нищо,на обикновени заплати, нека сега на обикновени заплати да си направят същото и то в моя град,където заплатите са ниски!

39

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 42Народен човек не означава див селянин тарикат. Означава човек който знае стойността на трудът,на усилията може да мисли трезво и реално без да се големее и да се смята за едва ли не Бог.

38

Другаря Тодор Живков

преди 4 години

Другарки и другари,комунизъм се строи с идеалисти, честни хора посветени на каузата. Не става с будалеене по лъскавите западни стоки и да сравнявате Волгата с Майнбаха и да ви лъжат със западните дрънкулки. Искахте банани целогодишно, искахте много да бачкате и да карате Мерцедеси, да имате кредити, да пътувате свободно до западния трудов лагер.Ми имате ги тия неща вече бе! Нали е много хубаво днес?! Хубаво, ама пак ревете, пак сте отчаяни. А лайте сега как сте чакали по 15 години за Москвич.

37

Анонимен

преди 4 години

До VНе го давйте Костадин,да не отива в София,защото не се знае какво ще му причинят тези гадове,те са способни на всичко!

36

До 33

преди 4 години

Тоя перверзен модел се води елитен.Е нашият какъв беше? 1% висши партийци и техните отрочета, 9% храненици и 90% пролетариат по панелките. Въртяхме го, сукахме и пак дотам стигнахме.---------Кое е по-добре за тия от 90%?Да си по панелките и да чакаш 15 години за Москвич, но да имаш осигурена работа, безплатно образование и лечение и спокоен живот?Или западния модел? Да си от 90% дето едва кретат от пейчей до пейчек, да ти скъсва шефа заадника от бачкане, да страдаш от депресии!

35

Спокойно

преди 4 години

До TotenkopfМоже да е дилър.