109

муспи

преди 4 години

Независимо дали си богат или беден, дали си в скандинавския социализъм или в арабския ужас, все едно - ако обществото е бездуховно това е смъртта. Останала без Дух, материята се разпада, и в този си разпад макар и да дразни рецепторите на насладите, страданието й е определящо. Който го е избрал е завинаги - и злото е вечно. Избрало го е огромното болшинство, "много" е зова на Ада - вижте седемте милиона диваци.

108

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 109Точно 1990 покупателната ти способност нямаше никакво значение, защото магазините бяха празни. Спомням си и това че нямаше синя зона и СМСи, защото имаше много по-малко коли (това за какво беше признак?) и се паркираше направо върху градинките и тревните площи. Пукаха се гуми за отмъщение за паркиране на "моето място", пък ако имаше кола с друга регистрация ..... що мизерии ставаха. Виждаме "все по-голямата нищета" във все по-лъскави коли, повече жилища, повече кръчми дори.

107

Пример:

преди 4 години

Дядо ми си е мечтал за собствен кон и каруца, баща ми 20г. си е чакал ладата, аз се мръщя на 14 годишното си БВМ. До преди 60-70 години електричеството е било лукс, а сега ако не си с последния Айфон си ***.

106

Анонимен

преди 4 години

затова отивам на марс

105

Анонимен

преди 4 години

"Нито светът, нито България някога са били по-добро място за живеене, но нещастникът си е ***. Сега - доказан и от науката."Кога свършва работния ти ден? От чист интерес питам, за да знам кога да чета сайта.

104

Анонимен

преди 4 години

Нито светът, нито България някога са били по-добро място за живеене, но нещастникът си е ***. Сега - доказан и от науката.

103

Анонимен

преди 4 години

"Щуротии, които не дочетох"Тези са писани от платени драскачи, които се опитват да ни обедят, че всичко е цъфнало и вързало в китната ни родина и колко успешни и кадърни са те. Иронията е че го правят от мизерия иначе надали щяха да се съгласят да пишат за стотинки хахах

102

Анонимен

преди 4 години

Геноцида продължава! София, спете спокойно!

101

Анонимен

преди 4 години

Истината е, че щастливците са потъпкали много нещастни. Когато загубят връзките си, имотите си, здравето си, парите си, ще ги питаме: "Ама как така, животът нали беше прекрасен?"

100

Анонимен

преди 4 години

Е та през 1990г бяхме в пъти по-добре и покупателната способност много по-висока, ква синя зона и sms са ви в главите, че от нея ще сме щастливи. С всяка година все по-голяма бедност и нищета и мизерия. Постройките и ремонтите са за вашия джоб, ограбеното от хората и от европейските фондове също, то нарасна главоломно наистина, една върхушка е все по-богата и щастлива. А демагогията и лъжата все по-големи от преди 1990г

99

Много търпим

преди 4 години

Щуротии, които не дочетох. Като как ще ни убедят, че 280 евро брутна минимална заплата е достатъчна да отглеждаш деца? Нали всеки, дори чистачката, трябва да може да отгледа потомство! Защо си ръкопляскат, че средната заплата в страната е "скочила" до астрономическите 600 евра месечно? Какво се дуят, че учителските заплати били повишени на цели 460 евро? Нормално ли храната да е по-скъпа у нас отколкото в Германия? Човешко ли е да се разкъсват семейства, за да изкарва някой прехраната в чужбина?

98

Анонимен

преди 4 години

Щастието и имането са 2 различни неща и не са свързани .Най щастливи са хората без нищо , особено без телевизори ,защото вечер заниманието ми е правене на деца. Колкото повечеима човек ,толкова повече робува на имането, а робът едва ли е щастлив.

97

Анонимен

преди 4 години

"При деморакцията умните и кадърните забогатява, само простите и неудачниците са бедни и стават всеки ден в 6 сутринта да блъскат по цял ден за мизерните заплати "Дааааа.... те мед. сестрите и учителите изглежда в твойте представи са турбо некадърници , че да взимат 800 лв заплати, нищо че обучават твойте деца и се грижат за болните ти родители. Тотални лузери просто,мизерстват и то с право, но виж ако бяха кадърни и бяха завършили в Симионово др щеше да е

96

Анонимен

преди 4 години

Ако кадърен забогатее случайно в БГ, идват му на гости суджуците.

95

Анонимен

преди 4 години

До ДемократНе са само кадърните които забогатяват при демокрацията -също така и ченгетата и руските агенти и партийната номенклатура с куфарчетата и част от бандюгите .Огледай се преди да говориш неверни неща.

94

Анонимен

преди 4 години

до 98Грешка. В нормалните страни управляват (политически и икономически) адски умни хора. Простоте и наглите управляват в мафиотски държави и диктатури.

93

Анонимен

преди 4 години

В БГ се оцелява въпреки тиквената диктатура. И, ако нещо добро се е случило то не е заслуга на управлението.

92

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен до 83Големите заплати в София не са 700 евро, само да те "светна". 700 евро получава един хлебар или шивачка в читава фирма. По скоро нещо от сорта на от 2500 НАГОРЕ и това е естествено за начални позиции. Практически всички мениджърски и на висококвалифициран персонал започват от още по-нагоре. Направи се и това си личи като се огледаш как изглеждат хората и сградите в София, както и как се промени качеството на много неща. Хубаво е, че изкарваш където си, но реализъм трябва

91

Анонимен

преди 4 години

Историята по света познава много умни и талантливи хора, които са си отишли в крайна мизерия. Истината е, че не те са управлявали света, а именно простите, наглите, продажните чрез престъпления и за лично облагодетвлстване.

90

Анонимен

преди 4 години

При соцаилизма само проcта селска лютеница и инка, а при деморакцията българина маже вносна нутела с шоколад и лешници и пие или!