36

Анонимен

преди 4 години

От една мутра обесена за въоръжен грабеж и убийство си направихте "апостол на свободата". Гениално! Политиците еднодневки не пропускат да ви го споменат, за да се подиграят за пореден път с вашата "интелигентност" и "начетеност".

35

Анонимен

преди 4 години

Със сигурност 90 % от дращешите по Левски са тези,които при първа гръмнала пушка ще са първите, които ще избягат!Бaстун от ракиени комити на канапе и механджийски революционери зад компютър...

34

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен" едните обирали някой турчин в гората "Васил Левски и другарите му от БРЦК НЕ са ограбвлаи турци. Парите за подпомагането на БРЦК са давани от българи. Ако ми говориш з аограбване на турци и това е било престъпление и грях , то какво да кажем, когато турци са взели цялата Византия , и са тормозили жестоко гърци, българи, сърби? Турците с векове са крали и тероризирали " законно" тези народи!

33

до 25

преди 4 години

До АнонименС каквито се събереш - такъв ставаш! Точка!

32

Анонимен

преди 4 години

До АнонименСъщи Благо Жизъса го изкара.

31

до 34 и 32

преди 4 години

До АнонименАналогичен е случая с Леваневски, когато жената на предател го заплашва с донос.......По примера на Левски и БКП ликвидираше неудобни свидетели!

30

Анонимен

преди 4 години

Това е истината!И по-добре в сърцата,отколкото на стената!Правилно е казано - ПО ДЕЛАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ.А децата научават Левски преди всички други богове и светци...

29

Анонимен

преди 4 години

" В сърцата на българите най-големият светец е Васил Левски! "Васил Левски не се е смятал за светец, а напротив, за недостоен. Васил Левски е вярвал в Бога, почитал е Църквата, почитал е Пречистата Божия Майка и Дева Мария и светците.Васил Левски не е искал преживе да бъде канонизиран за светец, нито пък да бъде считан за такъв. Той е искал да бъде запомнен с това, че е дал живота си за България и Християнската вяра. Българите да го почитаме като наш истински български народен герой.

28

Анонимен

преди 4 години

е от такива хайдуци се пръкнаха шумкарите (партизани), крият се из шумаците, ядат и пият на аванта, обират мандри, едните обирали някой турчин в гората, другите взривят некоя жп линия и викат ура, в името на и за народа!

27

Анонимен

преди 4 години

Васил Кунчев, Васил Илиев, Васил Божков... Има нещо героично и свято в това име. Като магнит за български национални герои е.

26

Анонимен

преди 4 години

Бау!

25

до26

преди 4 години

До АнонименИ все пак колко съвременно звучи поезията на БОТЕВ,Смирненски,Геа Милев,Вапцаров...

24

Анонимен

преди 4 години

айде стига с тия измислени герои! канонизиране, кви са тия глупости?! и, за какво ше му се молим на свети левски, за победа на ФК левски?

23

Анонимен

преди 4 години

Лош човек! Жената на Иван Арабаджията взела да мърмори, че мъжа и прибира опасен човек и ще ги вкара в беля! Левски казал на бай Иван:- Трябва да я убием!- Съгласен съм!Ето колко са били верни на народното дело тези светци!

22

светия синод

преди 4 години

Нито е свят, нито е синод. Всичките му чернодрешковци И ЧРЕВОУГОДНИЦИ могат само да дишат прахта на Апостола. От тях да чакаш да го канонизират - боже, боже.................... Нещастен народ сме ей !

21

за параван

преди 4 години

До СтрахилРеволюционен деец! като некадърен активен комсомолец или партиец!...и днес всяка партия е един параван за криминални престъпления и нищо друго!

20

Анонимен

преди 4 години

Представям си ако по времето на "наглите" се беше сменила системата, какви светци и герои щяха да са. Отвличали и трепали подтисниците на народа, дарявали на бедните, борили се за свободата...

19

критик

преди 4 години

До АнонименТи си комунист в червата! Твоята Родина е СССР-безродник такъв! Те погубиха Левски!

18

до 11

преди 4 години

Изобщо, цялата фамилия са били малко чалнати! Майка му като видяла, че руснаците идват, в началото на 1878 година се хвърлила в кладенеца! Братя, сестри - един не станал човек от тях! Дайте да уважаваме родове български, патриотични, позитивни и градивни с ум, добродетели, талант, труд и благородство! Стига сте превъзнасяли разни айдуци и сетне се чудите защо ви управляват айдуци и малките искат да станат мутри и фолкаджийки!

17

странно

преди 4 години

До АнонименТо пък една наука и преиначена история! Забрави историята!