91

Bad Company

преди 5 години

Сега искам да си представите как СССР щеше да спечели войната с 50 000 камиона ЗиС 5 /с дървени кабини/ и пробег средно около 2000 км.

90

Циник

преди 5 години

Парадоксално....или логично....Русия изживява най-големия си разцвет водена от....НЕМКИНЯ ..Екатерина Велика...после идват работническоселяците ....също като у нас...и я превръщат в ***.... също като у нас!

89

Анонимен

преди 5 години

то и изтока не може да и прости простотиите след победата.

88

Анонимен

преди 5 години

Ако нацизмът беше победил, много от дървените философи тук нямаше да пишат, защто още техните дядовци щяха да изгният по концлагерите. Не го забравяйте!

87

Bad Company

преди 5 години

Искам нещо да си представите:Представете си, че АМ Тракия е с десет платна. На тези десет платна са наредени камиони Студебейкър броня до броня. От София до Бургас. 375 000 броя. Това е само малка част от американската помощ без която Хитлер щеше да пирува в Москва.

86

Анонимен

преди 5 години

Ако не беше лендлиза и помощта на останалия свят, никога нямаше да победят и сега всички щяхме да говорим немски и да сме бедни като победените германци.

85

Пълни глупости

преди 5 години

Запада си живее живота и не му пука за соц--простотиите от преди 90-ггодини.Свикнали сме руските простотии.Даже сме имунизирани срещу тях.

84

Станимир

преди 5 години

Русия е като един ***, седнал върху една огромна купчина злато. И това не е случайно!

83

Анонимен

преди 5 години

Айде пак се изкарват жертви горките милинки русначета.русия сама се изолира в момента и икономиката и се изравни с тази на с. Корея , дерибейства и напада съседни дръжави. За това никой не ги отразява в момента.Ако се държаха културно цивилизованият свят щеше да празнува с тях.

82

Поручик Балканец

преди 5 години

Септември 1944 началникът на ГЩ на БА е руски агент. Пратен шпионин. Той забранява на войската да напуска казармите и лишава войниците от достъп на оръжие.А какво ли щеше да е, ако войската се беше разположила на по-високия български бряг на дунав и да запердаши натрапниците, докато в страната влязат британците от юг? Сега щяхме да сме една нормална държава!Винаги сме патили от продажни предатели.

81

Поручик Балканец

преди 5 години

Да, по линия на СИВ руснаците са решили ние трябвало да произвеждаме само домати. Нахално и арогантно!

80

Анонимен

преди 5 години

Русия не може да прости на Запада че благодарение на американската помощ с доставки на военна техника, камиони и оръжия е спечелила войната!Не могат да преглътнат факта, че благодарение на дешифровчиците на кодирани съобщения от Вермахта в Блечли Парк са изтласкали обратно германците при Сталинград!Ако Англия и САЩ бяха като Русия, сега щяха да изискват вечна признателност от руснаците за оказаната им помощ!!!

79

Анонимен

преди 5 години

Я, най-голямата бензиностанция празнува.

78

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 78Версии много за Булгарреното. На мен пък най-вероятна ми се струва тази че колите само са се сглобявали и боядисвали в България, което не е било рентабилно. Целта на французите е била това да е първият етап и впоследствие да се разшири производството, като някои от частите се произвеждат у нас. Но по линия на СИВ не е било предвидено България да произвежда автомобили и затова държавата отказва допълнителни инвестиции и французите се оттеглят.

77

Анонимен

преди 5 години

През войната има единствено съветска армия. Никога не е споменавана руска армия.

76

комунист

преди 5 години

Не забравяйте че срещу ссср воюват ресурсите и хората от обединена европа

75

Анонимен

преди 5 години

Какво има да прощава?Кой ще прости на Сталин за милионите избити граждани на собствената му държава СССР???Кой ще прости тленните останки на безброй войници от РККА, които до ден днешен лежат неизвестно къде и са непотърсени от престъпната руска власт?А Русия кога ще благодари на съюзниците за огромните оръжейни доставки?

74

Анонимен

преди 5 години

До Поручик БалканецАбе за булгарреното, легенди много. Аз лично съм чувал, че французите са ни спрели лиценза. По-достоверно ми се струва от версията с брежнев.

73

Анонимен

преди 5 години

До Гост 53Руснаците са известни с организацията си. Само дето не можаха да се организират да пратят една пожарна на летището докато самолета кацаше аварийно.И не могат да се организират да намалят туберкулозата, та са още в Топ 20 по заболеваемост.А, и не могат да се организират да живеят по-дълго. Средна продъжлителност на живота на мъжете 66 години, малко по-малко отколкото в Африка.

72

Циник

преди 5 години

В първите седмици на войната - Вермахта смачква ( буквално ) въшливите ...пияни мужици и ( исторически факт ) завладява по 1200 км. НА СЕДМИЦА.23.06. ( моят рожден ден ) заварва глynaка Сталин в дачата му в подмосковието...осъдил 2 пъти на смърт доктор Зорге ( че му е казал датата на немския щурм ) той си гризе ноктите във вилата , и чака ЦК да му прати главорези - за националното му предателство.Странното е, че историята на Русия е пълна с такива отпадъци.