25

Анонимен

преди 5 години

Само в България може да се вземе английската дума за пол и за няколко месеца да се натовари с значение подобно на 'Торбалан' че чак и съда да го признае за обида. Родната простотия е най прогресивната на всички плоски и кръгли земи.

24

Анонимен

преди 5 години

Не е важем точният превод на думата. Контекстът, в който се използва и е придал по-различно значение. В случая става въпрос за преносен смисъл на думата"пол" и масовота и употреба в смисъл "неопределен пол", което отправено към мъж очевидно е намек за липса на мъжественост. В крайна сметка мотив на съда може просто да е неуважителното и агресивно отношение към служебно лице, което си е достатъчно за наказание.

23

Стратег

преди 5 години

До АнонименВ Пловдив, който и да фанеш е селянин с големи претенции - лекари, полицаи (особено полицаите, чистак-бърсак селяни са всичките). Той затова се е обидил полицаят;))) Въпроса е, какво прави полицаят във фейсбук? Оперативна задача ли изпълнява? Според мене нарочно се правят такива провокации и определена политическа централа (ГЕРБ) е дала картбланш за удовлетворяването на такива искови молби. Вижте, с какво се заниамва съдът:))) С Фейсбук;)))

22

ДртПрч

преди 5 години

След като е обида, да се махне от всички официални документи, вкл. и Истанбулската конвенция!

21

юрист

преди 5 години

Че делото е претупано и решението е незаконосъобразно е ясно и за първокурсник от ЮФ. Но, при делата за обида при взимане на решението е важно субективното възприятие на адресанта към определена дума или термин. В случая съда е приел лингвистичната импотентност на полицая, който приема тази на практика нищо конкретно не значеща дума като обида. За пример известна обидна за ромите дума всъщност означава съд за съхранение и пренасяне на жарава.

20

Анонимен

преди 5 години

"Съдът в Пловдив с парадоксално решение - думата "***" е обида."Съдът в Пловдив е взел правилно решение, не неговото решение е парадоксално, джендърите са парадокс!

19

Бож.

преди 5 години

Обида е разбира се- никой нормален не иска да бъде ***,нито да го асоциират с такъв!

18

До 16

преди 5 години

Преди стотина години gender и sex наистина са били синоними, взаимнозаменяеми думи преди обаче НПО-тата, феминистките и ЛГБТИ активистите да преиначат значението на думата, както това става с думата гей. Те дефинират пола (джендъра) като социално конструирани роли. Сиреч полът не е биологично обусловен, ами е нещо субективно, вторично по отношение на самоопределението.

17

Анонимен

преди 5 години

Ето- няма и 10 минути след като казах, че ми трият коментара ако нарека така бившия президент и ме изтриха. Ама иначе Днеса се възмущават от решението на съда. :)

16

Анонимен

преди 5 години

"Gender (***) на английски значи пол. Ако аз почна да наричам останалите хора хюмън, това пак ли ще е обида?"Само че на личните карти на англоговорящите за "пол" се използва "sex" следвано от male или female. Не се опитвай да хитруваш.

15

Стратег

преди 5 години

До бай ганюТова означава, че или съдията е корумпиран и играе с полицията, което много лошо говори за състоянието на държавата или че съдията и целият съдебен състав е *** и също ен знае знчение на думата "***", та въобще е завел дело за дума във Фейсбук. Да питам аз, КАКВО ПРАВЯТ ПОЛИЦАИТЕ ВЪВ ФЕЙСБУК? Това ли е работно им място? То на мене цяло РПУ ми бе пратили да ме гони за една фраза, *** фанаа за дръжките...;))) Трябва да утрепа някой накрая, щото некои хора, като се видят на....

14

Додо

преди 5 години

Мдаа, комунизма във всичките му уродливи форми, както например ограничаване на свободата на словото е извращение с човешката природа и нашата цивилизация! Да бъдете анатемосани, послушници на Луцифер!

13

Анонимен

преди 5 години

Вие нещо не разбирате.....Когато по цял ден обиждаме премиера..пардон Тиквата, президента, Цецко *** във форумите няма повдигнато обвинение, но видиш ли ти полицая се засегнал от думи в интернет. Това е просто смешно от страна на съда. Това е свобода на словото в интернет. Ако и тук не мога да кажа че Борисов е престъпник дето вече има 4 МИЛИАРДА от далавери с фирми за общински поръчки...Къде тогава? Човекът яко си е платил на съда за да му наложат на оня такава глоба.Пълен ***!

12

Анонимен

преди 5 години

Не били компютри а компоти, и не сме ги продали, а ни ги върнали...

11

Анонимен

преди 5 години

До атакистаАбе вие или по скоро вашия лидер и к... ва го наричахте Борисов но после като влязохте в парламента решихте да му крепите "стабилността".

10

До 6

преди 5 години

Само че полът в ИК е дефиниран като социално конструирани роли, поведения, дейности и атрибути, които дадено общество счита за подходящи за жените и мъжете.

9

Анонимен

преди 5 години

"На 19 ноември миналата година в Пловдивско мъж е глобен от полицаи и излива гнева си в пост в социалната мрежа."А защо в гнева си нарича полицая "***" след като уж не било обида? Обида си е и още как!

8

Анонимен

преди 5 години

А чалгата не можах да разбера, защо е сложена на фон?

7

Анонимен

преди 5 години

"Съдът в Пловдив с парадоксално решение - думата "***" е обида."Ами да! Думата вече необратимо е навлязла в българския език като нарицателно за сексуално сбъркан човек, така че и значнието й е обидно. За ужас на НПО грантаджиите и онези психопати в Брюксел ахахахахха

6

Анонимен

преди 5 години

Добре, малко базови знания:Gender (***) на английски значи пол. Ако аз почна да наричам останалите хора хюмън, това пак ли ще е обида? И обидения и обиждащия са една стока... Мислете малко бе хюмъни (не е обида) стига сте действали първосигнално като овцете. Вие сте продукт на 2 милиарда години еволюция - действайте подобаващо.