174

Анонимен

преди 5 години

"Опълчението е помогнало и се е било геройски, но са били 7500."-----------------Да се биеш за освобождението на своята Родина, трябва поне да си въоръжен. Оръжието струва пари. Доброволците са прииздали и са се записвали, но с голи ръце. Кой ги е въоръжил и обучил? Отговорът е в текста:...славянските благотворителни комитети в Русия закупуват със свои средства 12 оръдия и голям брой пушки и патрони и ги предоставят на опълченците....жителите на гр. Самара им Подаряват бойно знаме.

173

Възмутен

преди 5 години

До ЗозоПравилно.Никой нищо не дължи и на Тръмп,Меркел и Мей.Но днес отдаваме почит и признателност към геройте дали живота си за България.Хиляди знайни и незнайни,разбра ли *** смотан.

172

юбералес

преди 5 години

Ние сами се освободихме. Покрай нашата борба за свобода намазаха още шест държави. Свободата ни е дадена на Цариградската конференция от декември 1876г., когато Силите начертаха две български държави - източна(Търново) и западна (София). След отказа на султана да се подчини на това решение Османската империя е обявена от Силите за агресор и войната срещу нея - законна и справедлива. Останалото е процедура.

171

123

преди 5 години

Поклон пред Руския цар-Александър 2 ри и пред Руската армия,че ни освободиха от читаците

170

юбералес

преди 5 години

Войната срещу Османската империя се води от три балкански държави и три империи. Румъния, Сърбия и Ч. гора увеличават териториите си, Австро-Унгария навлиза и взима Босна и Херцеговина, Британия влиза и анексира Кипър, Русия завзема Бесарабия и територии в Кавказ. Русия възвръща правото си на черноморски флот и един милиард златни рубли контрибуции. И всичко това е в резултат на действията на Бенковски, З.Стоянов, Волов, Ботев, Левски и много други славни българи. Слава на България и българите.

169

Някой

преди 5 години

До АнонименКак да се подпише договор от една не съществуваща държава.Погледни картата от тогава и посочи България

168

Възмутен

преди 5 години

Как не Вие срам на този ден да оплювате хората дали живота си,оставили дом и семейства да пропътуват километри да се бият за свободата на БЪЛГАРИЯ и нейния народ.Не Ви ли писна да ближете чужди *** само да сте модерни.Дойдоха ли сегашните ни приятели от Франция ,Англия,Германия и т.н.Чете история.Опълчението е помогнало и се е било геройски,но са били 7500.Какво са щели да направят без Руската войска.С какво са щели да бият с черешови топчета срещу Османската империя?Дълбок поколон пред Осв

167

Анонимен

преди 5 години

Добре ни освободи от турците Русия, но чорбаджиите ни взеха властта и ни сложиха цар джендр с хазартен порок. През турско турците не са ни тормозили както нашите чорбаджии. Същите които след освобождението богаъеят на гърба на бедния, ***, миризлив народ къпеш се веднъж в годината на реката. Положението се повтаря сега. След соца, който ни даде култура, себеуважение, държавност и достойнство, сега се връщаме към жалка бедност, простотия,, липса на морал и култура.

166

Хан Омуртаг

преди 5 години

Няма друг народ,като моят, който да празнува националният си празник на ден - краят на една чужда война между Руската и Османската империи. НЯМА.Това НЕ е моят национален празник.Национален празник трябва да е ден, който обединява народа,а не го разделя.3- ти март за мен е ден на българското раболепие.Стига раболепие- минаха 140 години.

165

Анонимен

преди 5 години

Кога е бил Националния празник преди 9 септември да стане такъв? Нямало е такъв! Сега ги измислиха!

164

знам

преди 5 години

Знам че не случихме на поробител и " освободител".

163

Анонимен

преди 5 години

Явно никой не е разбрал 141 години какво е Санстефанския мирен договор , България няма никакво отношение към този Договор който е между две чужду Държави за нас , още нещо Санстефанския мирен Договор си е проблем на Русия и сегашна Турция , някой дали разбира/осъзнава какво съм написал?

162

анонимен

преди 5 години

Като малък национален празник беше 9 септември Ноооооооооооооооо То бяха манифестации музика знамена радост за хората по улиците Каквато и да е била датата Но беше ПРАЗНИК Сега не виждам нищо празнично освен че не работим в понеделник И никой няма да запомни с нещо кой знае какво датата

161

Анонимен

преди 5 години

Само 6 септември трябва да е национален празник, дело което е извършено единствено и само от Българския народ, въпреки руснаците които са били категорично против и късат дипломатически отношения с България, а последвалата Сръбско Българска война само потвърждават и утвърждават България като силен и независим европейски фактор!

160

1

преди 5 години

До Залмоксис,мда ,лошо,неблагодарни сте,или платени да пишете,,,,, истината е България е има, благодарение на руския Цар и руската армия. ,благодарение на Генерал Гурко и Генерал Скобелев, правите ,че не имало кланета и изнасилвания, през турско,което е срам...

159

Пешо

преди 5 години

От част от Османската империя България става Руски протекторат. Дори името България не се споменава - Балканска област или Руско-дунавска област

158

Йово

преди 5 години

Много промити мозъци и еничари. Но така ще е докато медите дават гласност на "историци" като Янко Гочев, Пл. Цветков и такива индивиди. Да не говорим за псевдо журналистите Г. Коритаров и Иво Инджев. Заради такива хора и техните последователи в учебниците по история започнаха да се пишат фалшификати от вида османско присъствие а не турско робство и Левски бил хванат от законната турска полиция. Хайде със здраве нови еничари!

157

27542

преди 5 години

Толкова ли не разполагате с нормална снимка на националния трикольор и Паметника на Шипка!!! защо намъквате винаги нещо килнато, нещо черно, нещо грозно и отблъскващо! То ли са ви търсенията на артистичните напушени и объркани души!!!

156

Залмоксис

преди 5 години

Май е било по-добре да бяхме останали част от Османската Империя.

155

Анонимен

преди 5 години

141 години руска Пропаганда и Дезинформация на макс , нито сме освободени от Русия нито сме учасвали в нещо което явно на някой му изнася да нрича нещо като Османско робство или тама както го наричат хипнотизираните същества у нас , не всички сме на това мнение