39

Анонимен

преди 5 години

До 41:Дал е решение авторът - забрана на всичкото твърдо гориво и на всички коли под Евро 5 двигател. Аз подкрепям това, но кога ще стане? Нали ще се удари по няколко бизнес сектора? Здравето за съжаление е на последно място в България. Първо е всичко останало. А наистина сме най-болната нация в Европа - постоянно новините и статистиките го доказват.

38

До 36

преди 5 години

Румене, ти явно си доста просто момче, но да те уведомя, в България има безконтролно намаляване на човешката популация - така че си заври глупавите констатации в дупка по избор.

37

Анонимен

преди 5 години

Аз шофирам, автомобил евро 5 с филтър за твърди частици и искам да попитам автора на статията, аз ли замърсявам повече или пушачите на цигари? И какво от това, че ще има завод за изгаряне на отпадъци, ако той е снабден със съответните филтри? Винаги против, винаги някой ви е виновен, а никога не давате решения или поне не реални такива. Какво значи безплатен градски транспорт? Нали пак ще го платим чрез данъците си! Който иска да ползва градски транспорт го прави - елементарно е!

36

Анонимен

преди 5 години

Дори и да има закон против изгарянето на гуми и пластмаси, то за тези от кв. Христо Ботев, този закон няма да важи. То и сега има закон, че не може да се возиш без билет, но... те си се возят, никой не ги пипа.

35

Анонимен

преди 5 години

При червените *** имаше и Чернобил и ни валеше радиоактивен дъжд и ядяхме радиоактивна храна.

34

Анонимен

преди 5 години

Още данъци трябват за старуте коли. А тези на газ и метан дори четворни данъци! Два месеца ни приказват всякакви експерти по всичко как новите данъци ще повишат качеството на въздуха и какви ли не други малоумщини.......... никой не говори за ограничаването на печките на твърдо гориво. И разбира се че няма и да има такива ограничения докато алтернативата е двойно по-скъпа. Все още държавата дава помощи за отопление на дърва и въглища и после - призиви да ползваме градския транспорт

33

Румен до 26

преди 5 години

Всъщност основният екопроблем в целият свят е безконтролното размножаване на човека. Без неговото овладяване всички решения,закони и политики са обречени на неуспех и по тази причина вероятно лобистки.00173

32

Анонимен

преди 5 години

Фандъкова защо позволява на строителната мафия да презастроява?

31

Анонимен

преди 5 години

Който има проблем с въздуха, дори и той да е в главата му, какъвто е масовия случай, да носи маски, противогази, да се барикадира вкъщи, абе да се справя сам с лудостта си. Много досадно стана това непрестанно мърморене, лов на вещици, разтягане на ластици, писане и говорене на откровенни глупости - кой печели от това? Със сигурност не и ние, жителите на София. Мъглите не са заради автомобилите, отоплението, промишлеността и т.н., а заради температурите и местоположението на София.

30

Анонимен

преди 5 години

Ами основно тези в маалата да горят гуми за отопление. Те се оправдават с това, че нямат пари. В градският транспорт тези от маалата са винаги без билет и котрольорите ги оставят да си се возят, което демотивира всички останали. По сайтовете не можеш да ги наричаш с етноса им. Взимате на помощи за безработни за тези от маалата е доживот, докато за всички останали не е така, взима се само определено време и то ако са спазени определени условия.Законите не важат за всички еднакво според етносът.

29

bolbov

преди 5 години

Сега господа дето скачахте и крякахте на децата да спят спокойно че комунизма си отива.Сложете маските на вашите внуци и си помислете Защо при червените *** имаше софийско жителство

28

:-)

преди 5 години

Вдигнаха данъка за старите коли с 10 лева, то страшна олесия стана, че и президента подскочи, че се унищожава нацията. Представете си да се забрани отоплението с твърди горива!!! лелелеле, приемете го най-накрая - не цените, бензина, правителството или кмета с ани виновни. Милсенето ни е проблем! На бай-*** все другите му лоши!

27

Анонимен

преди 5 години

Най-вероятно е от Тецовете 1 2 3 след като стигне до Солун се връща над София

26

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 21Ае мирише си на кюмури,гуми и пластмаси знаем какво е мъгла.

25

Анонимен

преди 5 години

Кончина за фандъкова и никога повече на власт

24

Росен

преди 5 години

Днес направо трудно дишах не ми достигаше кислород. Просто се задъхвах докато чаках автобуса. София е обгазена не заради автомобилите а заради отоплението на въглища, липсата на вятър и дъжд и сняг. Това води до тежки респираторни заболявания!Ще умра Млад на 25 години. Това не е нормално.

23

Анонимен

преди 5 години

Тези новини за мръсния въздух са лобистки. Каквото и да стане или се приеме като мерки бъдете сигурни, че някои квартали няма да бъдат закачани. Урбанизацията и безконтролното размножаване на нискообразовани, компактни маси от хората е главната причина за замърсения въздух. Защо не се наложи контрол над раждаемостта на такива люде? Това е добрата и дългосрочната мярка. Всичко друго - филтри, данъци и тем подобни, ще бръкне в джоба на обикновения работещ гражданин, за сметка на подобни.

22

Анонимен

преди 5 години

София вече не става за живеене, най-добре се евакуирайте по селата. Само на 20-30 километра от София въздухът е чист и свеж.

21

fool

преди 5 години

До Анонимен 8Съгласен съм като цяло с теб но за мен проблема не е толкова, че има нарастване на населението, колкото гъстотата. София расте само на гъстота, на една площ са живели 500К сега живеят 2 милиона, няма как да стане.

20

Анонимен

преди 5 години

С цялата си глупост са направили депо за изгаряне на отпадъци до ВМА и Александровска за да може болните да подишат чист въздух.