103

Анонимен

преди 5 години

Вземал е някой от новините 100 лв за да го пльосне това лъжливо.

102

Анонимен

преди 5 години

От всеки 100 лева изработени от българина, 75 лева се връщат към държавата или по-точно към някакви институции или услуги под формата на такси, данъци и д.р. .. Или при заплата 600/700 лева, ти остават около 150/200 лева за живеене - за цял месец... и то по европейски цени! Гербери крадливи, не ни налазвайте с фалшиви статистики! Всеки българин знае какво се случва!

101

Иванчо в ІV-и клас

преди 5 години

Икономиката ни е цъфнала като дрЕнка в г/з!

100

Шаро

преди 5 години

До $$$$$$$$$Освен, че си темерут, очевидно си и доста глупав щом ме питаш за неща, които съм написал. Затова повтарям- щом не ходиш по заведения и на почивка ти трябват толкова, колкото да си плащаш сметките и да си купуваш храна. Гледам, че пишеш изключително неграмотно. Замисли се за себе си, след като си неграмотен и не особено умен, на какво основание някой ще ти плаща висока заплата? Щото високите заплати не се дават ей така, при поискване.

99

Анонимен

преди 5 години

Сега по Канал 1, дава недоволни работници от Порт Варна. Работили само за 1 600 лв,Горките, разплаках се.

98

$$$$$$$$$

преди 5 години

До Шаро-Шаро-Врато що за клупост пари ти трябват само за заведения и почивки...човек ами за ток,вода,храна,телефон,интернет,тв,лекарства,дом ако имаш жена и деца,домашен любимец куче,кредите...Що за въпрос -за какво са ти пари ако не ходиш на кръчми и почивки ти без кръчма можеш ама без храна,ток и вода можеш ли!??И от къде разбра ,че съм темерут??

97

избирател

преди 5 години

Признавам не четох статията,заглавието ми стига.Стига глупости бе!!!Цъфти в карето с жълти павета и толкоз!!!!!!!

96

Анонимен

преди 5 години

Много коментари, не мога да смогна да ги прочета. Днес да не е почиван ден или българина се скъсва от работа ?

95

Анонимен

преди 5 години

"Там уж взимаш 2- 3000 евро, ама като ти удържат 50% , ти остава чисто 1500 евро или 3 000 лв."Леко си се объркал приятел, там взимаш по 5 - 6 -7 хиляди евро и ти остават 2,5 - 3,5 хиляди евро. Простата сметка е следната - един немец му остават след наеми и сметки по 1000 - 2000 евро на месец. В България едно IT може да се доближи до тези цифри, но във всички останали отрасли тези цифри са фантастика. Имайки това в предвид, извода е че българинът няма покупателна способност.

94

Анонимен

преди 5 години

Е то цъфтежа не е за всеки.

93

Анонимен

преди 5 години

До Чиновник 101. Управляващите в България не са функция на народа, а са функция на алчността за власт и пари. Хората управляващи България не са на тези места, защото искат да помогнат на народа, а защото искат да помогнат на родата си. Може и да има единици, които са там, за да помагат, но останалите бързо ги разпознават и премахват. Имал съм достатъчно вземане-даване с местната власт и знам как стоят нещата. Знам, защо и хора, като вас работят държавна работа - правилният термин е рушвет !

92

Анонимен

преди 5 години

ами точно тези 85% май са "онези" 80% на проф. Иво Христов ,които в края на краищата пак пускат бюлитената на тези, които ги държат гладни...

91

ЦЪФТИ

преди 5 години

само в някакви празни кратуни...Сигурно е цъфнала и вързала и родила 5 кила налъми...

90

offf

преди 5 години

Корумпираното правителство, управлявало 10 години хвърли държавата в кома! Тъжното е че бъдещето е толкова мрачно, че някои хора дори виждат спасител в лицето на Бсп или Слави! Това е наистина много тъжно!

89

Бъркани яйца

преди 5 години

До Анонимен 97. Доста сериозно ни засяга, защото работодателят на въпросната госпожа шефка сме ние. И нейната заплата идва от моя джоб и от джоба на другите граждани. И когато въпросната госпожа си бърка в носа за 12 000 лева на държавна работа, а аз в частния сектор си скъсвам *** за 3000 бона, много ме бърка да !!!

88

Чиновник

преди 5 години

До СчетиПростолюдието, така и е можете да схванете простата истина, че управляващите са функция на народа. Те произлизат от народа и са със същия манталитет. Затова престанете да гледате на управляващите като на някакви извънземни, които нямат нищо общо с вас.

87

Анонимен

преди 5 години

Хм , заплатите не ги давала ЕС , а работодателите , така е . Но при положение , че цените са като в ЕС то и покупателната способност изразена чрез заплащането на труда трябва да е като в ЕС . Било мираж , изтърка се това , дължавата да направи свестни регулации , да следи за спазването на закона , бизнеса да си промени бизнес модела по европейски тип и тогава пак може да поговорим дали е мираж или не. България в ЕС , а бизнес модела африкански , не благодаря.

86

До 87

преди 5 години

Какъв основен проблем сънуваш? В частният сектор заплатите отдавна са много по-високи в сравнение с общественият сектор. между 30% и 80% от плащанията в частният сектор не се декларират, според мен 80%. Даже и по официалната статистика за 2016 годинагодишна заплата частен/обществен секторздравеопазване - 13504/11160 леваобразование - 12002/10712Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения - 28150/14342-В частния сектор няма държавно управление, което вдиг

85

Анонимен

преди 5 години

До АнонименДокато една нищо неправеща шефка на агенция или комисия взема 12 000 заплата при средна заплата в частния сектор 1200 лвА теб това какво те засяга, държавата решава колко да плаща на служителите си, или както се договорят. Защо гледаш другите, а не себе си. А в частния сектор заплатите се определят от пазара на труда, работодателят плаща минималното за което ще се съгласи работника, ако не е съгласен вдигат се малко заплатите докато се съгласи. Това е положението.

84

Счети

преди 5 години

Всъщност ако си човек с малко повече мисъл в главата можеш и сам да се досетиш, че ниското жизнено равнище в България се задържа с цел. Първо бедния човек е лесен за манипулиране, ако всеки българин получава минимум по 1000 лева, а образованите взимат по 3000 нагоре изведнъж ще се окаже, че няма да имат нужда от подобни политици, които управляват България през последните 28 години. Тогава с какво ще ви лъжат, за да гласувате за тях ?