26

NN

преди 5 години

При 120долара/барел-2,50лв.дизел, при 75дол./барел-2,50лв.дизел-някой прави огромни печалби.Къде стои ОПЕК тук, той не продава горива! Държавата няма механизъм за контрол/няма и да има/ защото взема 20%ДДС. Ако иска да реши проблема, приема закон за свръх печалбата и регулира пазара .Когато стане въпрос за данъци винаги се изтъкват социалните разходи и никога административните/ на първо място сме по бр.полицаи, съдии, прокурори, депутати и др./ с гол. заплати, обезщетения, не плащащи осигуровки!

25

Анонимен

преди 5 години

В Турция цените не са по ниски,а Иране в челната петица по производство на петрол.А кой колко и за кого изнася си е негова работа.Помислете,прочетете,проумейте а не пишете първосигнално като третокласници ,че сте смешни.Всезнайковци голобради !!!

24

Анонимен

преди 5 години

Разберете, единствените твърди постъпления са от акцизи върху, алкохол, цигари и горива. Така че няма как да ги намалят.

23

niki

преди 5 години

Начините за намаляне на цените на горивата от държавата са два:1. Намаля се акцизът върху горивата2. Държавата има голям запас от горива и излиза на пазара с по-ниски цени.Да ви светна, че нито едно от двете няма да стане.

22

Анонимен

преди 5 години

Не протест, а БОЙКОТ! Или и двете!

21

Анонимен

преди 5 години

Газта беше 0,64? и в момента е 0,70 , нафтата от 1,05 я вдигнаха ва 1,15? . далеч от 1,40 когато беше върховите цени.

20

Анонимен

преди 5 години

А в Турция не се ли определят от ОПЕК? Там как цените са по-ниски?.В турция има Ердоган, който вкарва в затвора такива като Ревизоро...

19

Анонимен

преди 5 години

Как само се опитват да лъжат народа... Разни измислени политици и друга платена ***...Рано или късно времето за разплата ще дойде!

18

Мда

преди 5 години

До TseИ за това става въпрос-данъчните складове,които имат един собственик-Лукойл.По закон не може да бъде внесено гориво без да мине през такъв склад.

17

Любопитен

преди 5 години

А защо бе унищожена Плама Плевен-конкурентен производител,макар и малък!????

16

Tse

преди 5 години

Държавата има много добър механизъм с който поддържа тези цени. Той е изкуственото поддържане на монопол чрез изискванията за складиране на много големи количества гориво които спират всеки опит за конкуренция на пазара на горивата.

15

Хм

преди 5 години

До АнонименАко ще се увеличава цената на горивата по еко-съображения,то нека това да пълни хазната(т.е. чрез акциза),а не джобовете на алчните търговци!

14

Антиседераст

преди 5 години

Ами прав е ревизоро. Държавата няма държавно производство, всичко е приватизирано ( унищожено) от наши хора и живее само от данъци и такси.

13

Ха-ха

преди 5 години

Не става въпрос за скъпотията причинена от високата цена на петрола,а за свръхпечалбите на нашенските търговци и единствения производител!Иначе властта не може да регулира цените,но може друго-да издава ежедневен бюлетин каква трябва да бъде цената при текущия курс на петрола,данъци и акцизи(постоянна величин),разходи(също постоянна величина) и приемлива норма на печалба.Нещо като фиксинга на БНБ.Така всеки ще знае къде,кой и колко го лъже.За това е нужен минимален ресурс-1 човек,или програма.

12

Анонимен

преди 5 години

Човекът ви го каза, нема пари , за цигари. На който му е скъпо да си търси алтернативни методи. Живея в единия край на варна и Винаги съм ползвал автобус, за училище, за техникума, за работа.... Лятото си имам едно моторче 125 куб.мм и ми позволява да идо и извън града.

11

Анонимен

преди 5 години

И крадливата Тиква навремето обясняваше, че държавата не може да намали цените на тока (само може да ги увеличава), но после дойде Орешарски и се оказа, че може!

10

Анонимен

преди 5 години

Естествено!Тая държава в нищо не може да защити народа си, може само да му дере кожицата!

9

Анонимен

преди 5 години

Приветствам всяка увеличение на цените на горивата. Дано да стане в скоро време 5 лева за литър. Повече не се диша, пък и всеки селянин е тръгнал до тоалетната с автомобил, и всяка кифла. И без това не умеят да шофират и постоянно се вижда как 18 годишни водачи и водачки правят тежки катастрофи с фатални последици.Време е за екологичен транспорт.

8

ай сиктир

преди 5 години

Преди години цената на петрола беше стигнал над 100$ на барел, а цените у нас бяха като сега какво се промени, че сега при около 80$ цените са същите. В цената на горивата почти 60% са акциз и данъци така, че ревизоро да не се прави на разсеян, че държавата не може да направи нищо, даже напротив точно тя има сметка от високите цени тъй като най-малкото приходите от ДДС-то се увеличава.

7

2+2

преди 5 години

В пазарната икономика търсенето определя предлагането=цените.СПРЕТЕ ДА КУПУВАТЕ ЕДНА СЕДМИЦА ГОРИВА И ЦЕНИТЕ ЩЕ ПАДНАТ.ТОЛКОВА Е ПРОСТО !!! Да обикаляш протестирайки с автомобил пълен с гориво е тъпанарско!!!