27

2003 год.

преди 5 години

една година живях в такава дупка, но за това време успях да спя с около 50 колежки.накрая хванах краста. трябваше ми месец да се изчистя. след това се преместих на квартира. беше як купон, не мога да отрека, но мизерията е пословична.

26

Анонимен

преди 5 години

Егати мърдите - измийте,боядисайте ,кво аз ли да дойда да ви почистя тоалетната ?И изобщо тоя комунизъм с безплатното жилище трябва да спре Веднага !Безплатно само за отличниците и то тези ,които остават да работят 10 г в България !чалгарите и мърлявите Вън от София !

25

.........

преди 5 години

Не са свикнали хората, затова така реагират. Бил съм на подобно общежитие и то в блок на Софийския Университет. Плащах по 20 лева на месец. Какво да ви кажа, бързо свикнах на условията :D. Нямаше как за такава сума да искам повече. Навярно в общежитията на Медицинския е една идея по-скъпо, но няма значение. Това е положението. Рядко човек може да случи на нещо по-добро.

24

Анонимен

преди 5 години

Айде де , за 60лв наем,парно,ток и вода в София идват всякакви ненужни "специалисти/ски " , па и недоволни ! работят продавачки и е....чки по нощите.Изобщо не съм съгласна с Моите пари тея да живеят безплатно ,па и ремонти да им се правят .наглеци ! измийте и боядисайте селитджъри мръсновати

23

До 10

преди 5 години

"Защо не се направи сериозен ремонт на обществени сгради и общежития,вместо фалшиво саниране?" Защото общежитията се ремонтират от самите Университети. Ремонтират толкова, колкото им стигат парите, заделени за тази дейност. Все пак са започнали и вече има доста прилични общежития, но иска време и пари.

22

Анонимен

преди 5 години

че аз в такива условия бях 5 години, но върха беше счупената тоалетна. 10 етажа нагоре като сеизхождаха и първи от наща стая разбирахме.18 блок варна завинаги!

21

Бръм

преди 5 години

Всички на евтино общежитие и на скъпо питие в дискотеката :)

20

Анонимен

преди 5 години

Трябва да се учат да живеят във всякакви условия . То в лукс всеки може

19

Унуфри

преди 5 години

Навремето завърших средно-специално образование. Започнах работа. След две години кандидатствах, приеха ме и завърших задочно више образование по специалноста. Не се смятам за корифей в професията, но имам претенции, че съм над нивото на колеги търпяли нищетата в студентски общежития. Който както си го направи. Универсалния метод за решаване на проблеми е метода на алтернативните възможности.

18

Така си беше и преди

преди 5 години

И ние сме спали в общежитията в кв.Дървеница по соц. време, когато бяхме на бригада. Беше отврат - влага, ***, счупени стъкла, мизерия отвсякъде. Сега част от общежитията са станали много хубави след ремонтите. Явно е необходимо време, за да се реновират всички.

17

Анонимен

преди 5 години

В такива условия се възпитава елита на нацията. И същия тоя елит ще остави същото след себе си

16

Анонимен

преди 5 години

Важното е да се клатят младите и денонощно да скърцат пружините в общака

15

да

преди 5 години

До Данидани дани,аз наема си го плащам и не съм програмист,всезнайко,взех жената да живее при мен и съквартиранта ми щото условията са мега мизерни в тея общежития.И не дестинацията не е англия и не смятам да бера ягоди като теб.Благодаря за успеха и като цяло писна ми от закърнялото българско мислене.Всеки гледа другия какво прави или говори.Не съм възпитан така не ме кефи манталитета на Простия Българин който е доста често срещан в днешно време.

14

Анонимен

преди 5 години

Сега става ли ясно защо, който има възможност за следване в чужбина следва извън страната?

13

Дани

преди 5 години

Хмм, как можеш на 23-24 години да казваш "Писна ми от безхаберие"? Мислиш че в АНглия на полето с ягоди ще те посрещнат с хляб и сол? Да живеш в това общежитие е същото като да живееш в бунгалото в ягодовата плантация в южна Англия. Не? Искаш да плащаш 20 лева наем, да не плащаш вода и ток и да ти ок общежитието? Ама ти си програмист и не може така? Ами тогава работа, наем и хубаво легло. Безплатен обяд няма. Успех в чужбина.

12

Анонимен

преди 5 години

До JordanТе могат да направят ремонт,могат да си поставят лепенки за ***,но няма как да спрат течовете и мухъла,това не е решение.Трябва да се сменят и оправят тръбите.В западните държави и Германия,осъждат наемодателите ако има мухъл,защото мухъла,плесента води до сериозни белодробни заболявания.Това е напълно недопустимо,да се отдават стаи с мухъл,хората цели сгради,къщи разрушават,ако не могат да решат проблема с мухъла.

11

не е боко

преди 5 години

До Анонимен Не е боко виновен ама н ее и невинен.Никой не обръща внимание на хората които искат да учат.Няма условия .Иначе семестрите над 500 лева нали.Никой не поглежда тези бази.седят и се рушат,чакат да падне и някой богаташ да си построи я хотелче я апартаментчета я нещо друго.

10

Анонимен

преди 5 години

Защо не се направи сериозен ремонт на обществени сгради и общежития,вместо фалшиво саниране?

9

Jordan

преди 5 години

Наемът за стая в СУ е под 20 лв. на месец на човек. В случай че тримата настанени си разделят ремонта - още по 500 лв. на човек еднократно. В момента свободният наем месечно е около 500 лв. в Студентски град. Така че всеки студент сам си преценява дали да си направи общежитието, което най-вероятно ще ползва 4 години, прилично за живеене или всеки месец да дава една минимална заплата на свободен наем.

8

Анонимен

преди 5 години

До гОСПОДЕй какви хубави бяха общежитията преди боко, ама той ги развали.