143

(-_-)

преди 6 години

Абсурд! Кой объркан тип ще дойде в България, при условие, че има далеч по-добри места за работа и живот!?

142

Анонимен

преди 6 години

Добрите инженери чакат да ги повикат в България. За какво да ходят в Германия или в Щатите например? А бългаеският бизнес нека да продължава с мокрите сънища.

141

Pen

преди 6 години

Айде внасяйте ги по-бързо тия масажистки !!

140

Кратун

преди 6 години

Няма се плашите! Той бизнесът ни ако имаше реална представа от света, нямаше да плещи такива глупости, фирмите му щяха да се развиват. Ако си мислят, че ще плащат на виетнамеца 600 лв, ония ще плаща наем 80-100 лв (щото живеят по 14 парчета в квартира), ще дава по 400 лв месечно за храна, сметки, транспорт и дрехи, ще си купува 2 пъти в годината самолетен билет до Виетнам за по 700 евро и ония ще е доволен, много се лъжат

139

Некъф

преди 6 години

По голям виц не бях чел. Кой ще ви повярва на глупостите?! Защо си мислите, че специалистите във написаните страни вземат по малко там, а при нас ще вземат повече?! Тази статия е поръчана от мутренските работодатели на които целта им е да уплашат българските работници и да продължим да им бачкаме за без пари. От тези страни хорта само докато стъпят на наша земя и веднага ще избягат на запад.

138

Анонимен

преди 6 години

В коя Германия и Франция е три хиляди евро минималната бе???Що говорите фантасмагории и наистина ако тук се искат "поне три хиляди евро"НА ГЕРМАНЕЦА КОЛКО ТРЯБВА ДА МУ ПЛАТЯТ КАТО ИМ СЕ ИМА ПРЕДВИД БВП-ТО НА ГЕРМАНЦИТЕ??Е..ти лузерите живеят по нашите географски ширини!

137

Анонимен

преди 6 години

Не знам кой ще се излъже да дойде да работи почти за без пари на българските мутри?!

136

Анонимен

преди 6 години

Ще дойде индиеца за 100лева АМА ДРУГИ ДЕН,ПО ЗАКОН МУ СЕ ПОЛАГАТ АКО Е БЕЗ ВИСШЕ НО ПОНЕ ГРАМОТЕН ДВЕ МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ НАЙ-МАЛКО,АКО Е КВАЛИФИЦИРАН с висше ДВЕ СРЕДНИ ЗАПЛАТИ НАЙ-МАЛКО и ако се налага платена квартира и транспорт!

135

Анонимен

преди 6 години

Немога да повярвам, че има големи хора , които сравняват България и Франция/Германия ! Понеже там било 3к минималната значи и тук трябва ? Вие сериозно ли ? Поне средно образование нямате ли ...вземете поучетее малко икономика и други неща...че може пък да поумнеете малко.

134

Анонимен

преди 6 години

Това което тайландците, виетнамците и други ще направят в България е това което българите правят на запад от години, да подбиват цените на труда. Прим

133

икономист

преди 6 години

Не разбирам само, къде е логиката да биеш хиляди километри път, за да станеш масажист в България, при положение, че има достатъчно възможности за такава работа в собствената ти държава(Тайланд)? Колко трябва да са изпаднали тези хора, за да дойдат в България? Освен ако не използват страната ни само като трамплин за Западна Европа.

132

Кратун

преди 6 години

Както казваше героят на Григор Вачков в "Мъжки времена"- едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш.... Нека се пробват, щом искат.

131

Анонимен

преди 6 години

Има милиони на запад ама друг път от 1,300,000 500,000 са в Турция,от останалите да кажем около 800.000 САМО в Германия последните години са над 300,000 достигнали а от тях над 50,000 са ДО 15 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ!!Една трета само в Германия са САМО на социални помощи,големи работници,голямо чудо я да си стоят там а и другите да идат.

130

Мен

преди 6 години

Ами като дойде индиеца да му работи за 100 лв. От нас българите няма да има нужда и ще почнат да ни уволняват под предлог намаляване на производството. Те и преди са предлагали такива промени ама сега им мина номера, да свалят заплатите, че им е скъпо. Абе мани мани

129

Анонимен

преди 6 години

"нашата тежка индустрия е хотели...."ТИНТИРИ-МИНТИРИ,АЙДЕ ТЪРСЯТ ПОД ДЪРВО И КАМЪК ЗАВАРЧИЦИ ЗА ДОБРИ ПАРИ,КЪДЕ СА???Търсят инженери всякакви.търсят учители,ама е по-лесно на запад нали,тогава що недоволствате?

128

Анонимен

преди 6 години

До didПо принцип е вярно, но защо има стотици хиляди, даже милиони българи, които от години си работят на запад. Щом работят там, явно не се скатават и виждат повече смисъл да се скапват за западни работодатели отколкото за тукашните. Всъщност именно работливите и кадърни българи се махнаха прогонени от политиката на работодателите -"като не ти отърва отвън чакат 20 за твоето място." Сега, хем останаха мързели и посредствени, хем не им се работи тежка работа за по-малко 4цифр сума.

127

Анонимен

преди 6 години

135 - Няма да дойдат, защото вони на корупция. За българите, не мога да генерализирам, но за всички институции мога.

126

Анонимен

преди 6 години

...ще внасяме индийци защото т.н. роми са най-долната каста от индийците а разликата между кастите е като между земя и небе......

125

ист

преди 6 години

Нашата тежка индустрия е хотели, ресторанти и дискотеки .Тайландските масажистки са прочути в целия свят. Особенно онзи масаж.Чужденките ще покажат своя опит, ще покажат нови начини и куртура.

124

Анонимен

преди 6 години

Първо тая бройка е фантастична и едва ли истинската бройка чужди работници ще надвиши една десета от цитираните 500000,аман от глупостите на синдикатите ни смешни!Второ не разбирам къде е проблемът,нали идващите от чужбина ще заемат места които сега са незаети и няма кандидати български граждани които искат да ги заемат,тогава какъв е проблемът?? Тия които казват "кой ше работи за 600лв"другарчета МИНИМУМ ДВЕ МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ ЗА НЕКВАЛИФИЦИРАНИ И МИНИМУМ ДВЕ СРЕДНИ ЗА КВАЛИФИЦИРАНИ по закон!