15

Анонимен

преди 6 години

А билети кога ще ги карат да дупчат? И кога ще започнат на-накрая да ги глобяват ако са без билет?

14

АТАКИСТ

преди 6 години

"Съгласно данните на Европейската агенция за основните човешки права 63 процента от ромите на възраст между 15 и 24 години са безработни, не ходят на училище и не получават професионално образование."Като не искаш да ходиш на училище, кой работодател ще иска да те вземе, като ти даже и името си не можеш да напишеш?

13

anonimen

преди 6 години

Дискриминация няма да има, ако има квота за тях в администрацията, полицията и армията.

12

факт

преди 6 години

Българите са дискриминирани а не ромите,това е факт.dw постоянно пуска провокации.

11

Мария

преди 6 години

КАКВА ДИСКРИМИНАЦИЯ,ТА У НАС ТЕ СА ПРИВИЛИГИЗИРАНАТА ОБЩНОСТ.НИТО БЪЛГАРИ, ТУРЦИ,АРМЕНЦИ И ДРУГИ ЕТНОСИ СЕ РАДВАТ НА ЖИВОТ БЕЗ АНГАЖИМЕНТИ.ДАНЪЦИ НЕ ПЛАЩАТ, ТОК ВОДА ,ПАРНО.СТРОЯТ КЪДЕТО ИМ ХАРЕСА,БЕЗ СОБСТВЕНОСТТА ВЪРХУ ЗЕМЯТА ,БЕЗ РАЗРЕШИТЕЛНО.ВЪЗПРОИЗВЕЖДАТ СЕ НА 12Г.И ЖИВЕЯТ С ДЕТСКИ И СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ. СЪЗНАТЕЛНО ИНВАЛИДИЗИРАТ ДЕЦАТА СИ ПО СЪЩАТА ПРИЧИНА. ПОЧИ ЦЕЛИ МАХАЛИ СЕ ИЗКАРВАТ ИНВАЛИДИ.ЗАНИМАВАТ СЕ С НЕЛЕГАЛЕНАС БИЗНЕС ДРУГА, ПРОСТИТУЦИЯ, ГРАБЕЖИ СЛЕД С УБИИСТВА .И ВСИ

10

Истината

преди 6 години

Когато някой каже, че всички от тези, на които тук се цензурира етноса, са престъпници, го обвиняват в дискриминация. А тук се твърди, че всички от цензурираният тук етнос били дискриминирани. Това не е ли същата дискриминация? Колко процента от българите, които не ходят на училище си намират работа? Процентът едва ли е по-различен от тези при цензурираният тук етнос. Истината е, че тези, които не ходят на училище и нямат образование, трудно си намират работа, а в България и Румъния всички трудн

9

Анонимен

преди 6 години

По заглавието познах източника и минавам само да повърна:-)

8

Анонимен

преди 6 години

В САЩ няма "дискриминация" на ромите.Сорос е предостатъчно богат да ги пресели всичките там.

7

Анонимен

преди 6 години

Поредната глупост от журналист на"Дойче веле".На дискриминираното му дават закуска,ако дойде на училище.На привилигированото българче нищо?!В УНСС имах двама колеги"дискриминирани".Ако българин забремени дете го съдят за педофилия.При дискриминираните е културна особеност.Търговията с деца при тях си е нещо нормално.Пиян малтретира на наредилите се на опашката за пенсии привилигировани с по 35-40 години осигурителен стаж,защото си изпил помощите и не може да дочака датата за новата!

6

Анонимен

преди 6 години

Колкото повече чета тАпизмите на DW толкова повече ми харесва тато .По негово време учеха и работеха и никой не казваше, че са дискриминирани. Сега им се молят да учат и работят ,а не само да ла пат помощи, но видите ли били дискриминирани е нЕма такова дебелоочие.

5

Анонимен

преди 6 години

Цитат подзаглавие: ДВ: Най-голямото малцинство в Европа е дискриминирано и маргинализираноОткога в Държавен вестник (ДВ) пише такива неща?! Нещо много погрешно има в тази новина.В България с ДВ се съкращава Държавен вестник и нищо друго.

4

Анонимен

преди 6 години

Съжалявам, но те сами се дискриминират!Имаме колежка от този етнос и всички я уважаваме, но има защо. Когато човекът става, никой не го отлъчва.

3

Анонимен

преди 6 години

Има дискриминация. И на турци, и на инвалиди. Не им се дават равни възможности за полагане на труд. Ако поради някаква причина работодателят ги назначи, то колективът не ги приема и създава среда, в която е невъзможно нормалното полагане на труд. Или ги принуждават да напуснат работа, или сами напускат, виждайки, че са различно третирани. Човек трудно се реализира професионално в общество, в което не е приет. По- скоро е невъзможно да се реализира.

2

Анонимен

преди 6 години

Няма дискриминация. Има подценяване. Те са наблюдателни, честолюбиви, умело боравещи с ласкателства и грубост, адаптивни, със силно колектвистично чувство ( модерният термин е работа в екип), открити към новото.

1

Келеш

преди 6 години

В България вече има дискриминация спрямо българите!