49

Анонимен

преди 6 години

Докато има балъци да купуват, ще има и тарикати да ги ограбват. НЕ КУПУВАЙТЕ, точно сега не е момента.

48

Анонимен

преди 6 години

купувайки "без пари" - сами надувате балона.пускайте у буркана двамата - за 5 г парите ги имате (гаранция!)- няма лихвар, няма дявол, няма мъки, няма грижи, няма нерви!послушайте ме ... да не плачите после!

47

Ужас

преди 6 години

Ценови балон за мен има тогава, когато в нормален квартал и нормални жилища, без някакви специални екстри (местоположение, изглед и т.н.), жилището струва повече от наема си за 20г. Всеки може да си направи сметката... За съжаление хората нямат култура на купуване, не само за имотите де, и така доста лоши имоти им се вдигат цените. Има жилища, които си струват, има и силно надценени! Също и заигравката с общите площи е голяма. Хора, внимавайте, като купувате нещо, проверявайте и мислете!

46

проктолог

преди 6 години

Балон няма. Има горещ миризлив въздух под налягане.

45

Анонимен

преди 6 години

До Брокер 40Какво предлагаш? Ако нямаш кеш или плащаш вноска по кредит, или наем - все даваш някъкви пари.

44

Чудят се как

преди 6 години

да ни накарат да продаваме жилищата си.Някой здраво е наточил зъби.Дали това не са същите среди, които преди 7-8 години се бяха загрижили за българската наука, та затова искаха да се закрие БАН, а имотите йда бъдат продадени 25 ПЪТИ по-евтино. Едни от първите думи на Дянков, когато стъпи на бълг.земя, идвайки да стане министър, бяха:"Ще продадем имотите на БАН за 200 милиона."Международният одит доказа, че те струват 5 МИЛИАРДАНе че БАН няма трески за дялане, но защо чужденци да се облажат?

43

купувач

преди 6 години

До Анонимен 39Няма лошо първият имот на младите да е двустаен. Нормално е да нямат пари на този етап, най-вероятно е да нямат и дете. Двустайният апартамент позволява поносими вноски за кредит и по-малки режийни разходи. На по-късен етап /при деца и по-добри доходи/ могат да го заменят за по-голям и да доплатят разбира се. Лошото в БГ е, че тук двустайния се проектира и построява като истинска кутийка.

42

Притежател

преди 6 години

Там притежателите обикновено са хора, които са решили това да им е бизнеса. Тук *** и пульо с мизерни доходи иска да притежава

41

хосе

преди 6 години

100 % вярно

40

дърт

преди 6 години

Балон няма, има сапунен мехур.

39

ей

преди 6 години

Медиите надуват балоните а после обикновените хора страдат.

38

инвеститор

преди 6 години

До Анонимен 33Имаш право, че в други държави ще получиш по-добро качество за парите си. Не съм съгласен, че имот в София е лоша инвестиция. Тук имот купен на добра цена се изплаща за 15-18 години чрез отдаване под наем, калкулирам плосък данък 10% /може и да не декларираш нищо/. В Германия например, данък доход от имоти е 45-50%, да не говорим за ремонти, а и няма как да не го декларираш.

37

Брокер

преди 6 години

Купувайте, роби, теглете дългосрочни 20-30 годишни кредити и купувайте! Всичко е наред, продължавайте да консумирате!

36

Анонимен

преди 6 години

"Двустайните апартаменти продължават да бъдат най-търсени от млади новодомци..." - да, защото нямат пари за тристаен, а не защото предпочитат да живеят в кутийка!

35

специалист

преди 6 години

Балон има или поне със сигурност пазара се насити и търсенето пада. България се обезлюдява, но София не, имотите винаги ще се търгуват. Реалната цена на 1 кв.м. е 600-1000 евро. Най-бързо ще се обезценят некачествените сгради и тези с лоша комуникация. След няколко години ще има и сгради, които ще се обявяват за опасни /такива с конструктивни проблеми от лошо изпълнение и подръжка/. Собствениците им ще са принудени купуват/наемат други жилища.

34

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 21, Замисли се! Все някой притежава дадените под наем жилища на запад. И плаща данъци и разходи за поддръжка. И този някой печели от това (иначе не би го правил, нали). Тоест наемът покрива всичко това плюс цената на жилището (плюс лихвите по кредита) и остава и печалба на собственика.Това е култура там, но не значи че е по-добро от притежанието. Просто там хората са склонни да се местят повече.

33

факт

преди 6 години

Платена публикация която е в полза на брокерите...

32

Анонимен

преди 6 години

Виждайки какво се случва около мен доверието ми към подобни статии клони към нула. Но, дерзайте, светът е пълен с балъци. "Ако те измрат, тарикатите сами ще изчезнат."

31

Анонимен

преди 6 години

Тези статии са лъжливи и налагат установено от банките статукво. Цените са този град са абсурдни, никъде го няма това, в същия момент банките са с нй-високи лихви от цяла Европа, а хората теглят ли теглят жилищни кредити, докато ни пускат такива статии да ни обясняват, че всичко е ок. След 3-4 години този балон ще се спука и много хора ще са с пръст в уста, чудейки се какво да правят с огромни кредити и нищо струващи жилища.

30

Анонимен

преди 6 години

Както и да се стараят фирмите за недвижими имоти, няма как да излъжат, че у нас не се надуват изкуствено цени. В Гърция и Хърватия /за там проверявах лично/ цените на далеч по-качествени имоти са по-ниски от тези тук. Не бих инвестирал в имот в България, освен ако не ми е единствен и не живея в него. Спестените от мен средства ще инвестирам в чужбина, за което правих и продължавам да правя проучване.