76

Анонимен

преди 7 години

84, прав си- всички които откъсват децата си от тяхната естествена семейна среда са виновни, няма невинни когато говорим за деца- не може деца да престояват в институция по 10- 12 час, защото мама каза да си поиграели- това е жестокост.

75

Анонимен

преди 7 години

Споделиха ми, че ако сложим камера на майката- имало много неща да научим.

74

Анонимен

преди 7 години

Кога ще има камери за онлайн наблюдение в яслите градините и училищата?

73

Анонимен

преди 7 години

Просто доказва че са назначили непрофесионалист на мястото ,нищо повече.Разбира се като оставим емоциите.На много работни места в българия ,има непрофесионалисти на работните места, но в училищата и яслите и медицината , може да има кофти послевия.Всеки знае за това ,обаче всеки казва е ми при тези условия никой професионалист не иска да работи ,и за това назначаваме непрофесионалисти. Проблема е в всяка една сфера ,просто вече в профеционалистите не са ценени, но при липсата се получа такива

72

55

преди 7 години

И пак всички са невинни!

71

Анонимен

преди 7 години

80, говориш за морални права, които стоят над правовия ред- е в твоя дух да те попитам редно ли е да се отглеждат децата от сутрин до вечер за по 7-8 стотинки на час и за да облекчим некой си който мери по цял ден оная си работа и не работи с парите от моите данъци- не е морално нали, няма справедливост нали- кой си е раждал децата да ги гледа и да отговаря за тях, а сега нещо и от правото- когато лелката затвори вратата на институцията- тя поема отговорността за всичко кое направи детето.

70

Анонимен

преди 7 години

На тази мама бих и спретнал една скрита камера...има какво да си види.

69

:-)

преди 7 години

И така докато си говорим за компромати... Веселото е, че на "Дебелата Стелка" татко й най вероятно ще се окаже едричък чичо. Ако пък са му дърпали ухото преди 30-тина години и е седял прав в ъгъла, най-вероятно е и с добре оформен кофти селски характер. Как ли ще се чувства възпитателката да понесе гордо изблика на резултата от подобно възпитание на собствената си глава?

68

Анонимен

преди 7 години

Дори и нарушила закона, майката е в моралното си право.Жалко е че не среща подкрепа от останалите родители. Явно те са ОК с това да обиждат и бият децата им.Твърде е вероятно подобни неща да се случват в повечето детски градини.

67

Хаирсъз

преди 7 години

Oбеля! Бетер турска работа!

66

Анонимен

преди 7 години

*** къ низаконну- опасвам се в камери и микрофони и само някой да крещи, вика, рита, обижда, псува детето си- записите на агенцията по закрила на детето- да питам аз къде са мамите към 17 часа че си не взимат децата- аз пък живея до детска градина и чувам и виждам какво се случва от родителите- да питам аз като как тъй мойте данъци да отиват за готованките- мятат си децата и в живота- аз пък засичах група майки и татковци отпрашваха нанякъде- сега ще им слагам камери.

65

Анонимен

преди 7 години

Браво на майката, тя има право да знае какво става с детето в яслата. Откачените лелички без никакъв педагогически подход - Вън!

64

s

преди 7 години

До Камерите са решениетo - По същата логика:Ако в яслата/градината постъпва дете, което е невъзпитано, без никакви изградени навици, бие се по цял ден, хапе, чупи, то тогава може ли в дома на родителите да се поставят камери и да се гледа постоянно какво става там?

63

Анонимен

преди 7 години

59 съм ама защо сте ми сложили минуси- говоря че нашите деца играят заедно, а тя крещи на детето си и го шамари, камера ли да и пусна и на нея.

62

Patila

преди 7 години

Аз съм против държавните ясли и градини във вида в който съществуват в момента. Не съм съгласна с парите които общината получава от моите данъци (по постоянно местожителство) да се финансират подобни заведения. Мисля, че ако решат да ми дадат въпросните пари като ваучер който сама да реша къде да ползвам ще е най добре. Който иска да дава ваучера на тия заведения, който не иска да си доплаща в други или да ги ползва за други нужди на детето.

61

Статистика

преди 7 години

За съжеление манталитета на българката е като на "лелките" от описаната случка. Често забелязвам майки седящи по градинките,пушейки си и клюкарствайки с деругите майки да се обръщат към някое "провинило" се дете с : "Ей *** ,ще те смачкам!" " *** такъв" и т.н. Майките изглеждат материално осигурени ,но пък е видно ,че повечето обичат да гледат помия като "София ден и нощ" , турски сериалчета и телевизия "Планета". Това е положението.

60

Анонимен

преди 7 години

""Това не е честно да се прави спрямо колегите и спрямо детската градина."Моля?!! Незаконно било! А да тероризирате децата е законно, така ли? Плаща ви се да се грижите за тях, не да ги тормозите. Жалки ***! Колко голям комплексар трябва да си, за да си го изкарваш на беззащитно дете?? Тия са за убиване, не за съд или инспекторат!!!

59

Анонимен

преди 7 години

V 4asnite gradini i u4ilischta ne smejat da se darjst gruno dezata na mutri imutresi na minidtri i dpurati sa tam te sa bogataschite i mogat da si pisvolat po 5000 eur na g gradini pi 600. 700 lv kapitalisam ne demokrazia s bivschi komunagi i dezata im na vlast sasipaha bg. Napraviha ja nai bedna mrasna jalko

58

Анонимен

преди 7 години

АЗ СЪЩО СЪМ ИСКАЛА КАМЕРИ И ЗАПИСИ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА , НО ЗАРАДИ НАГЛО ОТНОШЕНИЕ НА РОДИТЕЛИ КЪМ ДЕЦА- ИМАШЕ МАЙКА, КОЯТО ЧАКАШЕ ДО ГРАДИНАТА С ДЕТЕТО В РЪЦЕ ДА ОТВОРИМ, А ПОСЛЕ ОТ ЗАНИМАЛНЯТА СЕ ЧУВАХА ВИКОВЕ И КРЯСЪЦИ, МАМА ТАКА СИ НАЛАГАШЕ НАСЛЕДНИКА, ЧЕ ЕДИН ДЕН ГО ПРИЕХМЕ С НАКЪСАН ЕЗИК, А СЛЕД ТОВА ГО ПРЕБИ ЗА ЕДНА ТОПКА- БЕШЕ ПАДНАЛА ЗАД ОГРАДАТА- ТА ТОГАВА ПРЕГЛЕДАХ ДОСТА НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ - НИКЪДЕ В ЕВРОПА НЯМА КАМЕРИ.

57

Анонимен

преди 7 години

Ако майката обичаше дето си нямаше да го използва като подслушвателно устройство... а и добре направила го и какво е открила че са го били наричали лигльо ...боже все едно майката не говори така на детето си.