295

e-vestnik:

преди 8 години

Бел. ред. - Годишно от емигрантите в България постъпват около 2 млрд. евро, според различни преки и косвени данни. Брутният вътрешен продукт е 44 млрд. евро. Според статистиката доходите на домакинствата в България са основно от заплати, пенсии, социални помощи (почти 85%), после наеми, дивиденти, а само 3,9% са в графата други, където попадат и пари от чужбина.

294

e-vestnik:

преди 8 години

Не е прав и в размера на приноса си, и в другото. Гражданските права, в частност изборните, нямат нищо общо с това кой колко е внесъл. Да, ама той и още няколко шумни хора го повтарят като мантра. Както и да е. Молбата ми е да кажем и една добра дума за Стоян, де.

293

e-vestnik:

преди 8 години

Хилядата лева на Бежан носят на България 166 лв., а хилядата лева на Стоян носят 724 лв., плюс това че родната икономика и общото благосъстояние на народа ни растат. Бежан обаче е наричан най-големия инвеститор. Даже малко високомерно се държи и подчертава и възвеличава приноса си към България и го връзва с гражданските права.

292

e-vestnik:

преди 8 години

Само че, преди да ги даде, Стоян е внесъл в бюджета на България 558 лв. Когато тя ги похарчи по молове и козметични салони приносът на тези пари за българския бюджет е още 166 лв. или общ размер 724лв.

291

e-vestnik:

преди 8 години

Когато тя ги похарчи по молове и козметични салони, приносът на тези пари за българския бюджет е 166 лв.Стоян, който работи като като мозъчен хирург или мияч на чинии в България, е работил съвестно в полза на българската икономика, спомогнал е за благосъстоянието на България, увеличил е брутния вътрешен продукт на България, напълнил е и осигурителните фондове на България и също дава на жена си 1000 лв. за харчлък.

290

e-vestnik:

преди 8 години

Бежан, който работи като мозъчен хирург или мияч на чинии, е работил съвестно в полза на чуждата икономика, спомогнал е за благосъстоянието на чуждата държава, увеличил е брутния вътрешен продукт на чуждата държава, напълнил е осигурителните фондове на чуждата държава, и изпраща на жена си в България 1000 лв. за харчлък.

289

e-vestnik:

преди 8 години

История за Стоян, който живее и работи в България и за Бежан, който живее и работи в чужбина. И двамата мъже на място, които дават на жените си по 1000 лв. на месец. Защо ли? Защото мъжете сме за това, да даваме на жените.

288

e-vestnik:

преди 8 години

Михаил Хаджиянев, Фейсбук Във връзка с възникналите дебати относно сънародниците ни в чужбина и бомбастичните изрази, които се употребяват за техния паричен принос към бюджета на страната (аргумент, който е ирелевантен, когато се касае за граждански права), ще ви разкажа една история.

287

оцеляваща

преди 8 години

До Герган 350Не сравнявайте Германия с България.Германия е богата на природни изкопаеми и има силна индустрия и е много голяма,а България е малка държава и ЕС ликвидираха това,което имахме.А хората бягат,защото искат да работят истински и съответно оценени и заплатени.Това в България ,вече много години,е неописуемо ужасно!

286

Анонимен

преди 8 години

Бягайте от България и си оправете живота, докато сте млади. Идва време, в което мутрите и капиталистите ще си платят! Ще им връчим сметката и ще трябва да си платят. Народният съд наближава!

285

Ко?...Не!

преди 8 години

Най-жалки ми се струват нашите бивши сънародници-бежанци (!!!), които твърдят, че са патриоти Зарязали са "многообичаната" си родина избягали са като жалки сирийци и афганистанци, тук ууправниците и мизерията им били кривиако обичате страната си толкова, останете тук и ги оправете тия неща, но вие сте избрали по-лесният път, а се биете в гърдитесрам и позор !!! Ако още 1,5 млн. избягат като вас, няма да съществува България, драги псевдопатриоти!!!

284

anon

преди 8 години

"какво направихме тези дето сме в чужбина?"ми.. храниме ви и наливаме пари за да не се превърне родината окончателно в бантустан... щото ако трябва да си говориме истината- останали сте само скотовете и тук таме по някой хитрец дето обича да е голяма жаба в малък гьол. хайде сега щракайте минусите и цъкайте с език следващия път като някой крадне милионите

283

red charger

преди 8 години

Скъпи сънародници в Англия, ако ви просълзява концерт на псевдо патриота Трифонов, а не мизерията, в която сте оставили да живеят родителите ви, техните родители и близките си, то вие , ще ме прощавате, не сте патриоти. Вие сте егоисти, които си мислят, че еврата, които пращате на родителите си или децата си, ще изпълнят дълга ви към семейството и милата ви родина

282

Ко?...Не!

преди 8 години

Относно мита, че българите от чужбина внасяли огромни пари в бг, прочетете материала по тази тема в е-vestnikнакратко: изпращат около 2-3 млрд. евро, а бюджета на бг е около 47 млрд. евро(по памет), който се формира от БЪЛГАРИТЕ, РАБОТЕЩИ И ЖИВЕЕЩИ В БЪЛГАРИЯ !!!!!!!

281

Аз

преди 8 години

Според мен е хубаво ,че повечето бедни избгаха от България. Така спасиха себе си и роднините си. Лошото е,че няма да се върнат защото тук са живели бедно и имотите и заобикалящата им среда е бедна. Да не мислите че някой със собствен апартамент на центъра и бизнес или добре платен ще тръгне да бяга......избягаха сиромасите.

280

момиче, 20

преди 8 години

Злоба и нереална ограниченост. Не допускате ли, че има хора, които не "бягат" от нищо, а просто искат да поживеят известно време на чуждо място, да се възползват от нови предимства, НО и да се сблъскат с нови трудности, да погледнат отблизо нова култура? Такива хора обикновено принадлежат на света, не на конкретна държава. И да, някои от тях не се определят като патриоти, но пак са по-полезни от други, които като вас предимно сипят нападки. Независимо дали са чистачи или атомни физици...

279

Калимандрото

преди 8 години

Да живее кралицата

278

Герган

преди 8 години

Причината България да прилича на *** е в самите нас. Ако българина беше задружен, родолюбив, работлив и отговорен, нямаше да има мутри и крадливи политици просто защото обществото няма да ги пусне да съществуват, и държавата щеше да е подредена. Но българина е хитрецът *** Балкански и ето го резултатът. Ето например Германия загуби две световни войни и пак е по-добре от всички в Европа. Ако бяхме хора с ценности каквито са били дедите ни, щеше да е друго. Но сега е царството на *** Балкански.

277

-

преди 8 години

леле, леле, леле... най-обичам да мразя...

276

Анонимен

преди 8 години

До seira344A знаеш ли че парите дето влизат в България от тези които са в чужбина, са повече от цялата мутренска икономика в България?Тия българи в Лондон, дори и повеччето да са *** парчета, интуитивно усещат че в България нещо не е в ред. И не искат да им работят на местните ни комунистически 'бизнесмени'