Снимка: Facebook

След концерта на Слави Трифонов и "Ку-ку бенд" в Лондон, който събра впечатляващите 12 500 българи, метрото в британската столица се превърна в сцена на родния патриотизъм.

В мрежата бе разпространено видео от подземната железница, в която стотици наши сънародници пеят националния химн, прибирайки се към домовете си.

Кадрите породиха противоречиви мнения, като едни нарекоха българите в чужбина "чуждопоклонници", а други се умилиха от национализма им.

"Знам, че концертите на "Ку-ку бенд" зареждат с много емоция и патриотизъм, но искам да се обърна към тези българи в Лондон, които така емоционално пеят химна... не е достатъчно да пееш химна и да се просълзяваш, когато чуеш българска народна песен. Вместо да пеете и да плачете на концерти, елате си тук и работете за държавата си, плащайте данъците си тук, отглеждайте децата си тук, харчете парите си тук. Това е патриотизъм, а не порив на такъв след концерт на Слави. Извинявам се, нищо лично!", написа под видеото Румяна Гетова.

"Браво ЛОНДОН!! Да, мила ни е Родината! А тоя дето се пени, че не сте българи, хич не му обръщайте внимание. Проблемът си е негов... ма и кой ли го пита?", опонира Цветомир Рангелов.

"Мила родино, ама си седите там смешници, чуждопоклонници!", написа и Любомир Нинков.

Васи Стефанова пък му отвърна: "Даже не намирам думи. Пиша и трия изречения вече няколко минути. И какво като сме тук? На нас не ни е мила родината ли? Ние нямаме право да милеем за нея ли? Това, че сме избрали този път, е наш личен избор. Къде живееш и дали си обичаш българското нямат връзка за мен. Аз бях на концерта и емоцията беше уникална - толкова много българи на едно място! Ако не бяхме пели химна, пак щяхме да сме черни - ни така, ни иначе. Струва ми се адски неуместно на такова събитие да те обвиняват за анти-патриот!" 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase