36

Фотограф

преди 11 години

Големи сте разбирачи - сенките били много контрастни, светлината идвала отляво - вземете един фотоапарат със светкавица и накарайте двама приятели да застанат на ~50 см от някоя стена и снимайте от ~3 м, да видите че ще се получи същото. Светлината пада почти под прав ъгъл, но леко отдясно. Кадърът е зумнат, затова изглежда, че е правен от съвсем близо и изглежда, че сянката на момичето трябва да отива надясно, но това не е така. Контрастът на сенките е заради ярката светкавица, съвсем нормално.

35

Анонимен

преди 11 години

на момиченцето сянката е от погрешната страна, светкавицата й идва отпред, сянката трябваше да й е в гръб.

34

до 35 фото

преди 11 години

Що не вземеш да си строшиш фотоапарата и бебе би видяло един контур като с маркер отляво.По фалшиво от това НЯМА!Интересно какъв си ,че се опитваш на тоя свършен факт да доманиполираш и то с изтъкване на качества които определено не притежаваш.

33

Анонимен

преди 11 години

snimkata e montaj ot *** naro4no

32

Анонимен

преди 11 години

Аз като го писах ми дрънкахте нали!То се виждаше ама медератора много му здраве ,че си направи сензацията!Това не е журналистика ,а порнография.

31

Фотограф

преди 11 години

Занимавам се с фотография от поне 20 години ! Работел съм с почти всички програми за обработка на снимки и мога съвсем спокойно да кажа дори на пръв поглед, че това НЕ Е МОНТАЖ ! Ако има някаква манипулация то само децата могат да кажат дали някой ги е накарал или са решили да станат известни :)

30

MM

преди 11 години

Това само показва, колко лесно се манипулира масата. Една снимка във Фейсбук и всички са възмутени. Никой не си прави труда да помисли или провери. И не е важно, че това става с такива снимки, а че става с каквото и да е.

29

Един

преди 11 години

Айде бе монтаж сега било.....колко удобно...типична ви българска работа...ей такива са ви ''рожбите'' кофти материал :) Кофти ви е нали?

28

Анонимен

преди 11 години

От самото начало си помислих че има заигравка,не случайно са избрани белички,русички красиви деца,много станаха ***-турските издънки,и трябваше да се направи нещо.

27

Анонимен

преди 11 години

eeeeee ne e 4esno nali se spravqme dobre obama nqma zabelejki k1m bg

26

Монтаж е

преди 11 години

До не е монтажАко се загледате внимателно точно по средата на снимката е отблясъка от светкавицата. При момчето е правилна сянката това трябва да е гърба му, но при момичето светкавицата светкавицата вместо да е зад нея е пред нея, където ако следваме физичните закони би трябвало да няма сянка.

25

Монтажжжжж

преди 11 години

Някой *** покровител иска да приравни , които се гавриха с националните ни герои с руси дечица. Е, не му се получи :) 100% монтаж.

24

Дядо Мраз

преди 11 години

До редакторите и авторите в Днес.БГ - Значи, този път ще Ви похваля. Снимката е страхотна. Направо страхотно сте я обработили, зада прикриете лицата на децата. Имам един въпрос, кой Paint сте ползвали, на Windows XP, Vista или 7. Между другото, дали човека, който я е обработил толкова ефектно дава частни уроци по пейнт? Много бих искал да се запиша при такъв майстор. Пичове, излагате се с така поднесени материяли.

23

Анонимен

преди 11 години

Тази снимка се публикува за втори път. Няма начин тези деца да не са разпознати, откъдето и да са, ако са българчета. Няма начин учители, съученици , съседи да не са ги разпознали до сега.Остава варианта или снимката да е много стара, децата да са пораснали, за да не бъдат разпознати, или да е фотомонтаж/

22

Велес

преди 11 години

Цел на снимката: Да се създаде брожение сред хората,на които са скъпи националните ценности!Факти:Вижте сенките от светлината!1. при снимката на портрета светлината е била точно отпред и малко отвисоко,няма сянка от лявата страна на рамката и отдолу.2. при монтажа, децата хвърлят сянка отляво и надолу,а такива липсват на рамката в-ху стената... - Извод:Да,снимката е монтаж!!!! Да се открият тези,фалшифицирали и публикували провокативния материал

21

сянката

преди 11 години

отгоре на всичко момиченцето в дясно не може да има сянка от ляво, защото и светлината идва от ляво, така че 100% монтаж

20

Гошо Тъпото

преди 11 години

И ние в Кривунделово...веднага разбрахме че това е...груба и нагла провокация.Някои обаче си...припяват,какво поколение...растяло и да хюлят българщината.Точно това са...целели монтажистите-провокатори,да ни гледат...сеира и сами да се...оплюваме.

19

Кисинджър

преди 11 години

100 % не е монтаж. Това е резултата - деца на чалгизирани родители. И не са само тези, пълно е в България с такива. И като порастнат не ми се мисли, Панайот от ББ ще ни се струва като академик. Не народ, а ***...

18

много ясно

преди 11 години

еми такива руси деца в бг няма, камо ли пък въ Видинско и то две на 2 квадрата площ. така че спете спокойно, това са някакви великобританчета.

17

Анонимен

преди 11 години

Снимката е правена видимо лятото и вероятно се деца отишли от града при баба. Ако са търсили само сред учениците учещи в региона е разбираемо защо не са ги намерили!