18

Александър

преди 11 години

Въпрос за 50 стотинки. Колко лекари ще напуснат България до края на мандата на Герб?1. около 20002. не по-малко от 20123. всичките освен министъра (ако той въобще е лекар , а не бизнесмен)

17

www

преди 11 години

ЗА КАКВО УВЕЛИЧЕНИЕ СТАВА ВЪПРОС - ТЕ ВСИЧКИ ЛЕКАРИ СА ВЕЧЕ МИЛИОНЕРИ - А КОГА ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАТ ЗАПЛАТИТЕ НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ????

16

Анонимен

преди 11 години

за заплати няма ,а за мъжа и има да си прави милионите във фирмата му

15

провинциалист

преди 11 години

Ама на мен не ми пука за Московски. Освен това има само елементарни травми, но го транспортират до София, ***! Де тоз късмет за някой небогоизбран! Нека да види как в малките градове хората се лекуват. Защо бърза за ВМА? Но не им се доверява, нали?

14

цитат

преди 11 години

Георги Ангелов "Отворено общество":- Да направят закона заминимална заплата даго няма. И всички щеимат работа. Така тезибез работа ще имат сигурназаплата от 100-150- лева.Петър Петров икономист:- Георги, ти казваш чеповишаването наразходите за трудувеличавабезработицата. Нонали Адам Смит казва че всичко е труд. Значиако някой харчиповече ще има повечеработни места. Днесвсички икономисти сасъгласни че Маркс е прав че високатапечалба на бизнесасъсипва икономикатаи прави безработица.Освен това Българияима най-ниски разходи за труд. 15-пъти са по-ниски разходите затруд в Българияспрямо най-развититестрани, апроизведеното от работниците БВП есамо два пъти по-ниско. Георги, акодоходите на българитеспаднат с 50%(заплатите и разходите за работник вработата) - ще можели едно семействопроизвеждащотодомати или мляко(дори и в сивият сектор да са) ще могатли да продадат повече.Няма как да продадатповече. Ще продадатпо-малко, което ще е ипо-нисък доход за тях но и по-малкопотребление и оттяхна страна. Ето защоБългария е зле. Самотова е причината.Причината и за безработицата.

13

Герберски постижения

преди 11 години

Анестезиолози и хирурзи масово напускат България, съобщи шефът на лекарския съюз. Освен тях има отлив на уролози, ортопеди, травматолози, акушер-гинеколози, педиатри и патоанатоми. След изцепките на Цветанов, вероятно отливът на акушер-гинеколози ще се увеличи.Впрочем премиерът Борисов даде старт на войната срещу лекарите, като започна още от първите месеци на управлението си да ги обвинява, че взимат по 40 хил. лв. заплата.Пригласяше му и културният министър Рашидов, а услужливите вестници и телевизии правеха репортажи за крадливите лекари от цялата страна.Е, сега берем плодовете.За 2010 г.- над 500 лекари са заминали да работят в чужбина, показва статистиката на Лекарския съюз. Той издава специални документи за заминаващите на работа, затова има статистика. През 2009 г. броят на напусналите лекари е 400, а през 2008 г. - 380.Излиза, че под мъдрото ръководство на вожда и учителя Борисов и верните му съратници Цветанов и поредица здравни министри, лекарите в България се развиват добре - намират си работа в чужбина.Според статистиката най-много заминават за Германия, Франция, Англия, Северна Ирландия, Дания, Швеция. По данни на Дружеството на анестезиолозите за няколко години от 1500 в България са останали едва 600 анестезиолози. Заплатата на един такъв специалист у нас е 700-800 лева. В Европа 5-6 хил. евро. Нека Борисов пак се провикне, че били високи лекарските заплати.А патоанатомите били под критичния минимум - едва 70-80 души в цялата страна. За какво служат те ли? При сегашната властваща простащина наистина трябва да се обяснява. Патоанатомът казва какво точно е причинило смъртта, от което лекарите си правят изводите как да се лекува едно или друго. И за да се докаже едно убийство, е нужен патоанатом.Но точно затова те в България са подложени на натиск от полицията - например онзи случай с полицаите в Благоевград, които убиха човек при арест. Патонатомът, който доказа, че са го убили с бой, проф. Раданов, се самоуби, а след него направиха 3 нови експертизи, 2 години по-късно, за да оневинят полицаите-убийци. Но съдът все пак ги осъди, макар да им намали присъдите.И лабораторните лекари в България са само 280. Това е също катастрофа - без тях не могат да се поставят точни диагнози и лекарите лекуват на тъмно.Кандидатстващите да следват медицина намаляват от година на година Затова пък кандидатстващите в полицейската академия се увеличават - по данни на ректора й за 1 място се борят 13 души.Това са приоритетите на държавата.Впрочем така е и с учените, които сегашното правителство изкара тунеядци и търтеи. Всякакви по-интелектуални професии се изнасят навън, защото не виждат шанс в държавата.НО ПОЛИЦЕЙЩИНАТА ПРОЦЪФТЯВА.

12

джаба

преди 11 години

Тази чавка какво се напъва,къде са 70милиона от здравната каса.Това са парите на данъкоплатеца.А отсреща търговци с бели престилки.

11

дУ 12

преди 11 години

В.Сидеров и Яне Янев ,.са като ГАЗАРБАЙТЕРИ ,.....работят за този ,който им плати ,ТЕ СА ---ТЪРГОВЦИ !

10

Моооооля!

преди 11 години

А къде са национализирани от Дянков 1 милиард и 400 милиона лева НАШИТЕ здравни осигуровки?Герберастите крадат вече и с г.за си!Дано се задавят!

9

ДО 12

преди 11 години

Не ,аз съм от ---БКП--,доволен ли си?

8

до 13

преди 11 години

Едниственото положително ,което имат *** Е ЧЕ---ПОДДЪРЖАТ ДИСЦИПЛИНАТА В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО !

7

...?

преди 11 години

ЗАЩО ЦЕНИТЕ НА ЛЕКАРСТВАТА ,КОИТО СЕ ПРОДАВАХА В СЪСЕДНИТЕ ДЪРЖАВИ ---3 пъти по-евтино /или с 367% поевтино/,отколкото в Бг не са намалени от ----СОФАРМА----!И големия парадокс,...."С 3 % ли,с 4% ли да се намалят цените"? ---Това е унизително,цените БИ следвало да се намалят с толкова ,с КОЛКОТО СА СЕ ПРОДАВАЛИ В СЪСЕДНИТЕ ДЪРЖАВИ ,А ИМЕННО ---С 367%......!Да ,така е ! *** Нешева се противопостави ,като не ИМ подписа договорите ,....и заедно и видяха сметката !

6

ССС

преди 11 години

Тази още ли е на свобода

5

до 2

преди 11 години

Кратуно,всички в Бг за тебе са ---комунисти !Я покажи,..... ПОНЕ един истински ДЕМОКРАТ !

4

АЗЕ

преди 11 години

Пари---ИМА!Парите са при Ст.софиянски,Огнян Донев ,Любо ,и Диляна Грозданова ---вижте им състоянието ,---палати ,дворци,охолен живот ---СОФАРМА ,ИМОТИ ,ИМОТИ ,САМОЛЕТИ !НЕОБХОДИМА Е ---ХУНТА в Бг !Където е имало хунта ,там нещата са се оправили !

3

ощетен

преди 11 години

Повечето доктори само пари искат,за съжаление!!!!!!

2

Оп-са

преди 11 години

Чакайте бе, значи излиза, че държавата в лицето САМО на болниците, дължи 340млн. лева на частни компании??? Така ли? А колко е общата задлъжнялост на държавата към бизнеса? Това са много пари!А това, че не можело да се увеличат заплатите на лекарите не знам как да го коментирам! При положение, че една сервитьорка в обикновен бар в София си докарва 1000+ лева! Има нещо жестоко сбъркано! Ама те като избягат всички читави лекари, вече ще е късно...

1

Анонимен

преди 11 години

А за бонуси има ли, или това е стар гаф и го забравихме?