30

Тричко

преди 11 години

Учете турски, че преводите на филмите струва скъпо :)

29

Анонимен

преди 11 години

Българина има още планини сомуни да нагъва и езера бобец да сърба, за да стане цивилизован! На кой какво му пречи кой какъв език си говори бря ***!?

28

325

преди 11 години

Трябва да направим така че турците да започнат да пренебрегват родния си език ,вярата и обичаитеТе трябва да загубят своята идентичност

27

Анонимен

преди 11 години

Тааа продажничка кво се бърка къде й не е работа. Догодина ич да ги нема тези учебници. Продажно гнусно племе сме еееей

26

Анонимен

преди 11 години

Imala maika ......?,

25

РадостинРадуков

преди 11 години

На нашите турци като идат в Турция им викат *** .Езика който фърфолят ТЕ тук е старовремски, архаичен който съвременния турчин НЕ РАЗБИРА .

24

до 25

преди 11 години

Не мога да дам мнение за ромите но езика е важен. Трябва да се изучава официалният език който трябва да се владее перфектно но майчиния (в случая турския) не може да бъде забравен. Интеграция - ДА но асимилация - НЕ. Единствената защита от асимилацията е родният език. Това, че забравяте родния си език когато заживеете в чужбина никак не е похвално.

23

Орхански

преди 11 години

Съучениците от Истанбул ще ги слагат в малкия си джоб тия. Калпава работа...

22

Аман от предатели!

преди 11 години

Кой ти плаща бе Антонино, остави учебниците на мира, какво си тръгнала да подтикваш децата насила да учат турски. Те българския не оправили, ти ще ги товариш допълнително Като, че ли нямат друго за учене. Ти не бой се, те в семействата си се упражняват на майчин език. Вземи за пример Франция, където живеят повече от 7 милиона араби. Да не би там да се изучава "майчин език"? Нямаш ли друго за какво да се захванеш, ами си тръгнала да си правиш безмислени активи?Аман от предатели!

21

БМ_21_ГРАД

преди 11 години

Изправи се гора от стомана....на втория ляв запяваш.. ходом...

20

avenger

преди 11 години

Мога само да те поздравя за това че владееш и двата езика перфектно.Но аз лично не доумявам що за човек трябва да си да учиш децата си до 9-10 год. възраст да говорят само турски и *** при условие че живееш в Р.България,визирам някои хора от малцинствените групи.Ние българи отиваме в чужбина и започваме веднага да учим езика на съответната дърважа.А бай *** не може да ми каже 2 думи на БГ...

19

Анонимен

преди 11 години

Турският език трябва да стане задължителен и да се учи от всички ученици още от първи клас защото е много труден. След завършване на средното образование всеки ще може да говори и пише перфектно на турски език. Турският е разпространен много в Европа. Може да се прави бизнес в Турция, трябва да се учат задължително, немски, руски, английски и турски.

18

да си печатат сами

преди 11 години

Изучаването на майчин небългарски език не е задължително по Конституция и образователното министерство няма повелята да осигурява безплатни ученбици по турски от бюджета си.Има като държавно ведомство единствено ангажимента да контролира и одобри съдържанието и непротивозаконността на тези учебници,а кой ще ги отпечатва и с какви пари ще става не е грижа на държавата ни.ПО КОНСТИТУЦИЯ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ СА ДЛЪЖНИ ДА ИЗУЧАВАТСАМО БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК, ВТОРИ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЕЗИК НЕ Е ПОВЕЛЕН В НЕЯ.

17

Анонимен

преди 11 години

Mila Rodino ! I tova dojivqhme !!!

16

Турчин

преди 11 години

Когато стане дума за някоя пакост която извършат *** но да ги обявят за "българи" всички ревете, че това не са българи а ***. Но когато стане дума за турци не искате да го приемете и казвате, че щом са турци да се махат ако са в България значи са българи. Не казвате същото за *** и това ме ласкае признавам си. Ама колкото и да не ви се иска уважаеми братя българи има турци които говорят постоянно на турски а българският им е доста развален. Аз владея и двата езика перфектно :)

15

Анонимен

преди 11 години

като искате да учите турски език марш в турция........

14

_Ястреб_

преди 11 години

9 - Не знам дали ще мога да ти обясня с моя немайчин български език, но все пак да се опитам - майчин език е езикът, който говори ***. Езикът, който е говорила майката на майката на майката на ***(!), не ти е майчин език, а е езикът на майката на майката на майката на ***(!). Който език може да се окаже по различен от българския. Например, може да е арийски, или гетски, или индийски, или ... ! Да си чувал нещо за "логика"?

13

Задължителен турски

преди 11 години

Трябва да е задължително изучаването на турски език иначе след 10-20 г. хората нема да могат да си купуват хляб от магазина поради обективни причини !

12

3534

преди 11 години

Спомнете си за покръстването на БългарияТрябва да се забрани изучаването на турски език в БългарияСъщо и забрана на исляма

11

до 9

преди 11 години

Такъв на какъвто са говорили майките им - турски. Какво значение има къде са родени за това какъв им е майчиния език? Е сигурно сред тях има и някои пишман турци, ама това е друг въпрос. Нека си шпрехат езика, ама да поназнайват и български.