14

не разбрала

преди 13 години

Хем образованието било лошо, хем ваканциите били малко?

13

стг

преди 13 години

журналисти, ми свършете си работата бе, напишете каква е практиката в европа и където си измислите там, каква е тая статия никаква

12

Amenhotep

преди 13 години

Киснат по заведения, не учат, пушат трева ... ама като отидат на олимпиади по математика и информатика и обират всичките медали.Що тъй?

11

Студент

преди 13 години

Защо въобще си играят да обсъждат дали да удължават ваканцията на тез Гаменчета.В цяла Европа всички започват по едно и също време и с строго определени дни за ваканция,само нашите по-специални.Не можели да си починат и да си научат(хахаахахаха).Поне да бяха заслужили ,като държавата ни да е сред водещите в Европа по висок успех на ученици,а то какво само по заведения киснат и се наливат с алкохол.Ама после половин час на могат да сметнат кой колко дължи.НИКАКВА УДЪЛЖЕНА ВАКАНЦИЯ

10

Може би?

преди 13 години

Само погледнете "бисерите" по различните сайтове. Пълна неграмотност. Е, до това доведе "КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИЛИВИЛИЗАЦИЯ".Докъде ще я докара страна, която дава предимство на наглостта, простотията и показността. Имаш ли пари-всичко ти е разрешено.Купи образованието на децата и им НАБИВАЙ в главата:Който не е стеб го ТЪПЧИ,ТЪПЧИ, парите са у теб. Те затова България е била 200 г. под византийско и 500 г. под турско. Без образован народ, с бързи крачки сме се запътили към нови 500г.Я си помислете - кое в тая държава е по-квалитетно и изгодно - да си образован или да си полуграмотен или направо неграмотен?Ситуация 1: Будният младеж Пенчо завършва училище, после учи висше до 24-25 години, започва работа и (понеже е категория труд (работи с акъл)), е принуден да плаща осигуровки цял живот, но да не доживее до пенсия - защото е завършил образованието си на 25, а му искат 40 години трудов стаж, за да се пенсионира.... 25+40=65 - ако работи НОН СТОП и му върви стаж !!! А ако за тоя период от 40 години на няколко пъти остане безработен, общо тъй 5-6 години? - Възрастта, до която трябва да работи, надвишава средната продължителност на животът за мъжете в България !!!Ситуация 2: Простият му съсед и другар от детинство Генчо, избутал училището както дойде, с тройки, защото е природно ограничен, мързяло го е да учи и е предпочитал кръчмите пред книгата, става ушево прасе, бара си мъдурите 20-тина години, кърти в патрулката и рекетира хората, на 45 се пенсионира, взема 20 заплати накуп, после бачка някъде като охрана, отново дремейки по цял ден - и пенсийката и заплатката му текат.Ситуация 3: Скудоумният *** Гойко от катунът срещу Пенчови и Генчови въобще не ходи на училище, до 30-годишна възраст не успява да се научи дори да говори членоразделно, не работи дори минута през излишният си живот (ако не броим кражбите и правенето на каавета), но реално се пенсионира на 18, защото цял живот "работи" "социално слаб и трайно безработен" - а Пенчо цял живот го издържа с вноските, които УЖ прави за бъдещата си пенсия, която няма да получи НИКОГА !!!Е, какво очаквате - щом ако си образован, си прецакан, а ако си неграмотен, си привилегирован?

9

Анонимен

преди 13 години

za6to uchenie zatapiavaite o6te poveche i shte vi pretopjat kato nazia be marzelivzi noent

8

tulski

преди 13 години

Не те знам, какъв икономист си, но името на Родината се пише с главна буква.

7

Amenhotep

преди 13 години

Най-честно ще бъде, колкото е ваканцията на депутатите, толкова и да е ваканцията на учениците. п.п.Да е честита на всички столичани 133-тата годишнина от освобождаването на София от турско робство!

6

До учениците

преди 13 години

Мишки сте! И такива ще си останете за цял живот!

5

Tedzilla

преди 13 години

абе да ти кажа те и тука си играят мачове на снега ама стане ли на въпрос за учене и ги домързява.

4

Tedzilla

преди 13 години

Тези хлапета само ваканции са им в главите какво занимават цяла българия с тея ваканции, като е студено в училищата да се обличат какво толкова дяма да измръзнат я тъкмо няма да им прегряват големите процесори.

3

Анонимен

преди 13 години

Няма по-мързелив народ в Европа от българския. Тея протестират за ваканция, а в Англия на 1 януари играха мач. Ама айде да почнат патриотите да пишат колко сме трудолюбиви и колко са мързеливи европейците.

2

boomslang

преди 13 години

Да бе да, зимата в тоя *** студ навън какво да се прави - по-добре даскало и нормална лятна ваканция. Или да се започва от 10 септември и да имаме още някой и друг ден повече след Нова Година - едно е да започнеш на 3.01, друго е на 6 или 7 например. Но да се започва от 01.09 си е безмислено =)

1

Салахадин

преди 13 години

Що махнахте новината за чиновническите заплати от първа бре?Това е по важното.Не тръгналото към упадък, младо поколение!!